Skocz do zawartości

Nowe transfery w home.pl i nazwa.pl

Ważka

Rekomendowane odpowiedzi

Widzieliscie co zrobilo przedwczoraj home.pl?

Business Server 5 GB 10 GB 5 MySQL 10 MySQL 240 GB 600 GB

Business Server PRO 10 GB 20 GB 10 MySQL 20 MySQL/5 pgSQL 360 GB 900 GB

Zwiekszyli pojemnosci kont dwukrotnie i dwuipolkrotnie podwyzszyli transfery serwerow.

Jak dla mnie bomba bo mam tam business server i juz prawie ledwo co miescilem sie w ich transferze, a tu taka mila niespodzianka ;) Do tego mod_rewrite i cron z dokladnoscia do 5 minut. Teraz dla mnie home.pl to najlepszy hosting w Polsce :D

A co dzisiaj zrobila nazwa.pl gdy zobaczyla ruch konkurencji?

Podwyzszyla limit ruchu dwukrotnie ;)

Chyba ta wojna 2 polskich gigantow hostingowych i wzrost liczby lacz szerokopasmowych wychodzi nam na dobre... Nareszcie :D

Z tego co widzialem zwiekszyli takze limity ruchu serwerow na superhost.pl - ale uwaga! Chyba tylko dla nowych klientow, bo mi dalej zostalo 30 GB na miesiac a nie okolo 42GB jak byc powinno z nowym transferem :|

Mam jeszcze konta u innych hostingodawcow, ale teraz ich oferta wymieka przy home.pl, chociazby zacofane futuro.pl bez mod_rewrite, php5 i wiele nowym pozytecznych opcji :D

Pozdrawiam,

Ważka

no to mi przyfarciło już miałem wykupywać dodatkowy transfer do serwera pro ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

w homie też dla starych i nowych :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zle - nie czytacie dokladnie co pisza na stronach.

W home.pl tez daja transfer starym uzytkownikom, ale dopiero od przyszlego okresu rozliczeniowego, czyli od kolejnej wplaty za serwer :D

Np. jezeli komus zaczyna sie okres rozliczeniowy w maju, dostanie nowy, wiekszy transfer w maju, po tym jak oplaci sie serwer na kolejny okres.

Pozdrawiam,

Ważka

W home.pl tez daja transfer starym uzytkownikom, ale dopiero od przyszlego okresu rozliczeniowego, czyli od kolejnej wplaty za serwer :P

Np. jezeli komus zaczyna sie okres rozliczeniowy w maju, dostanie nowy, wiekszy transfer w maju, po tym jak oplaci sie serwer na kolejny okres.

Dodają starym, dodają. Dziś home.pl rozesłał biuletyn, zalogowałem się i widzę już 300 GB transferu na moim Business Starterze :D

Co jest fantastyczną wiadomością bo nie zmieściłbym się w starych 120 GB ;)

Dodają starym, dodają. Dziś home.pl rozesłał biuletyn, zalogowałem się i widzę już 300 GB transferu na moim Business Starterze :D

Co jest fantastyczną wiadomością bo nie zmieściłbym się w starych 120 GB :D

Jeszcze jak pisalem ostatniego posta to w zamiarze obecnym uzytkownikom powiekszali transfer dopiero przy przedluzenia konta, ale gdy nazwa.pl zwiekszyla wszystkim od razu limity 2 razy home.pl nie chcac zostac w tyle tez od razu zwiekszyla transfery :) I tak oto mam u nich 600 GB rocznie zamiast 240 GB :)

Wszystko fajnie wyglada...

Zastanawia mnie tylko jak będzie z jakoscia tego typu usług.

Wystarczy, że znajdzie sie 2-3 Klientów, którzy naprawde beda chcieli wykorzystac przyznane limity transferu i reszta umieszczona na tym samym serwerze bedzie miala problemy :(.

Nie panikujcie tak, sytuacja na rynku hostingowym wyglada dzisiaj calkiem inaczej niz jeszcze kilka lat temu. Oprocz zwiekszania mocy wydajnosciowej maszyn hostujacych notuje sie ciagly wzrost szerokopasmowosci lacz internetowych, zreszta idzie to zauwazyc praktycznie wszedzie. Z roku na rok parametry te beda sie powiekszac, beda coraz tansze. I bardzo dobrze ;)

Home.pl na 100% zdaje sobie sprawe z podwyzszenia transferow, wieksza czesc userow i tak tego nie wykorzystuje, a ktos kto wykorzystuje caly transfer ma go wiecej wlasnie dzieki takim osobom co go prawie w ogole nie wykorzystuja i wychodzi z tego bardzo przystepna srednia, wszystko smiga pieknie i ladnie.

"Nie ma co baz zaby" :)

Pozdrawiam,

Ważka

Pracuje nad strona, ktora co miesiac wyciaga jakies 150GB na miesiac. Na home.pl jeszcze ze dwa miesiace temu non stop bylo 503, serwer nie wyrabial. Przerobilismy strone, wprowadzilem wiele optymalizacji i narazie jest dobrze ale tylko czekac gdy znowu nas przytna (lub wsadza kogos duzego na ten serwer) i w koncu zmusza nas do wykupienia serwera dedykowanego. Szukalismy alternatywy w nazwa.pl ale jak sie dowiedzieli jaki ruch generujemy to zaproponowali nam serwery.pl. Wniosek z tego taki, ze na home.pl i nazwa.pl podaja duze liczby ale i tak zadowoleni beda tylko Ci, ktorzy tego nie wykorzystaja. Ci z duzymi stronami nadal musza placic duzo.

PS

A moja prywatna strona, ktora wyciaga ponad 200GB na miesiac stoi teraz w USA ale za kilka dni bedzie przeniesiona na serwer w niemczech, Athlon 3,7, 2GB RAM'u, 2X160GB HDD i ping ~45. Cena 1zl za 1GB transferu. Wszystko ustawia administrator (kolega), mnie nic nie interesuje.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności