Skocz do zawartości

Kupon AdWords dla nowych kont

WebReklama

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Podepnę się, bo mam laickie pytanie z tym związane. :-)

jakie są zasady bycia 'nowym' klientem.?

Tzn wiem, że kupon jest dla nowego konta. Tylko czy o nowości poza nowym kontem determinują:

- adres witryny w kampanii

- dane rozliczeniowe konta

- dane firmy do faktury

itd?

Generalnie chodzi mi o to, czy w ramach MCK mogę stworzyć klientowi (nowemu - nie mającemu nigdy Adwordsów) konto i doładować je samemu, czy musi on to zrobić na swoje dane, żeby uzyskać kupon?

I druga sprawa - czy firma mająca dwie witryny może skorzystać dwa razy z kuponów na dwóch różnych kontach (tematyka działalności obu witryn skrajnie różna)?

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Możesz na swoim MCK na koncie założonym dla danego Klienta, ale na Twoich danych przydzielić kupon.

Natomiast kupon z zasady jest dla nowego użytkownika, więc nawet jeśli ma on dwie domeny to praktycznie możesz przydzielić mu tylko raz kupon - kupony są dla osób, które nigdy nie korzystały z takowych, aby zapoznać się z Google AdWords - czyli na jednej domenie już się zapoznał/łeś. :)

Każde kolejne uzycie kuponu może spowodować zablokowanie powiązanych kont - weryfikacja domeny, danych firmowych itp.

Więcej o zasadach dotyczących kuponów.

Możesz na swoim MCK na koncie założonym dla danego Klienta, ale na Twoich danych przydzielić kupon.

(...)

Każde kolejne uzycie kuponu może spowodować zablokowanie powiązanych kont - weryfikacja domeny, danych firmowych itp.

Więc jeżeli zakładam Klientom konto i JA je doładowuję na swoje dane/swojej firmy, to mogę użyć kuponu czy nie? :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Możesz, możesz, upewniając się, że wcześniej owa domena nie korzystała z takich promocji :) Generalnie nikt tego i tak nie sprawdza, chyba, że ewidentnie na swoim koncie nadużywasz tego.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności