Skocz do zawartości

Prywatny blog. Jak sprawić aby był widoczny w sieci?

chmuri.net

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Ostatnio wygospodarowałem sobie trochę czasu i założyłem bloga.

1.Moje pytanie do experów jak poczynić z jego optymalizacją aby działał szybko i stabilnie bez zająknięcia ani żadnych fo pa. Silnik jest oczywiście oparty na WordPressie.

2.Co do "pozycjonowania" czy muszę coś zrobić na samym blogu czy bardziej opłaca się wynająć jaką fachurę od optymalizacji takich stron aby przystosował ją do sprawnego działania w sieci oraz przyszłościowego pozycjonowania pod różnymi frazami?

Z uwagi na różne postrzeganie wstawiania linków w postach i reklamowania się na prośbę mogę wstawić link do bloga.

Co do optymalizacji: w przypadku WordPressa wszystko sprowadza się do:

1. zainstalowania, konfiguracji i ew. modyfikacji zestawu podstawowych wtyczek (każdy ma swój zestaw :) ),

2. pamiętaniu o kilku zasadach podczas pisania wpisów, tworzenia kategorii, tagów itp. (i tu też jest wiele recept, niekoniecznie skutecznych ).

Ja na blogu typu "podręczne zapiski", służącym do testowania wtyczek, mam wiele fraz w top 10, bez żadnego linkowania (w GWT pokazuje mi 4 linki, które już i tak nie istnieją) :)

Najważniejsze moim zdaniem to mikroformaty ocen i breadcrumbs, opisy tagów i kategorii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności