Skocz do zawartości

Atak ddos

krzysiek23b

Rekomendowane odpowiedzi

Mam małe stronki kto by je chciał atakować?

Może w twoim wypadku to nie jakiś zmasowany atak, tylko serwer niezbyt mocny i nie wytrzymuje masy robotów jaka potrafi przywalić w serwer. Pamiętaj, że na jedną realną wizytę na stronie może przypadać 20 robotów i to nie jest nic nadzwyczajnego. Tak więc słabsze firmy, z przewaloną ilością kont na serwerze nawet czegoś takiego mogą nie wytrzymywać.

Tak czy inaczej, jeśli nie masz dostępu do serwera, to nic nie zrobisz. A jesli to prawdziwy DDOS, to też nic nie zrobisz nawet gdybyś miał dostęp do serwera.

Nawet nie wiem, czy w Polsce mają serwery z ochroną na takie ataki. Za granicą są, ale to drogie zabawki.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

strony przekorczyły limin CPU[..] Mam małe stronki kto by je chciał atakować?
NIe sądzę by był to "atak DDOS", ale wejście w tym samym czasie rożnych robotów indeksujących lub możliwe, że nawet Ataki botnetów na WP . Jeśli masz cienki hosting zainteresuj się systemem CACHE który to znacznie zmniejsza zużycie zasobów w tym CPU.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności