Skocz do zawartości

Ruch = Lepsza pozycja strony

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ruch = Lepsza pozycja strony

Lepsza pozycja strony = większy ruch... więc 1.

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Myślę, że 1, ale gdzieś przeczytałem, że trochę zależy też od tego, czy do strony jest podpięty GA. Sam tego niestety nie testowałem, bo nie korzystam z GA. :)

Na BHW reklamowali swojego czasu soft do generowania sztucznego ruchu przechodzący przez gugla, który wg autorów podnosi pozycję strony.

Zależy.

Lepsza pozycja strony =/ Ruch

I odwrotnie.

Zgodzę się, że im wyższa pozycja strony w wyszukiwarce tym większy ruch z tego źródła. Natomiast brakuję dowodów na to, że im większy ruch z innych źródeł (np. FB) tym wyższa pozycja w wyszukiwarce.

trochę zależy też od tego, czy do strony jest podpięty GA

Google słowami Matta zaprzecza aby korzystało z danych GA przy ustalaniu rankingu. Natomiast nie znaczy to, że nie wie, i nie wykorzystuje danych dotyczących ruchu z wyszukiwarki. Dane takie też są zbierane i nie trzeba mieć GA zainstalowanego :)

Pozdrawiam,

M.

Jeśli ktoś myśli, że autosurfem zwiększy sobie pozycję w serpach wielkiego G, to się myli.

A wejścia z serpów to inna sprawa, natomiast ruch to też content...

Witajcie dziękuję za odpowiedzi, zdanie wasze na ten temat się zmieniło od ostatniego razu.

Oczywiście chodzi mi o podniesienie pozycji strony dzięki większemu ruchowi oraz o ruch unikalny z serpow nie tam żadnych wynalazków typu autosurf :)

GA na pewno biorą pod uwagę, też słucham Marta zawsze tyle ze na odwrót go zawsze rozumiem :)

No i nie zadaje narazie pytania jak się ma ruch z directow i refferali to pozycji strony z ga :)

Do infa o ruchu gugiel nie potrzebuje GA, ale tam są inne informacje - czas przebywania usera na stronie, ilość odsłon przez 1 usera itp.

Soft z BHW robił ruch na zasadzie - po wrzuceniu do softu keywordów, soft wyszukiwał je w guglu, wchodził z różnych proxy na stronę i coś tam grzebał po stronie. Jak opisywali autorzy - "symulował" userów :)

Chyba nie wierzysz w słowa Matta Ściemniacza ;)

coś jak gugle drive szanuje prywatność i jest bezpieczne hehe

Oczywiście chodzi mi o podniesienie pozycji strony dzięki większemu ruchowi oraz o ruch unikalny z serpow nie tam żadnych wynalazków typu autosurf

Zgodzisz się zapewne ze mną, że im wyższa pozycja strony tym większy ruch. Zatem jeżeli chcesz zwiększyć ruch z wyszukiwarki to musisz podnieść pozycję strony a nie na odwrót (zwiększyć ruch żeby podnieść pozycję).

nie zadaje narazie pytania jak się ma ruch z directow i refferali to pozycji strony z ga

Mając na uwadze to co napisałem powyżej uważam, że właśnie takie pytanie powinieneś zadawać.

Serdecznie Pozdrawiam,

M.

Wybieram opcję 1. ponieważ zazwyczaj gdy mamy więcej ruchu (naturalnego oczywiście) to mamy więcej komentarzy/postów i tematów na forum/więcej lajków i udostępnień na Facebooku, co automatycznie podnosi nasze pozycje.

Sztuczny ruch nic nie daje. I nie trzeba mieć podpiętego GA żeby Google wiedziało jaki mamy ruch :)

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności