Skocz do zawartości

Opcja GWT do sprawdzania ręcznych filtrów

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie mam w GWT przykładu, ale po wysłaniu prośby o ponowne rozpatrzenie dostałem odmowę z informacją, że część linków nie spełnia ich wskazówek. W tej odpowiedzi podano 1 przykład. To link z jakiegoś stałego SWL. Ciekawe tylko, że nie jest to mój link.

Bo to odpisuje automat. Nie ma żadnego weryfikowania linków, nie ma żadnego zdejmowania kar. To jest wszystko podpucha po to, aby oflagować wszystkie strony, które linkują w sposób sztuczny wg ich ideologii i całkowicie uniemożliwić pozycjonowanie w ten sposób. Oflagowane domeny nie będą przekazywały wartości a jedyny sposób na zajęcie pierwszej trójki wyników to zakup AdWords.

Czy myślicie, że google na prawdę zależy na jakości naturalności linków ? Po co ? Czy jak przeciętny kowalski szuka w google frazy "meble" obchodzi go cokolwiek, że strona na którą wszedł jest linkowana z nienaturlanych źródeł ?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Obawiam się , że "przykłady złych linków" pobierane są z "bazy zgłaszanej" i tak kółko się zamyka bo "Jasiu Kowalski" dostaje przykłady złych linków zgłoszonych przez "Michasia Nowaka" :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Obawiam się , że "przykłady złych linków" pobierane są z "bazy zgłaszanej" i tak kółko się zamyka bo "Jasiu Kowalski" dostaje przykłady złych linków zgłoszonych przez "Michasia Nowaka" :)

Niestety tak nie jest w kazdym przypadku.mam kilka dowodow na indywidualnosc podanych przykladow

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

2 pytania:

1. Czy faktycznie widać po nich mocno, że nie zostały wstawione bezinteresownie i mają mocno zoptymalizowane anchory?

2. Czy treść komunikatu mówi, że działania zostały podjęte tylko w stosunku do nienaturalnych linków, ale nie wpływa to na ranking strony?

1. Tak

2. Tak

Niestety tak nie jest w kazdym przypadku.mam kilka dowodow na indywidualnosc podanych przykladow

Masz pewność, że podane przykłady "złych źródeł" linków nie zostały zgłoszone ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przykłady złych linków są najróżniejsze - zgłaszane domeny do disavow i też nie zgłaszane.

Ręczne działania to nic innego jak pingwin z ludzką twarzą. Samym algorytmem doszli już do granicy możliwości. Gdyby dalej podkręcali śrubę tylko algorytmem to wyfiltrowali by cały internet. Teraz potwierdzają to ręcznie co wyłowi pingwin.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Od kiedy dostajecie przykłady nienaturalnych linków?

Ja w odpowiedzi na zgłoszenie sprzed niecałych 2 tygodni mam jeszcze komunikat: "Sprawdziliśmy Twoją witrynę i ponownie wykryliśmy prowadzące do niej linki, które naruszają wskazówki jakościowe. W szczególności poszukaj sztucznych i nienaturalnych linków kierujących do Twojej witryny..." itd. Żadnych przykładów ani w komunikacie, ani w zakładce ręczne działania.

Ano to tłumaczy dlaczego google szuka nowych pracowników i ten wysyp ogłoszeń o pracę ...

tysiące nowych miejsc pracy ...

Proste.... indywidualne podejście do klienta :hahaha:

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

Żadnych przykładów ani w komunikacie, ani w zakładce ręczne działania.

Jakie masz działania podjęte ? Czy dotyczą całej witryny ? Czy tylko części ? Co napisali w tej zakładce ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Linki są od tygodnia ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

kilka moich stron również wpadło, najgorsze że każdą konkurencje mogę w łatwy sposób narazić na gigantyczne koszty. I to dziwne że zaraz po tym gdy moja strona wpadła w filtr to od razu po tygodniu odezwała się firma pozycjonerska :D Nowy sposób łapania klientów, nowe sposoby na robienie tkz "Audytów SEO" za ciężkie pieniądze ?

Żadnych przykładów ani w komunikacie, ani w zakładce ręczne działania.

Jakie masz działania podjęte ? Czy dotyczą całej witryny ? Czy tylko części ? Co napisali w tej zakładce ?

M

Części, za linki przychodzące.

"Nienaturalne linki do Twojej witryny

Wykryliśmy wzorzec nienaturalnych, sztucznych, mylących lub manipulacyjnych linków prowadzących do stron Twojej witryny. Niektóre z tych linków mogą pozostawać poza kontrolą webmastera, więc w tym przypadku podejmiemy działania w stosunku do nienaturalnych linków, a nie rankingu witryny jako całości"

w stosunku do nienaturalnych linków, a nie rankingu witryny jako całości"

W sumie nieźle - powinieneś dostać przykłady. Kiedy tę odpowiedź dostałeś ?

Wyślij jeszcze raz prośbę.

M

w stosunku do nienaturalnych linków, a nie rankingu witryny jako całości"

W sumie nieźle - powinieneś dostać przykłady. Kiedy tę odpowiedź dostałeś ?

Wyślij jeszcze raz prośbę.

M

9 sierpnia, dostałam ;)

więc może rzeczywiście jeszcze wtedy wysyłali bez przykładów, spróbuje jeszcze raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności