Skocz do zawartości

Google - Deindeksacja przez 404 Not Found

piotrrs11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z moją nową stronką na wordpressie założoną jakiś miesiąc temu. Sukcesywnie dodawałem posty, promowałem, osiągnąłem 600uników/dzień i ostatnio otrzymałem wiadomość na webmasters tools że google znalazło na stronie wzrost linków zwracających 404.

Wykryliśmy znaczny wzrost liczby URL-i, pod którymi jest zwracany błąd 404 (nie znaleziono strony). Zbadanie tych problemów i ich usunięcie tam, gdzie to możliwe, pozwoli Google zaindeksować strony Twojej witryny.

Wraz z tą wiadomością linki mojej strony wyleciały z indeksu - zostały aż DWA.

Strony zwracające 404 to wg. google tagi wordpressa na stronie 2 - domain.com/tag/tag_name/page/2 - gdzie żaden tag nie ma czegoś takiego ja strona 2 - odnośniki to tych linków były ponoć na stronie 1 danego tagu. Pokombinowałem z permalinkami, zajrzałem do wskazanych przez google adresów i nie odnalazłem w źródle adresów tych tagów na stronie 2, nie ma ich także w sitemap więc zakładam że problem jest rozwiązany.

Ruch strony w google jednak spadł do 0 .

Co mogę zrobić aby przywrócić dawne pozycje ?

Z góry dziękuję za radę

wzrost 404 zwykle jest spowodowany błędem w samym wordpresie, może coś nakopałeś w htaccess, może w bazie, najlepiej podaj adres

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności