Skocz do zawartości

Opcja GWT do sprawdzania ręcznych filtrów

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no to nie mam więcej pytań. 25 lipca wysłali mi powiadomienie o usunięciu filtra ręcznego. Kilka dni temu jak włączyli funkcje sprawdzania filtra ręcznego w panelu, okazało się że jednak nie zdjeli filtra. Wysłałem zgłoszenie i opisałem ten fakt...i co? i jajeczko. Odpisali ze witryna niezgodna. Kręcą jak nie wiem. Skoro są dwie domeny w panelu (z www oraz bez www) i obie dostają powiadomienie o filtrze, to czy do obu musze pisac RR? Czy wystarczy pisać RR do preferowanej domeny?

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

Powinno wystarczyć zgłoszenie dotyczące preferowanej domeny. Ostatnio na G+ pisali o spotkaniach z Guglarzami, więc może czas zapytać ich bezpośrednio o problemy z konkretną stroną. W piątek jest najbliższe spotkanie - https://plus.google.com/u/0/events/cj5t9g0m41323oh14utkjv40osc

webmasterzy często wysyłali prośby o ponowne rozpatrzenie w przypadku gdy nałożony był filtr algorytmiczny

Czy zauważyliście, ze Google cały czas mówi o webmasterach a nigdy o pozycjonerach. Swoje wytyczne kierują do webmasterów lub właścicieli witryn. To tak jakby chcieli narzucić swój standard, standard dla webmasterów to przecież W3C.

Pozycjonerów nie ma w nomenklaturze Google. :) Jest Google i długo, długo nic. Taki jest zamysł.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zamysł to jest taki aby siać FUDem ;) . Jak kiedyś "przycisnąłem" Kaspara to wydusił , że google daje wskazówki a cały czas piszą "wytyczne" - mała różnica ale jednak wydźwięk "wytycznych" jest mocniejszy...

Tak sobie myślę, że ten ich pomysł z pokazywaniem przykładów "spamerskich" linkowań/witryn może przysporzyć im trochę kłopotów bo trąci wartościowaniem subiektywnym i co poniektórych właścicieli wymienionych tam witryn zmotywować do wstąpienia na drogę prawną bo było nie było są stawiani w niekorzystnym świetle ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

bo trąci wartościowaniem subiektywnym i co poniektórych właścicieli wymienionych tam witryn zmotywować do wstąpienia na drogę prawną bo było nie było są stawiani w niekorzystnym świetle

Jest to jakiś trop do wykorzystania, polskie prawo daje już możliwość pozwów zbiorowych. Jednak nie wiem czy przypadek google kwalifikuje sie do tego, i czy znajdą się chętni. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

ten ich pomysł z pokazywaniem przykładów "spamerskich" linkowań/witryn

A tak w ogóle to na swoich kontach macie przykłady szkodliwych linków? Ja się nie mogę doszukać, ale na zagranicznych forach pokazywali screeny z przykładami.

Nic takowego nie mam , nie mam nawet ostatnio powiadomień o "toksyczności" :D

bo trąci wartościowaniem subiektywnym i co poniektórych właścicieli wymienionych tam witryn zmotywować do wstąpienia na drogę prawną bo było nie było są stawiani w niekorzystnym świetle

Jest to jakiś trop do wykorzystania, polskie prawo daje już możliwość pozwów zbiorowych. Jednak nie wiem czy przypadek google kwalifikuje sie do tego, i czy znajdą się chętni. :)

Polskie prawo jest kulawe jak jak dwunogi koń, bardziej myślałem o tym, że w hameryce i innych państwa eurokomuny narobią siary.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Mariusz webmasterzy często wysyłali prośby o ponowne rozpatrzenie w przypadku gdy nałożony był filtr algorytmiczny, natomiast powinno się je wysyłać tylko przypadku filtrów ręcznych. Osoby, które wysyłały prośby, w chwili, gdy im strony spadły, nie wiedziały, czy jest to filtr algorytmiczny czy ręczny, bo nie zawsze dochodziło do nich powiadomienie (teraz mogą sprawdzić zakładkę i wszystko jasne), "marnowali w ten sposób czas, a dla Guglarzy liczy się optymalizacja czasu pracy i przetworzenie jak największej ilości prawidłowych zgłoszeń dotyczących filtrów ręcznych" - tak mi powiedział kolega ;)

Jeśli prawdą jest to co piszesz, to muszę się mocno bić w piersi. Przeceniałem możliwości Google.

Tyle lat na wyciągnięcie wniosków i wdrożenie odpowiednich (czytaj zrozumiałych w pojęciu G) procedur czy komunikatów?

G...o prawda!!!

MANIPULUJĄ i patrzą co się dzieje.

M

A tak w ogóle to na swoich kontach macie przykłady szkodliwych linków?

Nie mam a z czystej ludzkiej ciekawości bym zobaczył :)

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

W czym się tu pomylić?

Pytaj u źródła o to gdzie zrobili babola. Jak dla mnie temat tego, czy to błąd czy nie, jest zamknięty. Czytaj tu.

Nie ma, jak ślepa wiara w tych co nami wszystkimi manipulują :)

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

MANIPULUJĄ i patrzą co się dzieje.

Na nic nie patrzą moim zdaniem. Mają prosty plan (może nawet sami nie do końca zdają sobie z tego sprawy) wykończyć maluczkich i średniaków, a zostawić korporacje i sieciówki, zaś resztki pseudo-wolności przejąć samemu. Tak się stało ze sklepikami małymi i średnimi. Istnieją niedobitki, ale muszą się narugać, żeby wyjść na swoje. Większość tortu zgarniają sieciówki. Takie wilcze prawo kapitalizmu.

Tak to bynamniej ja widzę.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

A tak w ogóle to na swoich kontach macie przykłady szkodliwych linków?

Nie mam a z czystej ludzkiej ciekawości bym zobaczył :)

Prędzej wskażą nienaturalne a nie szkodliwe. Zresztą jak znam życie to pójdą na łatwiznę - wskażą linki z katalogów i tyle będzie z przykładów.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

u mnie są przykłady szkodliwych linków

2 pytania:

1. Czy faktycznie widać po nich mocno, że nie zostały wstawione bezinteresownie i mają mocno zoptymalizowane anchory?

2. Czy treść komunikatu mówi, że działania zostały podjęte tylko w stosunku do nienaturalnych linków, ale nie wpływa to na ranking strony?

Mariusz, odpuść sobie, bo nie da się już czytać tych bredni o manipulacji.

Zresztą jak znam życie to pójdą na łatwiznę - wskażą linki z katalogów i tyle będzie z przykładów.

Zawsze to coś. Przynajmniej po zebraniu większej ilości takich przykładów łatwiej będzie przeanalizować, które z linków Google już prawidłowo rozpoznaje, a przy których oznacza je błędnie, bo zostały zdobyte bez naszej ingerencji i są w 100% wstawione bezinteresownie.

które z linków Google już prawidłowo rozpoznaje

Tu mnie rozbawiłaś na maksa :) :) - chyba jak medium spirytystyczne zatrudnią , albo różdżkarzy :)

Naprawdę zawsze myślałem, że masz zrównoważone podejście do sprawy. Na jakiej podstawie mieli by rozpoznać, że dany, konkretny link na jakimś forum pochodzi z Brandla czy może jest naturalny ??

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności