Skocz do zawartości

Google i Wordpress

piotrr

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu postawiłem stronę firmową na Wrodpressie w miejsce swojej starej opartej na joomli. Zrobiłem to, ponieważ chciałbym co jakiś czas dodawać wiadomości i prowadzić taki mini blog dla podbicia pozycji strony. Strona jest indeksowana przez google w należyty sposób. Natomiast problem mam jeśli tworzę kategorię aktualności i w tej kategorii umieszczam np. artykuły. Google ich po prostu nie widzi. Pozostałe treści które wpiszę w wyszukiwarkę są należycie odnajdywane wraz z linkami.

Przy okazji zapytam czy warto używać Generator XML-Sitemap czy lepiej automatyczne indeksowanie zlecić google w narzędziach webmasterskich.

Co to znaczy "nie widzi" ? Jeżeli chcesz uzyskać pomoc napisz dokładnie o co chodzi , a przede wszystkim opisz dokładnie problem.

(to też taka rada dla wszystkich)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co to znaczy "nie widzi" ? Jeżeli chcesz uzyskać pomoc napisz dokładnie o co chodzi , a przede wszystkim opisz dokładnie problem.

(to też taka rada dla wszystkich)

Zrobiłem taki prosty test na zasadzie kopiuj wklej. Czyli kopiuje unikatową treść z jednej z moich podstron, wklejam do wyszukiwarki google. A później to już jak wyżej pisałem. Wszystko znajduje wyszukiwarka tak jak trzeba poza wpisami w kategoriach. Działa to również w na zasadzie wpisania w google: site: "strona.pl/podstrona". Czyli sumując google indeksuje moją stronę, podstrony, kategorie natomiast nie indeksuje mi wpisów zawartych w kategoriach.

W gorącej wodzie jestem kompany :D już wszystko gra. Robiłem nowe kategorie i prawdopodobnie przez, to wszystko trwało troszkę dłużej.

A co sądzicie o używaniu narzędzi typu Generator XML-Sitemap. Czy lepie indeksacje zostawić swobodnie samemu google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności