Skocz do zawartości

Język i fotografia

Marcin84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dawno tu nie zaglądałem. A to dlatego, że robiłem to cacko o fotografii i języku: https://www.marcinswiostek.com

Nie jest jeszcze uzupełniona, ale to kwestia casu - którego ostatnio nie mam zbyt wiele.

Pozdrawiam!

Technicznie poprawnie, ale dobór kolorów męczący przy dłuższym tekście. Wolę takie "czarno na białym".

Graficznie bardzo ubogo i to chyba dobrze, bo jak rozumiem najważniejsza tu będzie treść.

Zdecydowanie wolę takie proste formy od ubajerzonych do bólu stron o niczym.

Póki co jednak treści jest trochę za mało - bez tego ocenić nie bardzo jest co.

Butony W3c drażnią i kompletnie nie pasują. Cieszy mnie poprawność kodu, ale takie wyeksponowanie jest zbędne. Poza tym akurat w tym przypadku zdecydowałbym się na strict zamiast transitional, bo nie widzę żadnego elementu, który wymuszałby trzymanie się tego doctype.

Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE)

Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html.

treść nad formą - to dobrze w tego typu stronach.

faktycznie dłuższe czytanie będzie męczyć.

brak ramek przy formularzu kontaktowym spowoduje, że ludzie z niego nei beda korzystać bo nikt normalny nie klika w czarne pole.

pomysl o zagospodarowaniu strony głównej - szybka prezentacja zawartości z linkami do podstron byłaby bardziej wskazana.

z mojej strony na szybko to tyle.

Dzięki. Takie właśnie było założenie: prosta forma i treść spójna. Na pewno strona się rozrośnie, jak tylko znajdę czas na pisanie artykułów i zrobienie galerii zdjęć. Zastanawiam się, czy dla fotografii nie zrobić oddzielnej subdomeny.

Buttony faktycznie chyba gdzieś wrzucę i nad strictem się zastanowię; dałem transitional, bo nie byłem pewien czy strict przejdzie.

Jeszcze raz dzięki za obiektywne oceny. Pozdrawiam.

Mi się jakoś mało podoba, ale i też nie ja jestem odbiorcą jej, generalnie troszkę dla mnie za mała jest czcionka i te brązowe wyróżnienia w tekście są zbyt kontrastujące, całość po prostu się trochę źle czyta.

Ale jeśli takie były założenia, żeby było prosto i skromnie to w zasadzie jest ok. Daj znać, jak wrzucisz zdjęcia już.

Wróciłem na stronę raz jeszcze i wiesz co mi się rzuciło ?

Że popełniles drobny ale bardzo powszechny błąd.

Na stronie głównej robisz potwornie długie wprowadzenie, które powinno byc np. na stronie "autor", albo "o stronie".

Czy nie z korzyścią dla internauty byłoby rozdzieliś stronę na jakies fragmenty dalszych artykułów, czy zajawke fotografii?.

Internauta ma zaledwie 4-6 sekund aby zostać przekonanym, że dobrze trafił. Daj mu zatem szanse na stronie głównej dostępu do treści.

No i te w3c ściąg bo to strasznie nie pasują.

polski.. ... ... English - wszystkie malą litera English dużą (?)

Linki jeśli robisz w kolunach to wyrównaj do lewej i może rozdziel delikatną kreską pionową. Jesli decydujesz się na linki tekstowe to trzymaj się tego, banery nie pasują wśród tekstowych i odwrotnie. Znaczy konsekwentnie będzie lepiej, ładniej, fynkcjonalniej.

Lista tekstow bardzo ładnie zrobiona, mam nadzieje, że dasz odpowiednie światlo pomiędzy kolejnymi linkami i możliwośc segregowania przynajmniej po dacie i tytule.

Cytat w tekście 1. zupełnie nie czytelny zwiększ czcionkę.

Dobra wystarczy, przecież audyty robie za pieniądze ;)

Pozdrawiam

Na stronie głównej robisz potwornie długie wprowadzenie, które powinno byc np. na stronie "autor", albo "o stronie".

Czy nie z korzyścią dla internauty byłoby rozdzieliś stronę na jakies fragmenty dalszych artykułów, czy zajawke fotografii?.

Myślałem o tym i zmienię na pewno.

polski.. ... ... English - wszystkie malą litera English dużą (?)

Bo tylko ortografia języka angielskiego wymaga pisowni tego typu przymiotników z dużej litery. ;)

Dobra wystarczy, przecież audyty robie za pieniądze B)

;) Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności