Skocz do zawartości

Narzedzie dla poczatkujacego

takedabutsu

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc!

jako poczatkujacy, z jakich narzedzi/programow polecacie korzystac? Dodam, ze nie mam ambicji zostania specjalista od SEM, ale chcialbym wspomoc swoja strone przez ktora sprzedaje pliki i uslugi. Np. w jakim programie moge latwo sledzic pozycje strony w rankingu google wg slow kluczowych?

dzieki

PS. wiem, ze na forum jest MNOSTWO postow o tym, ale chcialbym oszczedzic sobie czasu.

Do śledzenia wyników płatny program stat4seo który mogę polecić, półautomat Seolight dzięki któremu możesz dodawać wpisy w katalogach i WP oraz sprawdzać pozycję strony. Darmowe narzędzie Free Monitor for Google również do sprawdzania. Już darmowy PingMaster do pingowania wpisów SprawdzaczSkapi do sprawdzania dodanych stron w katalogach: SEO katalogach. To wystarczy do rozpoczecia zabawy...

Proponuję działać tak, aby nie szkodzić, nie zgłaszać i nie podpierpapier...

Co do monitorowania serpów to stat4seo

Co do programów - zacznij pracę bez nich, a nauczysz się więcej...

Ogólnie zapraszam tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/forum/33-dla-poczatkujacych/

ok. dzieki za wskazowki. bez duzej dawki czytanie i siedzenia przed monitorem sie nie obejdzie :)

i tak jak napisalem w innym poscie https://www.forum.optymalizacja.com/topic/182262-jak-poprawic-pozycjonowanie-serwis-z-cv-i-listami/

wydaje mi sie, ze juz osiagnalem b. duzo stosujac zwykle, zalecane przez google metody optymalizacji. i zwazywszy na to, ze na pierwszych SERPow pojawiaja sie strony bez kontentu, ale ze sztucznie wywindowanym wynikiem (czyli wypozycjonowane), mysle, ze musze sie wesprzec jakims zapleczem i/lub katalogowaniem.

Tak jak przeczytalem na blogu Lexy, dodawanie do katalogow przynosi rezultaty, wiec zaczalem to robic. chwilowo recznie, ale pewnie zainwestuje w SeoLighta.

what do you think?

dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności