Skocz do zawartości

Jak stosować linkowanie wewnętrzne ?

Prestaa

Rekomendowane odpowiedzi

- a anchor "następny/poprzedni wpis/produkt" albo "więcej" w WP?

Dajesz dla pewności "no follow" ale i tak jest to zbyteczne bo w większosci jest niżej (patrz zasada zliczania pierwszego linku) od właściwego

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beerbant, a co myślisz o wykorzystaniu wtyczki SEO Smart Links do linkowania wewnętrznego fraz widocznych w GWT?

Wówczas do 1 podstrony prowadzą np. 3 anchory, ale te, które już miały "debiut" w SERP-ach...

IMHO coś takiego osłabia "moc" linkowania wewnętrznego co jak co ale akurat (o dziwo) metoda linkowania wewnetrznego jaka opisałem jest zalecana przez goglasów :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja testuję na razie swój, zwłaszcza gdy tytuł wpisu nie jest "frazą" :) Zobaczymy :)

Co do "nofollow" - Zgred to testował i pisał gdzieś, że raz działa, a raz nie :)

zalecana przez goglasów :P

Im wierzyć... ;)

Może to ma bardziej związek z info w GWT "Jak wyglądają linki do Twoich danych" - po prostu trzeba ich robotowi łopatologicznie pokazać, co jest na danej podstronie, bo przy kilku "swobodnych" anchorach w linkach wewn. traci orientację :):D

• 1 miesiąc temu...

Zasada jest prosta jak budowa cepa , skoro chcesz mieć wysoko podstronę serwisu o tematyce "konstrukcja cepu" to z całego serwisu linkujesz linkiem o anchorze "konstrukcja cepu" i żadnych innych linków z innymi anchorami do tej podstrony.

Strona dedykowana ma mieć tytuł "konstrukcja cepu"

Strona dedykowana ma mieć frazę "konstrukcja cepu" ujętą w H1

Strona docelowa powinna mieć odpowiednie nasycenie treścią z użytą frazą "konstrukcja cepu" i jej odmianami

Dodatkowo powinna być linkowana w odpowiednich proporcjach linkami EM.

Efekt - wysoka pozycja dla frazy "konstrukcja cepu"

U mnie sytuacja jest podobna i powyższe zalecenia wprowadzone w zycie.

Problem polega na tym, że główna strona była pozycjonowana wcześniej na określoną frazę np. "FRAZA"

Oferta się poszerzyła i "FRAZA" została przeniesiona ze strony głównej na podstronę kategorii. Czy jest jakaś możliwość przekierowania ruchu z "FRAZA" na podstronę a nie na stronę główną? Przekierowanie 301 odpada, powyższe zalecenia wprowadzone od dłuższego czasu a googlas dalej pokazuje stronę główną w wynikach wyszukiwania zamiast ścisle dopasowanej podstrony kategorii. Czy jedynym wyjsciem jest zdobywanie linków o określonym keyword do podstrony kategorii?

Modyfikujesz tytuł strony głownej i jej zawartość, dajesz z niej link "fraza" na zoptymalizowaną stronę docelową (w obrębie całego serwisu jeżeli jest "fraza" z linkiem to musi prowadzić do dedykowanej podstrony) i tą stronę niestety ale musisz wzmocnić linkami.

Po prostu musisz przeprowadzić jakby proces wyróżnienie danej podstrony.

Tagi jak jest ich zbyt dużo (i są bliskoznaczne) zakłócają przepływ PR .

Też to zauważyłem, niestety nie ma reguły. Ale widziałem w topce różne serwisy, które niekoniecznie były nasycone frazami, niekoniecznie nawet były w nagłówkach czy title, i wg. mnie nie były to słabe frazy. - ale ja sie nie znam :)

W ogóle zauważyłem ostatnio, że google zamiast faworyzować mi kategorie główne i podkategorie to faworyzuje podstrony linkowane z kategorii, zupełnie mi to nie pasuje bo chciałbym skierować użytkownika do kategorii a nie do konktretnego produktu, który i tak jest nietrafny.

Przykład wyssany z palca (nie sprawdzajcie w google):

dla frazy „wózki widłowe” zamiast kategorii „wózki widłowe” wyświetla się jeden z kilkudziesięciu wózków z całej oferty. zeby było weselej produkt nie ma takfajnego opisu jak kategoria i wogole jak to produkt zawiera troche nazwy i specyfikacji produktu.

Optymalizacja wewnętrzna na moje oko wykonana jest prawidłowo, kategorie też mają więcej linków od podstron, do których linkują, a pomimo to podstrony częściej znajdują się w wyżej niż kategorie. Nie mam siły, już mnie od tego wszystkiego głowa boli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności