Skocz do zawartości

Do oceny www.koema.pl

Rjan

Rekomendowane odpowiedzi

Graficznie bardzo mi sie podoba.

Ale są kwiatki i pewnie dlatego, ze obrazki nie maja zadeklarowanych rozmiarów.

Pod FF jest OK. Ale pod Operą i IE troche sie rozjezdza.

Pod Operą link [mapa strony] ucieka gdzieś w dół i na stronach w ktorych pawa czesc strony jest dłuzsza od lewej to brakuje stopki.

Podobne z tą stopką jest w IE ale tylko podczas pierwszych wejsc na strone - gdy grafika jest jeszcze pobierana po otarciu strony - szczegolnie w dziale [nowości].

.

• 1 miesiąc temu...

Użyty CMS to Etomite - darmowy i posiadający całkiem niezłe wsparcie, a przede wszystkim całkiem sporą bibliotekę tzw. snippetów (dodatków funkcjonalnych różnej maści).

Na forum istnieje kawałek polskiego wsparcia, ale nie ma co ukrywać, że większość ciekawych rozwiązań (nowych snippetów i innych modyfikacji) jest anglojęzyczna.

Znajomość angielskiego jest niesamowitym ułatwieniem podczas korzystania z wielu modułów (dotyczy to chyba większości aspektów związanych z tworzeniem stron - nie tylko akurat tego CMSa) choćby dlatego, że zawsze można poprosić autora o dodatkowe info.

Sam CMS jest natomiast spolszczony (panel administracyjny) i raczej łatwy w użyciu.

Do głównych zalet Etomite zaliczę:

- łatwość modyfikacji szablonu graficznego (w tym pełny tableless i dostosowanie do standardów)

- dość łatwe korzystanie i modyfikacja istniejących snipettów (średnia znajomość php wystarcza do tworzenia własnych dodatków)

- prostota (idealny do małych stronek)

- wbrew pozorom niezłe wsparcie (tak naprawdę wszyscy zainteresowani zebrani w jednym miejscu)

- darmowy (stopkę można usunąć po drobnej dotacji dla autorów - nie ma określonej kwoty: kilkanaście $ z pewnością zadowala obie strony)

- admini naprawdę służą pomocą (nawet w polskojęzycznych wątkach)

- dokumentacja o niebo lepsza od wielu innych CMSów

- wsparcie mod_rewrite

Próbowałem różnych cudów, ale Etomite w pełni mnie zadowala. Jeszcze nie postawiłem na nim serwisu powyżej 500 podstron, ale nie sądzę, by były jakiekolwiek problemy związane z wydajnością. Już niebawem się o tym przekonam, bo właśnie pracuję nad trochę bardziej rozbudowanym projektem.

Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE)

Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności