Skocz do zawartości

Opcja GWT do sprawdzania ręcznych filtrów

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

tego nie napisalem. chodzi mi o sam fakt ze G informuje ze sie dostaje ffiltr, kilka dni pozniej wyrazny spadek. Pozniej po zgloszeniu pisze ze zdjeto reczne dzialania...strona do dzis nie rusza ani o 1 pozycje w gore a tu nagle w ich panelu jednak dane informaujące o ręcznych dzialaniach.... o ten brak konsekwencji mi chodzi.

Ale jaka konsekwencja? Ekipa Google ma gdzieś już nawet swój PRowy bełkot - kiedyś na bardzo wysokim poziomie (cięcia pewnie) i stawia sytuację jasno:

Każdy, kto umieścił choćby jednego linka działa niezgodnie z wytycznymi. Google dało miotełkę i obiecało, że jak pozamiatacie to wszystko będzie dobrze. Błagajcie wielkie Google, przepraszajcie, pokażcie nam co robiliście.

Dla większej beki Google swoją obietnicę mają gdzieś, śmieją się z tego co się dzieje - bo to, co robiliście miesiącami dostają (od Was lub od innych) na tacy, a Ty Animal piszesz o braku konsekwencji... i być może się zastanawiasz, co zrobiłeś źle :D

Ktoś inny pochwali się sukcesem, bo mu zdejmą filtra po 6 tygodniach... Ktoś zrobi narzędzie do zgłaszania - brawo, zamiast miotełki mamy odkurzacz.

Ciekawe, gdzie jest granica robienia człowiekowi wody z mózgu, zaczynam się poważnie obawiać, że nie istnieje :(

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

powinna tam być jeszcze do odhaczenia opcja: "tak, wpłaciłem $ na AdWorda, wiem że potrzebujecie pieniążków" wraz z podaniem nr konta, z którego poszedł przelew żeby to mogli zweryfikować. I potem patrzą na Twoją stronę i kwotę wpłaconą i...myślą czy już im wystarczy czy trzeba ściągnąć jeszcze więcej...

powinna tam być jeszcze do odhaczenia opcja: "tak, wpłaciłem $ na AdWorda

Wystarczy przycisk do wykonania przelewu na odpowiednią kwotę.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zastanawiające jak to pewne osoby

Zastanawiające jest to, że pisze to całkiem nowy, anonimowy użytkownik. A może nie nowy? ;-)

nienaturalnych linków

Czołem @Lexy, Filtr mógł być nałożony on site za linki, sprawdź jakimś botem jakie linki wychodzą ze strony, może jest jakaś dziura w stronie, luknij na to czy strona ma linki wewnętrzne exter. jeśli sklada sie z subdomen do nietematycznych stron (swoich site wide) podaj adres na pw chętnie zobacze co wg mnie moglo by byc nie tak ze strona

#edyt lit

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

wygląda ze cos wiecej mozna sie wywiedziec z tego narzedzia.u mnie sprawdza sie to czy kare nalozyli na cala witryne czy na wybrane fragmenty

idąc tym tropem mogę wwnioskować że skoro mam dopasowania częściowe a jako przyczyna nienaturalne linki do witryny, to G może to traktować jako zle linki do jakiejś konkretnej strony? Gorzej jeśli do strony głównej, aczkolwiek nawet podstrony poleciały, więc jak dla mnie to brak logiki w ich postępowaniu, skoro to się odbija na całej stronie.

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

Filtr mógł być nałożony on site za linki

Nie, filtr został nałożony za linki przychodzące i co do tego nie ma wątpliwości.

Problem w tym, że ta informacja w zakładce "Działania ręczne" nie jest do końca jasna. Nie wiem czy pamiętasz, ale Google wysyłało 2 rodzaje wiadomości o wykryciu nienaturalnych backlinków - jedna była tylko czystą informacją odnośnie podjęcia działań w kierunku tych linków, ale nie skutkowała spadkiem pozycji. Druga dotyczyła nałożenia filtra za backlinki. No i teraz dochodzi do sprzeczności, bo strona dostała komunikat o nienaturalnych linkach, spadła w wynikach, na ostatnie zgłoszenie przyszła odpowiedź odmowna, a w zakładce "Działania ręczne" jest info o tym, że działania zostały podjęte wobec konkretnych linków, "a nie rankingu witryny jako całości". I to mi się nie zgadza.

I to mi się nie zgadza.

czyli nic nowego:) google wykonało kolejny ruch w stronę użytkowników, a że mało wartościowy i jeszcze mniej pomocny bo nic nie wyjaśniający to przecież nie ważne:D ważne, że dbają o wartościowe wyniki:)

google wykonało kolejny ruch w stronę użytkowników, a że mało wartościowy i jeszcze mniej pomocny bo nic nie wyjaśniający

Szczerze mówiąc, zawsze to jakiś początek. Chcą przynajmniej dawać takie informacje webmasterom, a ponieważ to nowość, może być jeszcze niedopracowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności