Skocz do zawartości

Strona o usługach ogrodniczych

Jardinero

Rekomendowane odpowiedzi

Jako niedoświadczona twórczyni-amatorka proszę o łagodność wypowiedzi...

JARDINERO - ogrody, projekty i realizacja, stworzyłam też subdomenę i nie mam pewności czy nie zostanie ona uznana za stronę o takiej samej treści? (Ogrody JARDINERO - wizytówka). Stronka zajmuje już jakieś pozycje ale ciągle mało, prosiłabym o jakieś rady (wiem że linki, linki, linki, ale czy coś jeszcze?)

dziękuję serdecznie

:D

Nie dalej jak miesiąc temu przeszedłem komplet badań, w tym tortury u okulisty (dmuchali mi w oko jakąś straszną maszyną, świecili, zakładali podejrzane wynalazki na twarz, makabra ;) ). Wzrok mam dobry. Znaczy, bez wad.

W związku z tym to że mam problemy z rozczytaniem tekstu [screenshot, 50kB], bo jak patrzę na stronę to widzę szarą plamę zamiast literek to TWOJA WINA.

Dalej nie oglądałem, bo wolałbym żeby moje osobiste oczy w stanie dobrym pozostały jak najdłużej.

No to się wpisałeś w kanon stron gimnazjalistów.

Grafika - obrazki nieczytelne, mocno skompresowane a na dodatek za dużo ważą.

Tło - nie bardzo rozumie dlaczego nie chcesz aby ludzie czytali Twoją stronę - przy takim tle można oszaleć.

Układ - brak układu, wyrównania

Całkowicie do zmiany.

Wykonujesz rzeczy profesjonalne - postaw na profesjonalną wizytówke internetową.

To co jest zrobione to raczej odstrasza.

Jak widzę coś takiego to nie potrafie być łagodny. Więc wychodząc na przeciw Twojej prośbie nie powiem nic. ( choć cisną się na usta słowa do... )

Narysuje Ci to do (_l_)

moja rada - jeśli jest to strona firmowa to nigdy jej nie reklamuj

Pozdrawiam.

Edyta: Przeprasza, że to napisałem, ale nie można chwalić za to co jest złe a ni głaskać że jest fajne skoro nie jest. Im wcześniej to zrozumiesz tym mniej Cię przykrości w życiu spotka i dostaniesz od zaraz motywację do projektowania czegoś lepszego.

Polecam lekturę książek o użyteczności stron www na dobry początek

Hm...? Od strony kodu niby ok, validuje z HTML 4.0 ;) Przerób stronę do XHTML 1.1 Strict, postaraj się o layout na DIV'ach i będzie ok.

Ale jak na razie jest po prostu brzydko - firma projektująca ogrody powinna chyba pokazać się od jak najlepszej strony - jakiś ogród w logo czy coś. Obecny wygląd strony odstrasza.

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

dzięki Twojej stronce zaliczyłem powrót do przeszłości, przeszłości odległej

o jakieś 15 lat dziękuję za tą wzruszającą podróż :hello:

a tak na poważnie to nie mam się do czego przyczepić poza jednym

do strony, która nie wsydźmy się tego słowa lekko zalatuje badziewiem,

jeżeli ta firma zajmuje się projektowaniem czegokolwiek, to niech zacznie od

zmiany projektanta witryny albowiem taka wizytówka to jak

wymiociny przed restauracją, ni jak nie zachęcają do skorzystania z kuchni

pomimo tego że może być to najlepsza restauracja w mieście.

:piwo:

ehh sarkazm z rana jest jak smietana ;)

Nie wiem czemu, ale za wszelką cenę chcesz zniechęcać do czytania treści strony. Kolejne błędy to wyrównanie do prawej, oraz zbyt długie wiersze. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że przy aktualnej konstrukcji strony tekst:

"Nawodnienia: montaż nawodnień zależnie od wymagań klienta. Instalacja wszelkiego rodzaju oczek wodnych, fontann. Montaż lamp ogrodowych i innych"

mieści się u mnie w jednej linii!

Jest taka strona o ogrodnictwie :hello:csszengarden, może warto by było ją pooglądać :]

Csszengarden to rzeczywiście jedna z lepszych stron "ogrodniczych" :hello:

Jardinero:

Poważna firma a na prostą wizytówkę za parę stów szkoda pieniędzy? Ciekawe, czy tradycyjne wizytówki robicie sobie na ksero.

Ta strona klientów Wam nie przyciągnie.

To jest masakra - nie reklamuj tego, nie pokazuj. Usuń zanim google zaindeksuje i rób od nowa.

Żeby było konstruktywnie:

1. Jeśli chcesz to zrobić sam postaw na minimum grafiki - tylko parę ozdobników

2. Usuń całą pstrokaciznę w postaci linków i banerów (ew. dopasuj to wyglądu strony, żeby jakoś się komponowało).

3. Postaw na czytelność tekstu i właściwe wyróżnienia elementów istotnych - bez przesady. Czcionka bezszeryfowa czyta się lepiej, zwłaszcza jak jest wyrównana do lewej (ew. wyjustowana). Szerokość linii tekstu jest ważna - za długie linie źle się czytają (AdamD już o tym wspomniał).

4. Na stronie głównej masz kilka różnych stylów dla tekstu - przesada. Tytuły można wyróżnić kolorem.

5. Jeśli już umieszczasz grafikę o niech ma ona jakąś wartość estetyczną - to co jest to żenada.

6. Jak nie możesz pokazać (grafiką) to przynajmniej napisz z sensem, żeby było co przeczytać. W tej chwili strona główna i profil działalności to zbędny podział.

Jak macie tak okrojony budżet to zróbcie chociaż porządną stronę-wizytówkę zamiast tego - jedna plansza i wystarczy, byle to było estetyczne.

Tak sie zastanawiam i myślę, że strona w obecnej postaci przynosi Wam więcej szkody niż pożytku. Wg mnie to jest antyreklama.

Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE)

Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności