Skocz do zawartości

Dopalanie linków swlami za punkty

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko ok i wszystko się zgadza. Tyllko ciągle pozostaje kwestia zniknięcia rotacyjnych i w efekcie spadku pozycji. Nie wierzę, że pozycje, nawet po wzroście z swli rotacyjnych, utrzymają sie kiedy te znikną.

Zgadzam sięz kokodżambo w tej kwestii, chociaż wydaje mi się, że tutaj decyduje jeszcze cena za linki. 100 linków dobrej jakości to masa siana, znacznie wyższa niż tysiac linków z swli. Przy słabych i średnich frazach moze rzeczywiście swl wystarczy.

Mógłbyś zdradzić kilka sposobów na indeksację? Wiadomo, linki wewnętrzne, pingi, site mapa - na razie to przychodzi mi do głowy:)

Na świecie dziennie powstają dziesiątki tysięcy stron, podstron zapewne miliony, a linków które ma zauważyć G nikt nie policzy. I w tym jest problem, bez przynęty ze strony linków, roboty zaindeksują tylko niewielką część podawanych linków, a reszta to tylko dodatek.

Xann

Swl, przy dobrej optymalizacji samej strony docelowej wystarczy do wypozycjonowania fraz typu banki, wczasy itp. Piszę z doświadczenia. Natomiast inna kwestia to bezpieczenstwo i/albo trwałośc efektów. Używanie swl to takie trochę kamikadze-seo. Każdy jest dorosły i podejmuje decyzje.

Powtórzę się - do poważnych i drogich projektów najlepiej tworzyć wartościowe zaplecze. I to dobrze zrobione bo jak bez głowy to pozycje polecą szybciej niż po swl-u.

Masz rację, SWL zajmuje się od 6 lat (tyle lat ma już eweblink :D ), mam domeny które 6 lat temu jak włożyłem do SWL to do dziś tam są i są to tak jak mówisz cieżkie frazy

Całe rzesze dużych firm używa SWL z powodzeniem bo jak inaczej obrobić więcej jak 30 czy 100 klientów ? SWL praktycznie jest jedynym wyjściem w tym momęcie

A w dzisiejszych czasach jak wiemy pozycje lecą już po wszyskim już nie ma czegoś takiego jak bezpieczne pozycjonowanie bo ja nie używam XR czy SWL tylko kataloguje strony

......

A jak się fajnie skonfiguruje SWLa, to naprawdę aż miło popatrzeć na efekty. Są skuteczne, łajthetowcy mogą z tego powodu płakać, ale nawet oni nie zaprzeczą, a ryzyko utraty zaplecza żadne. A bezpieczeństwo? Wystarczy sprawdzić co robi konkurencja. Jeśli ci, którzy siedzą w topach się nie pier^&$%, to czemu ja miałbym się szczypać?

Cała tajemnica zabawy SWL to jego umiejętne korzystanie, właśnie dlatego wielu młodych się szybko wyłożyło na nim bo SWL ma dwie strony, jak umiemy się nim obchodzić to krzywdę jest ciężko sobie zrobić

POzatym fakt że Google samo napisało że SWL są najbardziej skuteczne w pozycjonowaniu stron robi im tylko reklame

Marketing internetowy dla firm

Ja jeszcze ni krzystałe ale mam zamiar.

Wiem że trzeba samemu zrobić testy ale może jakaś porady na temat bezpiecznego używania SWL.

Wydaje się, że mocne zróżnicowanie anchorów i samych linków (strona główna i podstrony) to podstawa. Moż coś jeszcze?

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności