Skocz do zawartości

Dopalanie linków swlami za punkty

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

a w tym zawodzie spostrzegawczość

Blejkuś normalnie rośniesz w ócz mych błękitach :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

rośniesz w ócz mych błękitach :D

Mam się czuć zaszczycony czy jak?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Twoje samopoczucie zależne jest tylko i wyłącznie od Ciebie ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

blake, nikogo nie wyzywałem. A jak już tak bardzo chcesz wiedzieć, dlaczego napisałem cytowane przez ciebie zdanie, które chyba zaraz sobie nad łóżkiem powiesisz, to wiedz że to było po tym jak mój najbardziej zaufany współpracownik od seo powiedział tak o użytkownikach tego forum i o tym, aby tu w ogóle nie zaglądać bo nic ciekawego nie ma. Miałem nadzieję, że tym samym pisząc o tym dam co niektórym do zrozumienia że nie są alfami i omegami

Nie cierpię spamerów!

aby tu w ogóle nie zaglądać bo nic ciekawego nie ma

Co tutaj robisz w takim razie?

że tym samym pisząc o tym dam co niektórym do zrozumienia że nie są alfami i omegami

to forum w 99% składa się z ludzi na podobnym poziomie SEO co Twój, a pytania które zadajesz i odpowiedzi które otrzymujesz są tak na prawdę nic nie warte, bo odpowiadają na nie ludzie, którzy tak samo jak Ty "wierzą, wydaje im się, słyszeli" a ci którzy wiedzą specjalnie doleją oliwy do ognia i napiszą jeszcze większą głupotę, żeby zmylić stado lemingów. Tak to się tutaj odbywa a jak niechcący komuś się coś wymknie to zauważyłem, że temat od razu schodzi na inne tory ;) Dlatego umiejętność czytania między wierszami jest mega ważna, ale żeby ją mieć to samemu trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o tym i jakieś doświadczenia za sobą.

AMEN

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Samymi SWL-ami, nawet sama rotacją bardzo efektywnie pozycjonuje się strony, minusem jest ryzyko utraty pozycji kiedy google zorientuje sie czym linkujesz. Na przykład jeden z serwisów komercyjnych na konkretną frazę mam w top1 od roku (jedynie krótkie wypady do top2-3) gdzie gro linków idzie bezpośrednio z rotacji, część z swl stałych zagranicznych. Zresztą przykładów mam więcej.

Plusy swli:

• wygoda
  • szybkość ustawiania kampanii
  • koszt (w porównaniu do budowania zaplecza i itd)

Minusy

• ryzyko (kótre jednak przy umiejętnym stosowaniu zmniejsza się).

Przy naprawdę poważnych projektach postawiłbym na szeroko rozumiane zaplecze.

Natomiast podlinkowanie swle-m to jest dla mnie stały proces, nie kończę go z chwilą zaindeksowania (najwyżej trochę zmiejszam ilość linków).

minusem jest ryzyko utraty pozycji kiedy google zorientuje sie czym linkujesz

Może nie samo google się zorientuje a bardziej konkurencja :) która ochoczo o tym doniesie.

część z swl stałych zagranicznych

które polecasz?

Natomiast podlinkowanie swle-m to jest dla mnie stały proces, nie kończę go z chwilą zaindeksowania (najwyżej trochę zmiejszam ilość linków).

"i to jest słuszna koncepcja"

część z swl stałych zagranicznych

które polecasz?

przecież wiedza kosztuje :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Blake:

voltrank.com. Oczywiście z zastrzeżeniem ze kazdy musi sam zapoznać sie i wypróbować. Ostatnio opóżniają się z zatwierdzaniem kampanii.

Dodam dla ścisłości - jednak podstawa są systemy polskie :)

Rotacja jest bezpieczna dla fraz z małą konkurencją, które mało kogo interesują. Jak tylko wjedziesz wysoko na konkurencyjną frazę to na 99% niebawem polecisz w niebyt. Oczywiście mam tu na myśli sytuację, kiedy pozycjonujesz tylko i wyłącznie rotacją, a nie używasz jej w rozsądnych ilościach jako część szerszej strategii SEO.

stop , zeby zaraz nie doszło do tego ze SWL wystarczy do pozycjonowania, należy zaznaczyc że bezpieczniej jest go używać juz do dopychania pozycji, przed jego użyciem należy zdobyć solidne filary w postaci stałych linków, dopiero wówczas można sie nim bawić

Marketing internetowy dla firm

Xann

Swl, przy dobrej optymalizacji samej strony docelowej wystarczy do wypozycjonowania fraz typu banki, wczasy itp. Piszę z doświadczenia. Natomiast inna kwestia to bezpieczenstwo i/albo trwałośc efektów. Używanie swl to takie trochę kamikadze-seo. Każdy jest dorosły i podejmuje decyzje.

Powtórzę się - do poważnych i drogich projektów najlepiej tworzyć wartościowe zaplecze. I to dobrze zrobione bo jak bez głowy to pozycje polecą szybciej niż po swl-u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności