Skocz do zawartości

[Startup] MailSupport.PL - Pierwsza Linia Wsparcia

Rekomendowane odpowiedzi

Bo naprawdę dzięki wam straciłem cały zapał
Zapał to możesz mieć do rozpalenia grilla!

Do zrobienia tego typu aplikacji sam zapał nie wystarczy ... Odbierasz negatywnie, bo jak mówi przysłowie "prawda w oczy kole". To, że potrafisz użyć funkcje php https://www.php.net/manual/en/book.imap.php to zdecydowanie za mało dla tej skali przedsięwzięcia.

A tak naprawdę nikt się nie zarejestrował i nie sprawdził jak to wszystko działa
Bo nikt nie zamierza tracić czasu na aplikację z której i tak nie będzie korzystał... Przemyśl dlaczego, a może wyciągniesz na przyszłość właściwe wnioski i naprawisz błędy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tu chodzi o poufność oraz o bezpieczeństwo danych. Trudno zaufać nieznanemu softowi, choćby nawet stworzonemu i rozwijanemu ze szczerych pobudek :)

To wszystko robi gmail i również (ponoć) czyta nasze maile - nic nowego.

Załóż firmę w inkubatorach i pomyśl jakby tu ten pomysł rozwinąć.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

To wszystko robi gmail

nie tylko gmail, ale większość jak nie wszystkie sensowne darmowe skrzynki pocztowe

komercyjne tym bardziej, a jak jakiś webmail na czyimś hoście tego nie ma, to może sobie doinstalować inny sprawdzony skrypt, który to obsługuje

nikomu obcemu nie trzeba wtedy udostępniać swoich maili ani haseł do skrzynek pocztowych czy tez martwić się, że przy logowaniu nie ma nawet ssl, że o tym co Mion pisał nie wspomnę...

Wydaje mi się, że takie pozytywne inicjatywy powinny być w jakiś sposób milej odbierane. Bo naprawdę dzięki wam straciłem cały zapał :D

Mnóstwo ludzi robi fajne rzeczy, które... leżą nieużywane. Czasem z powodu pozornie mało znaczących (z punktu widzenia autora) niedociągnięć!

Materia, w której chcesz działać jest bardzo delikatna:

- szanujące się firmy NIGDY nie zdecydują się na korzystanie z tego rodzaju usługi, jeśli nie będą wiedziały, kto za tym stoi; powiem więcej: wiele firm nie zdecyduje się na korzystanie z tego rodzaju usługi prowadzonej przez jednoosobową/małą firmę...

- ludzie mają bardzo ograniczone zaufanie do tego rodzaju usług, w szczególności jeśli dopiero wchodzą one na rynek; jakakolwiek wątpliwość dotycząca standardów bezpieczeństwa może skutecznie powstrzymać przed chęcią dalszego zapoznania się z systemem

- myślę, że większość osób czytających ten wątek opisany przez Ciebie problem ma już rozwiązany, często od bardzo dawna, w związku z czym nie są zbyt chętni do interesowania się świeżym produktem (przenosiny wymagają poświęcenia czasu + projekt jest nowy i nie wiadomo, jak potoczą się jego losy = ryzyko konieczności powrotu do starego rozwiązania + potencjalnie gorsze konsekwencje)

Myślę, że warto odpowiedzieć sobie na pytanie, dlaczego użytkownicy mieliby chcieć rozpocząć korzystanie z systemu. Do kogo jest on skierowany? Czy oferuje on coś tym, którzy już mają sprawdzone rozwiązanie problemu?

Chyba przydałoby się lepsze rozpoznanie oczekiwań/bolączek potencjalnych użytkowników i podjęcie decyzji, jak można system przekształcić/rozszerzyć, może zintegrować narzędzie rozwiązujące inne problemy? Do tego pomyśleć, co jest do "załatania" od strony bezpieczeństwa i w kwestiach "formalnych" - bez tego ostatniego nawet nie ruszysz.

Ja Ci życzę jak najlepiej, zrób dobre rozeznanie oczekiwań potencjalnych użytkowników, skonfrontuj z bolączkami systemu i działaj. Ewentualnie wyciągnij wnioski i zajmij się czymś, co możesz szybciej wdrożyć/sprawdzić w warunkach bojowych. Miej na uwadze kwestie bezpieczeństwa/zaufania użytkowników - jeśli jesteś nowy na rynku to może się okazać, że ciężko będzie Ci się przebić nawet jeśli produkt będzie już dopracowany...

Bardzo luźny pomysł (i nieprzemyślany, to zostawiam Tobie) - skoro w tej delikatnej materii możesz napotkać na barierę nie do pokonania (zdobycie zaufania do nowego narzędzia online i przekazania kluczowych dla firmy danych nieznanemu usługodawcy) - może lepiej pomyśleć o przygotowaniu dopracowanego i łatwo konfigurowalnego środowiska do zainstalowania WEWNĄTRZ firm o rozmiarze X, Y, Z? Nie mam pojęcia, czy/jak to by się sprzedało, ja bym jednak pomyślał, ZAPYTAŁ potencjalnie zainteresowanych, dowiedział się, co oferuje konkurencja itd.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach (a czy w tym projekcie, czy innym - to już mało istotne). :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności