Skocz do zawartości

Pomysł na wlasne swle i masę linków

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy dobrze kombinuję. Ostatnio podglądałem konkurencję i trafiłem na dziwną stronę. No strona jak strona, reklama jakiegoś narzędzia graficznego, ale z tej strony ni to stad ni zowąd wychodzi pare tysi linków do jeden ze stron o innym temacie. Co ciekawe ta strona jest na 1 miejscu w trudnej frazie.

Pewnie to swle, ale trafiłem np. na zaindeksowanego screena tej strony z narzedziem graficznym z którego wychodzi link obrazkowy.

Tak se więc pomyślałem. Skoro wszyscy walą masę sztucznych stron aby sztucznie poszerzyć site, to czy nie lepiej zamiast kupować swle albo robić swle wenętrzne, posłużyc się tym sitem zamiast swlami. Czyli tworzymy 1000 podstron w jakimś serwisie dodajemy stały link i linkujemy do siebie. Zamiast usuwać linka i wstawiac nowego (swl) likwidujemy te 1000 podstron i tworzymy nowe 1000 podstron z nowym linkiem. wtedy google nie przypierdzieli się, że rotujemy linkmi - w końcu linki wychodzę ze stron które w całości znikają, a to przecież normalna rzecz.

Nie cierpię spamerów!

Zamiast usuwać linka i wstawiac nowego (swl) likwidujemy te 1000 podstron i tworzymy nowe 1000 podstron z nowym linkiem. wtedy google nie przypierdzieli się, że rotujemy linkmi - w końcu linki wychodzę ze stron które w całości znikają, a to przecież normalna rzecz.

Bo ja wiem, czy to zupełnie normalna rzecz, że non stop strony, na których masz linka są usuwane, a na ich miejsce wskakują nowe, które za moment też idą do kosza...

Jakoś nie jestem przekonany co do tego, żeby Google miał polubić strony, które bez przerwy spłukują swoją zawartość, i wrzucają na jej miejsce nową po to, żeby za chwilę zrobić z nią to samo. ;)

Generalnie korzystając z SWL rotacyjnego Twoje linki pojawiają się na wielu różnych domenach i różnych serwisach, tutaj miałbyś tak naprawdę coś w rodzaju "1000 linków" ale tak naprawdę bardziej jak site-wide tylko z dużą rotacją podstron, na których się znajdują - to zupełnie co innego, niż rotacja znana z SWLi, mocy też jakoś w tym nie widzę - chyba, że moc depozycjonującą. ;)

...... Tak se więc pomyślałem........

Tak se pomyślałem, że chyba powinieneś dać sobie już spokój z tym pozycjonowaniem.

W sumie to trochę mi Cie szkoda. Codziennie zakładasz kilka tematów i jeden bardziej głupi od drugiego :(

Sting - nie dobijaj. Zanim coś wdrożę w życie, pytam czy warto bo może ktoś już wdrażał i wie lepiej czy warto albo jakie błędy unikać. Proszę cię, nie zamierzam wynajdywać koło po stokroć i tracić na to czas. Efektywność pracy to podstawa, nie chcę tracić czasu na testy jeśli z góry będą spalone.

rysiu - zgadzam się. Tylko próbuję wyjaśnić skad do pieruna wzięło się ponad 12 tysiąc linków wg majestica na jednej stronie prowadzących do innej strony. Ta strona nawet nie ma tylu podstron - chyba nawet tylko str główna i jest chyba autentyczną ofertą sprzedażową.

Na priva mogę dac namiary aby lepsi ode mnie sprawdzili

Nie cierpię spamerów!

próbuję wyjaśnić skad do pieruna wzięło się ponad 12 tysiąc linków wg majestica na jednej stronie prowadzących do innej strony. Ta strona nawet nie ma tylu podstron

Być może Majestic zaindeksował podstrony z jakimś parametrem, których nie zaindeksował Google.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Proszę cię, nie zamierzam wynajdywać koło po stokroć i tracić na to czas

:D No teraz to już całkowicie po bandzie pojechałeś.

Tak sobie myślę, załóż temat typu: Opiszcie wszystkie swoje metody i powiedzcie, które najlepiej działają.

Przecież wtedy nikt nie będzie musiał robić testów i każdy będzie miał topy. Myślę, że od razu zbiegnie się tutaj pełno osób, które na testy wydają 50% swojego dochodu i wyłożą Ci wszystko, ba... może od razu jakiś filmik nagrają instruktażowy na którym pokażą swoje zaplecza, linkowanie, obsługę narzędzi. Myślę też, że pewnie co drugi chętnie za darmo wypozycjonuje Ci kilka stronek, no bo przecież po co się masz męczyć i wynajdować koło na nowo skoro już tyle osób je wynalazło.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przecież wtedy nikt nie będzie musiał robić testów i każdy będzie miał topy. Myślę, że od razu zbiegnie się tutaj pełno osób, które na testy wydają 50% swojego dochodu i wyłożą Ci wszystko, ba... może od razu jakiś filmik nagrają instruktażowy na którym pokażą swoje zaplecza, linkowanie, obsługę narzędzi. Myślę też, że pewnie co drugi chętnie za darmo wypozycjonuje Ci kilka stronek, no bo przecież po co się masz męczyć i wynajdować koło na nowo skoro już tyle osób je wynalazło.

O to to to:)

blake - jeśli jestem czegoś na 80% pewny i coś jest raczej truizmem w seo dla wielu, to chyba zgodzisz się, że nie ma sensu wydawac kasy na wszystko. Chyba ze ty tak ambitny jestes i dzień w dzień testujesz to, czy przypadkiem title ma jeszcze jakąś wartość.

Gratuluję budżetów w takim razie

Pamiętaj ze ja się seo zajmuje jeno amatorsko i kontekstowo przy innych projektach. Doceń chociaż to, że próbuję coś z tego zrozumieć - więcej niż zasada działania xrummera

Nie cierpię spamerów!

to chyba zgodzisz się, że nie ma sensu wydawac kasy na wszystko

ja się seo zajmuje jeno amatorsko

Zajmiesz się zawodowo to zrozumiesz, że trzeba wydawać kasę na wszystko, bo jeżeli coś działa to uwierz mi, że o tym się na tym forum nie pisze a jeżeli ktoś pisze, że coś działa to albo jest na tym samym poziomie co Ty i jemu się wydaje, albo najzwyczajniej w świecie wpuszcza konkurencję w ślepą uliczkę.

Ostatnio podglądałem konkurencję

Kombinujesz dobrze, ale po co tutaj o tym piszesz? Chyba każdy średnio rozgarnięty tak robi, że podgląda konkurencję, analizuje i testuje to u siebie. Przy okazji może wpadniesz na coś co mógłbyś zrobić lepiej od konkurencji i już możesz być o krok dalej, ale trzeba to przetestować na własnej skórze.

Zadawanie tutaj tego rodzaju pytań to jedynie strata czasu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności