Skocz do zawartości

Blog na stronie firmowej czy osobno.

piotrr

Rekomendowane odpowiedzi

Strona firmowa jest na Wordpressie. Ze względu, że jest to strona serwisu komputerowe wiele się na niej nie zmienia - kontakt, cennik usługi itp.. Jednak z tego co się orientuje (o ile dobrze się orientuję;), to Google patrzy również na aktywność strony. W związku z tym mam pytania.

1. Czy na stronie głównej warto od czasu do czasu coś zmieniać czy wprowadzi to większy zamęt.

2. Czy jeśli chciałbym od czasu do czasu coś pisać, to czy lepiej zrobić kilka kategorii na stronie np. opisy programów, jakieś aktualności (czyli taki blog połączony ze stroną). Czy lepiej założyć osobny blog na osobnym serwerze i linkować do mojej strony.

Wszystkie działania są dobre.

Pisząc bloga w ramach swojej strony dodajesz nowe treści, które są wartościowe dla użytkowników (miejmy nadzieję), a roboty indeksują kolejne podstrony. Zwiększa to także widoczność strony na długi ogon, czyli wiele "mniej ważnych" fraz, które jednak mogą interesować Twoich klientów i być dobrym źródłem ruchu.

Publikowanie treści na innych domenach (także na własnym osobnym blogu) jest dobrym sposobem na zdobywaniu linków do swojej firmowej strony. Jeśli to Twój wartościowy blog, który będzie miał "żywych" użytkowników, to jest też dobrą formą reklamy Twojej firmy i źródłem ruchu na stronie docelowej.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności