Skocz do zawartości

G wykrywa teksty synonimizowane?

mkrauze

Rekomendowane odpowiedzi

musisz mieć klienta który wyłoży przynajmniej 20 tysi na stół i chce mieć cały marketing a nie tylko seo

Z takim właśnie klientem mam przyjemność współpracować. Stąd moje pytania. Uważam, że pozycjonowanie to nie tylko, jak to nazywasz: "masówka automatyczna". Ja również, przy współpracy z copywriterami, tworzę bardzo wysokojakościowe zaplecza, które służą nie tylko pozycjonowaniu lecz także działaniom PR.

Skoro twierdzisz:

ze jest wiele szkół

a według Ciebie:

na tym forum panuje zasada - jak najwięcej za jak najmniej

(z czym nie do końca mogę się zgodzić) to gdzie jeszcze mogę na ten temat podyskutować? :)

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Konrad, tutaj toczą się zażarte dyskusje o tym jak ustawić Xrummera i skąd wziąć do niego proxy za free albo tańszy substytut. Tutaj ludzie opowiadają historię o tym jak przywalili blastem i im domena nie padła. wiesz, to niewiele ma wspólnego z jakością. Ludzie którzy jakość uprawiają albo chcieliby uprawiać nie mają za wiele do powiedzenia bo w jakosci liczy się kasa i zaangazowanie - kupujemy dobry link, robimy dobre zaplecza, naprawdę wielkiej filozofii w tym nie ma - ważne aby strategię ustalić i trzymać się jakości. Sztuka jest w tym aby za grosze wypozycjonować frazę. W tym tkwi całe maestro seo i na tym forum ludzie właśnie tego próbują się dowiedzieć.

Bo co chciałbyś wiedzieć? Gdzie kupić linki za 5 tysi albo komu zlecić tekst do napisania wysokiej jakości?

Nie cierpię spamerów!

Gdzie kupić linki za 5 tysi

Nie rozumiem po co mi linki za 5 tysi. 5 tysi pozwala na uruchomienie portalu, który w ciągu trzech miesięcy generuje kilka tysięcy unikalnych i powracających użytkowników. Dalszy rozwój portalu może zwiększyć liczbę użytkowników, a atrakcyjna, zoptymalizowana pod wyszukiwarkę treść oraz naturalne linki świetnie się do tego przyczyniają.

Poza SEO portal ten generuje (poprzez linki oraz reklamy graficzne) na stronie pozycjonowanej określony ruch. Konwersja z tego ruchu przekracza koszty generowane przez portal więc można powiedzieć, że jest "samowystarczalny". Uważam więc, że jest dosyć "tanim" rozwiązaniem. Mimo swojej jakości owy portal doskonale wpisuje się w moją definicję tego co nazywam "zapleczem" Pytanie jak wykorzystać go do pozycjonowania? Innymi słowy - jak wykorzystać swoje zaplecze?

Konrad, tutaj toczą się zażarte dyskusje o tym jak ustawić Xrummera i skąd wziąć do niego proxy za free albo tańszy substytut.

Do tej pory nie potrzebowałem tych narzędzi. Najwidoczniej frazy, które pozycjonowałem nie były aż tak konkurencyjne, żeby tego wymagały :) To jednak też bym chciał wiedzieć, nie stosowałem ani Xrummera ani ScrapeBoxa i prawdę mówiąc nie wiem jeszcze który wybrać i dlaczego.

Konradzie, zdradź mi proszę, jakim cudem za 5 tysi zgromadzisz na portalu kilka tysi unikalnych powracających użytkowników - rozumiem że dziennie?

Ja się z takim ewenementem w życiu nie spotkałem a przez 4 lata prowadziłem projekty w jednej z czołowych Agencji dla największych firm. I gdybyśmy takie wyniki przedstawiali o jakich ty wspominasz to klienci uczyniliby nas chyba świętymi.

5 tysi nie wystarczy na nic - za jeden dobry projekt graficzny Agencja potrafi skosić 2-3 tysie. Dobre artykuły? Kosztują wiecej, a uzytkowników trzeba jakoś ściągnąć - do duzych projektów pompuje sie setki tysięcy, a przy kampaniach w tv nawet milion - i uwierz mi, są prjekty które padną nawet przy takiej kasie. A ty chcesz pozyskać lojalnego usera za złotówkę:)W najtańszej sieci afiliacyjnej wiecej zapłacisz za klik, a co dziesiąty user pomyśli czy w ogóle warto dos erwisu wracać.

Sieć wirtualnej polski za leada bierze 10 zł. Czyli za usera arejestrowanego. A to i tak nie ejst user powracajacy. Większosc userów zarejestruje się raz i nigdy nie powracają. Dajmy na to wróci co trzeci. Czyli za usera lojalnego zapłacisz 30 zl. Czyli z sieci afiliacyjnej pozyskasz 166 userów lojalnych.

No chyba ze masz nielegalną bazę klientow na 100 tysi i będziesz im zasadzal maile z serwisu - nielegalnie. Ewentualnie baza klienta dla któego serwisz stawiasz.No ale taka baza kosztowała krocie.

Największy ruch jaki zrobiłem z zespołem przy zerowym budżecie w niedużej Agencji - to po pół roku 1000 wejsc dziennie. Ale to był serwis regionalny dla mieszkańców jednego z niedużych miast. Inny model promocji.

Xrummera zostaw bo to połowa kasy o której pisałeś, a sama nauka obsługi zajmie ci miesiąc i pół roku na testowanie aby sprawdzić czy czegoś rumaczek Ci przypadkiem nie zniszczy:P

i nie wyobrażaj sobie że samą zoptymalizowaną treścią ściągniesz ruch z wyszukiwarki. Bez masy linków i czasu nawet tona tresci nie pomoże. Taki case: postawiony nowy sklep www, dobrze zoptymalizowany, 0 linków - generował z miejsca 1o wejść z wyszukiwarki przy kilku tysięcach podstron. Przez rok był w odstawce, bez linków - ruch praktycznie taki sam jak był.

Nie cierpię spamerów!

Wiem, ze takich zaplecz jest masa - pozostałości w spadku sprzed lat. ale miałem nadzieję, że teraz się o to trochę dba. Mi się akurat nie opłąca wdrażać w życie zasady - jak zbanują jedną stronę postaw pięć. Mało efektywne zajęcie

Nie cierpię spamerów!

Już linka zapodawałem, ale trzeba się z tym zapoznac - co dokładnie uwala google przy linkowaniu:) Zdradza Matt https://seoinfo.edu.pl/jak-budowac-zaplecze-czyli-doradza-matt-cutts/#comment-1055

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności