Skocz do zawartości

Opcja GWT do sprawdzania ręcznych filtrów

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Na jakiej podstawie mieli by rozpoznać, że dany, konkretny link na jakimś forum pochodzi z Brandla czy może jest naturalny ?

Właśnie o to chodzi, żeby się dowiedzieć, na ile dobrze sobie z tym radzą. I bez takich docinków, proszę, bo są one całkowicie zbędne.

Dotychczas mogliśmy jedynie zgadywać, jakimi linkami da się udawać naturalne zachowania, a jakimi nie, żeby przy najbliższej okazji nie oberwać. Mając konkretne przykłady można z tego wyciągnąć wnioski i w razie potrzeby starać się to obejść mając pewność co do tego, z czym wyszukiwarka sobie kompletnie nie radzi, a z czym dobrze trafiła.

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dotychczas mogliśmy jedynie wróżyć i zgadywać

a oni ? co mogą robić? Też tylko wróżyć i zgadywać (poza pewniakami przykładowo z sieci katalogów i precli).

Jeden link z Brandla na forach uznają jako prawdziwy i jednocześnie inny całkiem naturalny uznają za nienaturalny, bo podpadnie im podejrzanie duża liczba dyskusji z linkami na forach wszelkiej maści o tematach od psów po mydło, nie skończywszy wcale na powidłach...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Też tylko wróżyć i zgadywać (poza pewniakami przykładowo z sieci katalogów i precli).

Tylko że ich wróżby i ewentualne błędne uznanie linków za nienaturalne odbija się na naszych stronach. Dlatego uważam, że jeśli dostajemy jakieś dane, to powinniśmy starać się wyciągać z nich jakieś wnioski. Jeśli błędnie uznali link za nienaturalny - co mogło na to wpłynąć itp. Takie przykłady to po prostu ułatwienie naszych analiz.

Tylko że ich wróżby i ewentualne błędne uznanie linków za nienaturalne odbija się na naszych stronach.

myślisz, że tym się przejmują ?

Dlatego uważam, że jeśli dostajemy jakieś dane, to powinniśmy starać się wyciągać z nich jakieś wnioski.

Powiedz mi jakie dane Ty byś przekazywała swojemu wrogowi ? - swojej najmocniejszej konkurencji.

Jeśli błędnie uznali link za nienaturalny - co mogło na to wpłynąć itp. Takie przykłady to po prostu ułatwienie naszych analiz.

:) :) no szok !!! :) - Google pomoże nam w tym, żebyśmy jak najskuteczniej je oszukiwali :)

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

myślisz, że tym się przejmują ?

A czym oni mieliby się przejmować? To pozycjonowane strony obrywają, a nie oni, dlatego to nas takie informacje powinny interesować.

Uważasz, że przykłady nienaturalnych linków podawane przez Google nie pomogą nam w żaden sposób?

że tez wam się chce i się jeszcze nie znudziło - ja pierdykam

idźta na plażę a reszta do audytów :P ... piwnych :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

właśnie się pakuję i jak to mówi mój syn przy okazji "ogarniam internet" :) i tak jakoś z Lexy się zadyskutowałem :)

właśnie się pakuję i jak to mówi mój syn przy okazji "ogarniam internet" :) i tak jakoś z Lexy się zadyskutowałem :)

Kobieta Cię omotała ... dałeś się :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kobieta Cię omotała ... dałeś się :P

ee, próbowałem coś kobiecie wytłumaczyć :) :)

jeśli chcesz mieć rację w sporze z kobietą musisz zacząć płakac jako pierwszy - inaczej się nie da

buahahah

Wystarczy konkretny argument ;-) a nie "mówisz źle, bo tak".

Ostatnimi czasy na forum jest wyjątkowo ciężka atmosfera i każdy temat wywołuje kłótnię. Najpierw napisałam, że opcja "działania ręczne" zniknęła prawdopodobnie z powodu wykrycia jakiegoś błędu - efekt: kłótnia, bo jak mogę zarzucać błędy tak dużej firmie. Teraz napisałam, że przykłady linków uznanych przez Google za nienaturalne pomogą nam w analizach - efekt: kłótnia. I tak w połowie tematów na forum.

Teraz napisałam, że przykłady linków uznanych przez Google za nienaturalne pomogą nam w analizach - efekt: kłótnia. I tak w połowie tematów na forum.

no, jeśli rzeczową dyskusję (konkretne argumenty) nazywasz kłótnią, to zaczynam współczuć.

M

aaa piszę już z jakiejś wioski nad jenziorem :)

Google pomoże nam w tym, żebyśmy jak najskuteczniej je oszukiwali

Robi tak od momentu opublikowania pierwszych wskazówek dla łebmajstrów ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

...mocno zoptymalizowane anchory...

Lexy, a co to za dziadostwo? Wydawało mi się, że anchor to anchor. "Hydraulik Poznań", na przykład. Mocno zoptymalizowany to "Hydraulik Poznań Głogowska"?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ja nie mam w GWT przykładu, ale po wysłaniu prośby o ponowne rozpatrzenie dostałem odmowę z informacją, że część linków nie spełnia ich wskazówek. W tej odpowiedzi podano 1 przykład. To link z jakiegoś stałego SWL. Ciekawe tylko, że nie jest to mój link.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności