Skocz do zawartości

nagłówki

luman

Rekomendowane odpowiedzi

ja tego uzywam, nie mam blokady dla robotow i jakos zyje, ale prosilbym innych o obiektywna opinie:

czy uwazacie ze usalanie rozmiaru naglowków w CSS to spam ?

oczywiscie zakladajac, ze nie da sie rozmiaru na 1 pix, czy 2 :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no nie wiem czemu mialbyś to uznawać za spam.. :-) Natomiast, coś kiedyś gdzieś (sory, że tak 'nie wiem') czytałem, że google ma mechanizmy anty-multi-h?.. :-) tak więc jeśli zauważy, że

*

{

font-size:12px;

}

+ to Twoje.. hm :] Może być niebezpiecznie :)

spamem jest ułomność robotów ? To chyba ich problem, że nie umieją się dowiedzieć, co to znaczy 12px.. no nie? :-))))

nie zupelnie moge sie z tym zgodzic.

Robot poprostu pobiera strone i przekazuje ja do parsera. Parser wyszukiwarek nie jest przegladarka, bo ma spelniac troszeczke inne zadanie. :D

WIelkosc tekstu jest brana przez wyszukiwarki. Polecam przeczyta prace tworcow google i tam jest dokladnie napisane jaki wplyw ma wielkosc tekstu na wyniki.

Trzeba przyznać, że gdyby za to były bany, to google strciłby połowe stron zaindeskowanych

Ja nie moge zrozumiec dlaczego slowo spam kojarzy sie z banem. :?

Spam jest wszystko co sluzy podniesieniu strony w wynikach a nie ma znaczenia dla uzytkownikow.

Dla mnie spam to spam, ale nie zawsze jest zly.

Trzeba przyznać, że gdyby za to były bany, to google strciłby połowe stron zaindeskowanych  :)

No to już wiemy dlaczego Google podwoiło indeks. ;)

Swoją drogą.

h1 { color: #jaktło; font-size: 1px }

- wiem że z pktu widzenia etyki jest to perfidny spam, ale jak tylko jest w CSS, nie zauważyłem żeby (jakiekolwiek) roboty to tępiły.

Z zaznaczeniem: na razie.

Pozdrawiam, J.

jez: uuu.. ja tak poleglem :( Mialem na swojej stronce bardzo duzo linkow do mojej strony (linki zwrotne?) z anachor tekstem w postaci słów kluczowych.. oczywiście size:1 px + color:tlo z delikatna zmianą.. no i robakowi o pięknej nazwie google się to nei spodobało :(

Wykopał mnie i trafiłem do sandboxa.. dzięka bogu jednak po jakimś czasie zyskałem dość dobrą pozycję (linki zewnętrzne..)

Zauwazylem ostatnio nadmierne szafowanie terminem 'sandbox' przez niektorych forumowiczow. poniewaz i tak niewiele wiemy o sandboxie, to jakos mi sie nie widzi uzywanie tego slowa jako 'straszaka' w przypadku setek sytuacji, w ktorych strona nagle laduje nizej w rankingach. Bardziej aktualne dzis sa filtry na popularne slowa kluczowe.

"i can handle it without linking :)"

jez: uuu.. ja tak poleglem (...)

Czy miałeś wyrzucone CSS do zewnętrznego pliku?

Mam np. na jednej testowej stronie powtórzoną całą treść strony w znaczniku <h1>, ale zmniejszonym i prawie koloru tła, a CSS w zewnątrznym pliku. Można byłoby dyskutować czy to spam /raczej tak, a z punktu widzenia adminów wyszukiwarek: na pewno ;)/, ale w końcu nie dodaję innych treści niż na stronie, tylko je zwielokratniam (body-content jest zręcznie pisany kluczami).

Efekt, co tu dużo mówić, 1 miejsce O+WP (z tym ostatnim to 1 na Netsprint, bo strony nie ma jeszcze w katalogu) na ok. 25 tys. stron przy zamierzonej frazie kluczowej, w Google koło 3-5 miejsca, ale strona ma PR0. :) Tak od miesiąca, czyli debiutu strony w wyszukiwarkach.

zYm3N: Reasumując, co do 'przejechania się' - jesteś pewien że nie stałeś się ofiarą spam report rozwścieczonej ;) konkurencji, ale że wykrył to robot?

Pozdrawiam, J.

jez: hm. może to i konkurencja, ale było to na słowa "pisanie programów", gdzie raczej zbyt dużej konkurencji nie ma.. Koleś z pierwszego miejsca nie ma wcale jakieś super strony.. no nie wiem.. być może faktycznie ktoś mnie podkablował..

Ale nieważne. Na około 2 tygodnie wyleciałem z tych słów kluczowych (czy w takim wypadku moge mówić o sandboxie ?). Teraz jest ok. Tzn, było. Aktualnie zawiesiłem tymczasowo działalność :-) (nauka.. lepiej najpierw się nauczyć a później to sprzedawać.. nauka na klientach nie popłaca ;p)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności