Skocz do zawartości

Test linkowania recznego fora

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam trochę inne doświadczenia z profilami (nie postami) z różnych społecznościówek . Ostatnio załozyłem ze 4 profile na społecznościówkach tematycznych z linkami do strony. Dodałem trochę treści i po miesiącu skok z top 5 na top 3 na frazę z dolnej półki średnio konkurencyjnej.

Teraz potestuję różne fora i "przetestuję Lexy" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@mark, te same czynniki wpływają na pozycję zawsze, prawda? Każdy test, żeby miał sens, musiałby być matematycznie zmodelowany, żeby rozdzielić efekt działania własnego od zmiennych losowych i działań konkurencji.

Nota bene ten, który jest "opisany" w tym wątku nie zasługuje nawet na miano "testu", bo nie ma w zasadzie żadnych danych, które pozwoliłyby na wyciąganie wniosków. Słowo przeciwko słowu.

Sam wykres mnie by nie usatysfakcjonował- podaj jakiś model matematyczny, jeśli ma to być test. Nie wszystko, co jest widoczne na wykresie, jest statystyczną zmianą i test powinien pozwolić na oddzielenie efektów losowych od wymuszonych działaniem.

Podalem link do domeny sorry ale sredni ogarniety pozycjoner sprawdzi sobie majestic seo lub ahrefsem pewne rzeczy...

Indeksacje, anchory , pozycje i tym podobne rzeczy.

Wnioski kazdy wyciagnie sam - linki z for (postow) recznie to jedna z metod seo ktore mozna zaliczyc do white hat'u (fora tematycznie powiazane )

linki z for (postow) recznie to jedna z metod seo ktore mozna zaliczyc do white hat'u

Siedzę tu krócej niż Ty, ale wiem, że white jest naturalne linkowanie, a jeśli "zdobywanie linków" ma być white, to pomyliło się Google, tak? White jest jeśli ktoś linkuje, jeśli robisz to sam- może być co najwyżej szare, nie białe.

wynikać z utraty linków przez konkurencje, zwykłego przypadku, jak i masy innych czynników, więc taka obserwacja to za mało

Też prawda, ostatni bajzel z wartościowaniem zaplecz robi swoje. Jednak znaczenie linków ze społecznościówek wzrosło ostatnio .

linki z for (postow) recznie to jedna z metod seo ktore mozna zaliczyc do white hat'u (fora tematycznie powiazane )

W świetle ostatnich wypowiedzi "Ściemniacza" Cuttsa to też już nie jest Łajt :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer - pobierz historie z Ahrefsa .. masz daty linkow

Nie zamierzam dyskutowac co jest white co jest black etc....

Pokazalem wam cos...wiekszosc z was powtarza jakies slogany nie wnoszac w ta spolecznosc nic. Test jak test kazdy moze zrobic swoj ale patrzac na historie tego forum wciaz piszecie sobie o updajcie pr lub innych bzdurach a tak naprawde wiekszosc z was nie jest w stanie wbic srednio trudnej czy trudnej frazy na rynku Pl.

Mnie ten rynek od dawna nie obchodzi - nie przyjmuje ani klientow, nie udzielam konsultacji - 1300 czy 1500 PLN wydane na ten test to jest kasa wyrzucona w bloto ale inwestycja. Tlumaczylem to juz kilka lat temu - duza czesc seowcow nie robi zadnych testow tylko jak lemingi podazaja za tym co ktos napisal.

IT po wykresach, według mnie, to co zrobiłeś zadziałało, tylko akcja zbiegła się z faktem, że te fora zostały oflagowane

https://suite.searchmetrics.com/en/research?acc=67581&url=besame.com.pl++#filter={"filter_home_chart":{"fxch":"organicpaidvisibility"}}

nastąpił wzrost widoczności fraz do 317, czyli 2 krotnie, potem spadek; nie wiem, czy zauważyłeś ,ale większość postów na tych forach jest ze zoptymalizowanymi anchorami, np.:

https://www.ludziesportu.pl/forum/viewtopic.php?p=1493 lub robionych po prostu sztucznie https://bizjazzman.myforum.pl/viewtopic.php?f=16&t=8149, a w większości postów sa linki do Nokaut.pl, który już za podobne działania leci w dół i będzie lecieć

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

@IT dzięki za test. Dziwie się co poniektórym, zamiast skorzystać z narzędzi, to bujają się o szczegóły, które są na tacy. Macie nazwę domeny, czego jeszcze trzeba? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

IT po wykresach, według mnie, to co zrobiłeś zadziałało, tylko akcja zbiegła się z faktem, że te fora zostały oflagowane

https://suite.searchm...idvisibility"}}

nastąpił wzrost widoczności fraz do 317, czyli 2 krotnie, potem spadek; nie wiem, czy zauważyłeś ,ale większość postów na tych forach jest ze zoptymalizowanymi anchorami, np.:

https://www.ludziespo...opic.php?p=1493 lub robionych po prostu sztucznie https://bizjazzman.my...php?f=16&t=8149, a w większości postów sa linki do Nokaut.pl, który już za podobne działania leci w dół i będzie lecieć

Robbieriviera -> IT chciał wykazać, że sposób o którym pisze NIE DZIAŁA.

Nie ważne z czym to się zbiegało i jak to było robione - kupił usługę która WYGLĄDAŁA i WYGLĄDA tak a nie inaczej.

Wykonał test na który niewielu z pio może sobie pozwolić, opublikował efekty - czego nie zrobiło by 99% PiO'wców.

Nie bardzo rozumiem, czego chcecie więcej :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

@Robbierivera uwielbiam czytać takie tematy w których rozmawiają ze sobą sami szeptacze albo ktoś sam ze sobą z kilku kont :P

;) no właśnie aż sobie klinkąłem w te linki. Jak to coś ma być "white" to... ;) i taka generalna uwaga: po cholerę wywalać kasę na takie za przeproszeniem sztuczne g..., że niby robione ręcznie? że to jest "cacy" a z "precelka" jest "be"? ;) Przecież tu z kilometra widać o co chodzi. Czy ktoś naprawdę wierzy, że jest inaczej? :)

kupił usługę która WYGLĄDAŁA i WYGLĄDA tak a nie inaczej.

no właśnie z tego co kolega powyżej wkleił to wygląda... powalająco ;) Ale może specjalnie takie wyszukał a na pozostałych jest mega, super świetnie napisane, zrobione, że nawet MC nie zakuma o co tu chodzi ;)

@Straseusz, ale ja wykazałem, że działa, widać do na Searchmetrics, tylko, że na tej domenie linkowanie zostało wykonane nieumiejętnie, były linki tylko z for, w dodatku for powtarzających się. Na pewno lepsze efekty niż po dodaniu do seoków i wpkatów ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności