Skocz do zawartości

Problem z firmą w Miejscach Google

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mój znajomy prowadzi firmę. Firma ma od początku wizytówkę w Google (chyba dodała się automatycznie).

Rok temu chciałem 'przejąć' tą wizytówkę i podpiąć pod jego firmowe konto Google. Zamiast edytować to Google utworzyło duplikat wizytówki - w wyniku czego funkcjonują cały czas 2 wizytówki, jednakże nie wyświetlają się jednocześnie - w zależności od zapytania to pokazuje się któraś z nich...

Chyba mają jakiś burdel w bazie danych, bo w https://www.google.com/local/add/businessCenter po kliknięciu na "Zobacz informacje o swojej firmie w Google" przy nowej, zaktualizowanej wizytówce to wyświetla się stara, niepełna. Tej starej nie mam dodanej w Miejscach Google.

Dodatkowo stara jest obarczona 'wadą', bo dostała 3 komentarze bez treści z najniższą oceną w czasach, kiedy nie było imienia i nazwiska w Miejscach Google. Niestety systematyczne zgłaszanie tych komentarzy nie odnosi skutku, cały czas wiszą i zaniżają ogólną ocenę firmy, widoczną w SERPach...

Jakieś rady?

Kiedyś (ponad rok temu) udało mi się skutecznie zgłosić duplikat.

Nie udało mi się jednak skutecznie doprowadzić do zmiany podpiętego pod lekarza linku do znanylekarz.pl. Od początku pod nazwiskiem jednego lekarz jest link do lekarza o innym nazwisku i adresie gabinetu.

Generalnie obsługa (ze strony G) mapek to jedno wielkie...

Grumpy - próbowałem przed napisaniem tematu na PiO. Na mapie pokazuje się title nowej wizytówki, przy edycji wyświetla się stara wizytówka... o.O

Spojrzałem w historię wizytówki a tam:

Google Automated Places Data Copier - 30 maj 2013

Google Automated Internal Syncer 4 - 5 cze 2013

Google Automated Internal Syncer 4 - 17 lip 2013 - Miejsca oznaczone jako duplikaty tego miejsca

Przy próbie cofnięcia tego ostatniego wywala mi...

Wystąpił błąd wewnętrzny: Invalid Undo Create New Failed. Zgłoś to wraz z opisem, jak można ponownie go wywołać.Wystąpił błąd wewnętrzny: Invalid Undo Not Allowed. Zgłoś to wraz z opisem, jak można ponownie go wywołać

Nie ma jakiegoś kontaktu do pracownika Google?

Do tego, że mają tam burdel chyba jesteś przyzwyczajony? :) Ja metodą na upartego ogarnąłem kilka miejscówek - kilka kont gmail wszędzie robiłem te same zmiany i lajkowałem poprawki innych (swoich kont) i po pewnym czasie działało. Życzę powodzenia.

ps. Zawsze możesz spróbować na forum dla klakierów tam jest dział Google maps pewnie tez jest google places.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności