Skocz do zawartości

Test linkowania recznego fora

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę się oprzeć wrażeniu , że próbowano podbić do góry stronę na frazy dla których nie jest w ogóle zoptymalizowana. równie dobrze można by ją pozycjonować na frazę opony w postach na forach dziecięcych ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Beer - celem nie bylo wbijanie do top5 czy zdobycie ruchu ... celem bylo sprawdzenie na ile linki dodawane recznie (a wiec odpowiednia ilosc/fora) maja wplyw na pozycje.. czy domena weszla by do top20 czy top30 to bez znaczenia.

Wydaje mi sie,ze po obecnym update tego typu linki maja bardzo slaby wplyw na pozycje (ktos moze zrobic osobny test).

Osobny test wp-katow publikowalem juz jakis czas temu - byla to mocna domena praktycznie brak wzrostu pozycji dla fraz : adwokat kraków, kancelaria kraków ...

Wydaje mi się, że testowanie linkowania ze źródeł 1 typu może być mylące. Najpierw fora, potem oddzielnie WP-kat... Ograniczenie się do jednego źródła linków raczej nie przyniesie efektów, co nie znaczy, że linki z for są bezwartościowe jeżeli wykorzysta się je jako część całego wachlarza działań.

PS: Inna sprawa, że jeden dobry link na popularnym forum może dać sam z siebie znaczący ruch (w moim przypadku nawet po 500 uu/miesiąc) Niby nie dużo, ale 100 tego typu linków to już coś...

No to widzę, że wszyscy usiedli w czarnej Dziurze :D Zrozumcie jedno - nie ważne skąd linkujecie, czy to są fora, za******e blogi z komentarzami ;) katy czy swle. Jest jeden czynnik, który zatrzymuje frazę w zależności od trudności na danym poziomie i za cholerę nie wyjdzie dalej choćbyście nie wiem co robili. Dla niektórych fraz jest to 8 pozycja, dla innych 4 a dla jeszcze innych 13. Jest jeden drobny szczegół, który pozwoli "zdjąć tą blokadę" ;)

Tym samym ogłaszam marsz do testów :P

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jakie tam magiczne, tylko i wyłącznie algorytmiczne.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ok Blake, więc może inaczej. Skoro mówisz, że ilość i jakość źródeł nie ma znaczenia. Optymalizację itp. w procesie samego linkowania można pominąć. Więc hipotetycznie - jedyna wartość, którą możesz zmienić to rodzaj anchora. I tutaj nie trzeba wydawać tysięcy złotych żeby już zauważyć, że linki z gównianych miejscówek, niezależnie od anchora, mają zerową albo lekko ujemną wartość. Przy twoich założeniach nie ma tu miejsca na magiczne czynniki, przykro mi.

Optymalizację itp. w procesie samego linkowania można pominąć

Znajdź mi posta w którym napisałem, że optymalizację można pominąć... To jest zawsze po pierwsze PRIMO

że linki z gównianych miejscówek, niezależnie od anchora

Oj tam, napisałem żebyście testowali, ale oczywiście nikomu się nie będzie spieszyło pewnie ;)

Na co mam odpowiedzieć? Że Ci przykro? :) No trudno, kieruj się dalej uczuciami, ja tam wolę się kierować testami ;)

Skoro twierdzisz, że jakość i zróżnicowanie źródła nie mają znaczenia, a innych opcji w takich "czysto teoretycznych" rozważaniach nie ma, to może tak z ciekawości uświadomisz ciemny lud? ; ) Przecież nie pytam "Jak" tylko ogólnie, w stylu "Anchory" - przecież to nie niesie ze sobą żadnej informacji, którą można wykorzystać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności