Skocz do zawartości

[tekst] Co kryje kod Twojej strony www?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Andrew,

nie mowiac juz o slowie "pozycjonowanie"

Dziwne, bo akurat już długo z tym słowem strona serwisu do którego należy to forum jest dość wysoko w rankingu google, a moja strona jest jeszcze wyżej... nie kusimy się, jak to ładnie ująłeś na "chwyty z granicy przyzwoitości". Są tematy o wiele bardziej skomplikowane, takie jak kilkumilionowe wyniki gdzie allinanchor wskazuje taką samą wartość jak podstawowy ranking i dla nich staramy sie szukać jak najrozsądnieszych rozwiązań z pominięciem spamu.

Tekst jest tylko sygnałem problemu jaki się szerzy a nie pouczaniem kogokolwiek. Wtopa z tekstem w kolorze tła może przytrafić się każemu, nawet wielkiej firmie.

zaden pozycjoner z prawdziwego zdarzenia nie zrobi czegos takiego, ze tekst bedzie np. k kolorze tla lub tak maly, ze go nie bedzie widac

Przykład Inteligo spamerem :). Podobny post dotyczący tych paru ukrytych słów na stronie Inteligo widziałem już na jednym z biznesowych for więc jakaś tam informacja się niesie... czy aby są jest to informacja pozytywna?

Komentarze - są po to, aby z nich korzystać i ani Google, ani tymbardziej Onet z ich już dawno nie uwzgldnia

Wybacz ale nie napisałem, że kategorycznie nie wolno korzystać z komentarzy. Napisałem tam w dodatku, ze i tak nie są one skuteczne dla google więc chyba napisałeś to samo co ja ;)

Sekcja meta jest po to, aby z niej korzystac

To bardziej sekcja HEAD albo jak wolisz znaczniki META, ale niech Ci będzie ;) W każdym razie nie zabraniam w tekscie rozbudowywać tej sekcji o dodatkowe META. Co do ich skuteczności to będzie mi miło jeśli przedstawisz na to jakiś dowód w postaci wskazania przez google strony przy konkretnym zapytaniu z frazą która tylko tam występuje.

przynajmniej w połowie, wierutne bzdury

Trzy punkty jakie przedstawiłeś nie są połową tekstu więc w zasadzie dziwię się, ze nie podsumowałeś całej treści jako stek bzdur. Ale rzeczywiście do następnego tekstu sięgnę po świeższe artykuły...

Aha, zdaje sie że omawiany w tekscie sklep miał ukryty za pomocą zewnętrznego akrusza styli div. Moim zdaniem jest to jednak technika z niższej półki niż cloaking. Cloaking jest gdzieś szerzej omawiany na forum więc nie bardzo rozumiem otaczania styli taką czarną magią ;)

W każdym razie dzięki za Twoje uwagi!

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

jesli robi to człowiek to może się zorientować ale nie musi... zależy od stopnia wtajemniczenia!

Ja mam FireFoxa z dodatkiem Web Developer. Wybieram opcję Disable Styles i po kłopocie. Nawet nie muszę w kodzie strony grzebać.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Jak powszechne jest ukrywanie treści za pomocą zewnętrznych styli przekonałem się przeglądając dziś ostatnio dodane wpisy w moim katalogu.

Przykład:

Art-weB

Projektowanie, tłumaczenie i pozycjonowanie stron internetowych

URL: www. art-web. pl

Wyłączając style bądź zaglądając do kopii tekstowej zachowanej przez google możemy zauważyć tam trochę więcej treści niż zawiera normalny widok podstawowy.

Andrew, nie wydaje mi się aby istniał jakiś inny sposób na kombinowanie stylami więc jeśli stosujesz takie same rozwiązania jak ta przykładowa strona najzwyczajniej jesteś narażony na spamreport.

chodzi o ukrycie tekstu w stronie , tutaj jest przykład ze nie jest to traktowane jako spam text

A dlaczego nie jest to trakotowane jako spam ??? bo strona jest juz od ponad 3 lat w tym samym miejscu i rozni próbowali ją zdiąć i nic.

Zapewne nie jest to czysta technika pozycjonerska ale skuteczna jak widać na załączonym obrazku zawsze w pierwszej 3 w google

Marketing internetowy dla firm

A dlaczego nie jest to trakotowane jako spam

Ale tekst nie mówi o spamie :) tylko ewentualnych niekorzystnych skutkach mających wpływ na wizerunek firmy dla jakiegoś % Internautów.

bo strona jest juz od ponad 3 lat w tym samym miejscu

Sięgając dalego w przyszłość, kolejna generacja robotów powinna pozwolić na obrazowe porównywanie zawartości strony z tradycyjnym wynikiem otrzymanej treści... Być może nastąpi też zwrot w postaci zwiększania jakości otrzymanych wyników kosztem ograniczania indexów... na wszystko trzeba być przygotowanym

Jak donosi biuletyn ranking.pl w szukaczu jest już porównywanie odmian wyszukiwanych wyrazów. Rynek wyszukiwarek będzie zawsze konkurował i dzięki temu zapewniał coraz większy komfort swoim Użytkownikom a z komfortem wiąże przede wysztkim jak największa precyzja w przedstawieniu wyników wyszukiwania.

P.S. może nie uwierzycie ale w wyszukiwarce katalogu webwweb od samego początku istnieje takie rozwiązanie. Zadając pytanie w postaci frazy w cudzysłowiu "stół bilardowy" otrzymacie wyniki dla "stoły bilardowe"... wystarczy sprawdzić ;) Niestety z braku zainteresowania moją wyszukiwarką nie rozbudowywałem bazy o kolejne zastępniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności