Skocz do zawartości

Test linkowania recznego fora

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Labow zgodzisz się na publiczny test ? 50 linków "tematycznych jak to ująłeś" vs 50 nietematycznych ?

Zrób. Zachowując dla linków dokładnie te same parametry oprócz jednego czyli tematyczności*** i się zdziwisz ;) 

*** - nasycenie frazami i słowami kluczowymi zgodnymi z tematyką witryny docelowej.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Forum nie musi być tematyczne , wystarczy tematyczny topic, poza tym wystarczy przeprowadzić test dla dwóch stron z których każda bedzie linkowana z 5 jednostronicowych domen o takich samych parametrach z wyjątkiem nasycenia frazą (na jednej z nich zero tej frazy i pochodnych) na którą mają być pozycjonowane obie strony. 

Tyle wystarczy

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tyle wystarczy

Oj Berbuś ;) Nie da się tego sprawdzić w taki sposób, bo są to inne domeny. To byś musiał zrobić tak: 5 linków z domen jednostronnicowych na których nie ma fraz, poczekać z miesiąc aż pozycje się ustabilizują, później na tych 5 domenach dołożyć te frazy. Wtedy ten test miałby jakąś wiarygodność.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blejkuś , test miałby dotyczyć linków "tematycznych" i ich większej skuteczności także potrzebne są dwie grupy zaplecz , jedno z nasyceniem frazą drugie bez tej frazy. Obydwie grupy zawierają jednostronicowe strony o jak najbardziej podobnych parametrach , dla większej łatwości na tym samym skrypcie z tą sama ilością znaków itp, itd. Różniące się jedynie tematyką treści. 

Każda z grup linkuje do jednej strony .

2 strony które są linkowane nie różnią sie tematyką i mają podobne parametry ilościowe (znaków), nasycenie frazami kluczowymi podobne. Potem wystarczy sprawdzić która jest wyżej czy ta linkowana z zaplecza "tematycznego" czy ta z "nietematycznego.

Twój przykład za chiny ludowe nie wykazałby żadnego wpływu na pozycje tak zwanych "linków tematycznych" ani porównania linki "tematyczne vs linki nietematyczne .

EOT

o jak najbardziej podobnych parametrach

Kur** przecież to nie burdel, że masz 2 blondynki z podobnymi wymiarami! Parametry jakie sobie wymyślisz mogą mieć nawet identyczne, ale kolejna setka czynników o których nawet nie masz pojęcia będzie całkowicie różna i taki test możesz sobie wsadzić w d.... nie ma 2 identycznych stron i nigdy nie będzie (choć byś postawił na tych samych templatkach i z tymi samymi fotkami).

Twój przykład za chiny ludowe nie wykazałby żadnego wpływu na pozycje

Nie wykazałby, bo go po prostu NIE MA. Test banalny do zrobienia, jeżeli jest tematyczność to wrzucenie słów kluczowych na strony z których się linkowało powinno "załapać" tematyczność i pozycje stron linkowanych powinny iść w górę.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

jeżeli jest tematyczność to wrzucenie słów kluczowych na strony z których się linkowało powinno "załapać" tematyczność i pozycje stron linkowanych powinny iść w górę.

no a  jak G. się podrapie po łepetynie i stwierdzi: "ej ten cwaniaczek coś kombinuje: nie było tematyczności na tych linkach a nagle jest tu i tu, i cholera jeszcze tutaj i tutaj. Nie ze mną te numery Bruner" ;) I d...a blada z testu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności