Skocz do zawartości

Test linkowania recznego fora

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

@Kung Fu SEO

Już nie raz wykazałeś na tym forum brak jakiekolwiek wiedzy z zakresu SEO, więc ...

Ach, Panie Shaun, przepraszam, że i Pana pominąłem - mój mistrzu, jakże niesłusznie!

Zdradź, o Wielki, jak wbiłeś się w top1 na adres domeny? Jakież to wyrafinowane techniki pozwoliły Ci na osiągnięcie tego bezprecedensowego rezultatu?

Reszty usilnie wpychanych fraz wprawdzie nie ma w top100, ale jakież to ma znaczenie w obliczu tak powalającego sukcesu.

ee7f53b2c14605f5m.jpg

27d5a181e760eef7m.jpg

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie się tekst bardzo podoba.

Po pierwsze można sobie samemu wszystko podejrzeć - tego na PiO raczej nikt nie stosuje.

Po drugie test nie jest reklamą.

Po trzecie przeprowadziłem podobny test tego samego narzędzia, który pozwolił poprawić nieznacznie pozycje dla linkowanej frazy. Bardziej skromny bo jedynie 100 + 50 postów. Na pewno lepiej byłoby dobrać dobre fora internetowe a nie takie na których dyskusje toczą "szeptacze z pozycjonerami". Wnioski mam takie: nie warto wydawać pieniędzy na fora internetowe jeśli nie ma się odpowiedniej listy.

Treningi WattUp.pl

Lista to jedno, druga sprawa - to umiejętność wplecenia w toczone dyskusje linków w taki sposób, żeby nie były oczywistym SPAMem - który w najlepszym razie prowadzi do automatycznego omijania go wzrokiem prze forumowiczów, a w najgorszym - do interwencji moderatora. Już tak mam, że gdy wstawiam link, to staram się by prócz mniejszego, lub większego efektu pozycjonującego dał również jakąś liczbę odwiedzin sam z siebie.

• 1 rok później...

Test pokazal ze linki recznie tworzone na mocnych forach maja moc.

No, to chyba jest rzecz bezdyskusyjna ? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer a niby dlaczego ? 

Z faktu rosnącego znaczenia linków z mediów społecznościowych o czym trąbią już od prawie roku, jak i z analizy wypowiedzi googlasów dotyczących zmian rankowania - "większego akcentu" położonego na sygnały*** z SM (też o tym już zaczeli nadawać grubo rok temu). 

*** - czytaj linki

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak obecnie wygląda sprawa z mocą linków z for?

Test pokazal ze linki recznie tworzone na mocnych forach maja moc

warto przeznaczać dużo czasu na tworzenie takich linków?

nie

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Z faktu rosnącego znaczenia linków z mediów społecznościowych o czym trąbią już od prawie roku

Tylko że linki z mediów społecznościowych są w większości skracane jak np. na Twitterze więc raczej nie za bardzo będą rankować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności