Skocz do zawartości

Cud, test czy bug Googla

Czar

Rekomendowane odpowiedzi

Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że hasło "tapety" jest w polskim Google jednym z najbardziej obleganych słów (bo nie dość, że GSM, to jeszcze pulpit, tapety na ścianę - jak pragnienie - nie mają szans).

I co widzimy (ponownie) w wynikach??

Na pozycji 6 mamy takie coś:

..:: RADIO PIX ::..Stronka Radia Sokołów.

www.radiopix.xp.pl/ - 1k - Kopia - Podobne strony

Spójrzcie na to i powiedzcie mi skąd sie to cos tam wzięło.

Bo ja nie widzę ŻADNEGO wytłumaczenia.

Prawie pusty FRAMESET, PR=2, 137 BL

Albo to jakis cud, albo ktos sobie robi jakis test (i wpadł moze na genialny jakiś sposób linkowania, bo pomyslcie, co by było, gdyby ta strona była związana z tematyką) albo jakis koszmarny bug algorytmu Googla.

Mam pewne podejrzenia, że to wynik linkowania z Linkora.

Niestety, obecnie Linkor nie rotuje linków za każdym odświeżeniem strony i ciężko wybadać, z jakim anchorem strona jest linkowana, ale również ma 6 pozycję dla allinanchor:tapety.

Co ciekawe wyniki szukania "tapety" i "allinanchor:tapety" są jednakowe :D

No i co z kontentem w takim razie?? w ogóle sie nie liczy??

Linkowanie jest z linkuj a nie z linkora na słowa "dzwonki, tapety"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Contentu to on ma sporo:

Nie wiem jak ty, ale ja miałem na mysli zawartość strony.

Szczególnie w o dniesieniu do szukanego hasła.

Uważasz, że ludzie powinni tam tłumami walić aby sprawdzić co ma radio do tapet?

A do wszystkich - siła linków właśnie nam została objawiona. Kontent nie ma jednak prawie zadnego znaczenia.

A do wszystkich - siła linków właśnie nam została objawiona. Kontent nie ma jednak prawie zadnego znaczenia.

Pierniczysz... poważnie !? A to mi objawienie...

Pszukaj opisu akcji 'kretyn' choćby w google. Jakoś google już dawno to objawiło tylko do niektórych dopiero teraz zaczyna to docierać.

Amen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności