Skocz do zawartości

Test, test, test..tylko jakie ? :-)

mb

Rekomendowane odpowiedzi

Tez spac nie mozesz? Ja dziennie nie spie do 1 czy 2-ej a wstaje o 8 czy 7 echh..
Nie, czemu? Dla mnie to odpowiedni moment na jakakolwiek prace - spokoj i cisza ;-) A chodze spac kolo 2-3 :-) Noo..to taki oftop ;-)
O jakich testach mowa? I jakie przeprowadziles?

No testy odnosnie dzialania wyszukiwarki...skoro powstal taki dzial to widocznie wypada od czasu do czasu cos przetestowac ;-) Sam nie wiem, moze wplyw keywordow w tytule, jaki jest najbardziej optymalny rozklad keywordow w tekscie itd :-)

:hello:

pozycjonuj.png

A ja właśnie wróciłem z wezwania... do koleżanki;-)

Jakie testy? Myślę, że obecnie przydałoby się udowodnić moc wpisywania frazy + domeny w wyszukiwarkę.

Jeż mówił, że daje spory boost, ale jak robiłem mały teścik na ~200 osobach, to coś nie bardzo to poszło. Chyba nawet spadło:D Nienaturalne, wiadomo...

Ciekawi mnie także wpływ używania statystyk G. na wyniki danej strony. Ja nie używam i używać nie będę, więc nie sprawdzę niczego w tym temacie.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Z ciekawszych polecam temat tabu, czyli test na przenoszenie "filtrów" przez 301.

Może dlatego tabu, bo dzięki temu jest przepis jak pozbyć się filtra, a da się :pytajnik:

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Hmm... Toż to Pan Mar test wykonał ze skutkiem rewelacyjnym jak widzę :pytajnik:

:pytajnik:

Ciekawe jak długo się utrzyma :(

W zamian proponuje inny test. Ostatni update algorytmu do "Big Dady" miał rozwiązać odwieczne problemy ludzi i pokemonów z "www" oraz bez "www". Czy rozwiązał? Czy dla G www.strona.com to nadal coś innego niż strona.com?

Testów Ci u mnie dostatek :P

Testów nie prowadziłem ale z serpów poznikały strony bez www - przynajmniej z tych które obserwuje. Na ich miejsce pojawiły się adresy z www. (oczywiście nie mówię o subdomenach)

Ale problem raczej się do końca nie rozwiązał bo takie strony (z i bez www) mają różne site choć link te same.

zergavis, też mnie to ciekawi... ale jak się nie testuje to się nie wie. Więc ktoś musi byc królikiem doświadczalnym. Póki co cieszę się wysoką pozycją :pytajnik:

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Z moich obserwacji wynikia, iż google sobie z www. i bez www. nie poradził. Wciąż to dla niego 2 różne strony. Nie radzi też sobie z podpięciem 2 domen pod jedną stronę, co dość często występuje na stronach firmowych. Nawet jeśli na stronie są linki prowadzące do obu domen (np. w regulaminie). Googiel zalicza linki prowadzące z jednej domeny do drugiej :> I tak, złapał to jako duplicate content - jak na chwilę dostałem bana na jedną z domen, automatycznie drugą wrzuciło na część fraz wysoko w wynikach. Kiedy wróciła domena pozycjonowana, domena alternatywna gwałtownie spadła w wynikach.

To dziwaczne, ze równocześnie rozpoznaje duplicate content i zalicza linki. Skąd wiem ze zalicza? - bo drugą domene wyrzuca mi googiel na polecenie link:www.domena_1.pl :)

Cieszę się, że pomysł testów zaczyna się przyjmować.

Nie ukrywam, że ja także czekam na zakończenie swoich kolejnych testów i ich przedstawienie.

Wydaje mnie się , że robienie wspólnych testów może nie wyjść na dobre ze względu na brak wariacji spowodowanych wspólnym ich przygotowanem. Lepszym wyjściem będzie aby każdy opracował swoj test (wg własnego pomysłu) a następnie nastąpiło porównanie wyników. Różnice w ich wykonaniu mogą przynieść dodatkowe cenne informacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności