Skocz do zawartości

Linkowanie z domen edu i gov

Maciek21P

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre linki z domen .gov i .edu na pewno nie zaszkodzą...

Przykład*: Linkowanie z domen gov

*info dla Google - Link jest naruralny

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Domeny .edu i .gov nie różnią się niczym od zwykłych domen jeśli chodzi o moc linka.

Cały mit bierze się stąd, że zwykło się myśleć o takich domenach, że są to strony zaufane, o merytorycznej treści, itd. A więc strony wartościowe. Zatem link z takiej strony ma też większą wartość.

Tyle, że to tylko mit. Domeny .gov czy .edu potrafią być takim samym śmietnikiem jak każda inna domena, a śmietnik to śmietnik, śmierdzi tak samo. Kolega podesłał linka z zaspamowanym blogiem.gov, to chyba wystarczy.

Zresztą najlepsze linki to nie te z .gov czy .edu a z zadbanych czy wysoko notowanych domen powiązanych tematycznie.

Ja np. miałem to szczęście, że redaktor jednego z działów about.com uznał moją stronę jako dobre źródło pewnych informacji i bez proszenia linkuje moje podstrony od czasu do czasu. Domena najwyższego lotu, tematyka ściśle powiązana, i o to chodzi.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Przykład*: Linkowanie z domen gov

Super przykład :) Tylko, że to nie są linki z gov

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Znając życie zaraz padnie odpowiedź MS :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Acha

Aha :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Powiem Wam tyle, g*wno prawda, jak się ma dużo dobrych linków z edu i gov to i tak nic to nie da jak są same money keywordy, np.

https://www.linkresearchtools.com/case-studies/penguin-2-0-penalty-analysis-debtconsolidationcare/

TR ma takie samo znaczenie jak PD, tyle w temacie ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• 1 miesiąc temu...
czy linki z GOV i EDU mają większa moc niż linki z innych domen.

Tak, mają. Musisz jednak zamieścić link na stronie rządowej lub jakiejś uczelni. Np. cebea.gov.pl ;)

W przeciwnym razie mają taką moc jak wszystkie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności