Skocz do zawartości

Przymusowe wakacje ...

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym proponował aby w temacie teoretycy się nie wypowiadali :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A kto to niby major ? Znam czterech. Jeden nawet prawie wie ile to jest 9 do potęgi (1/3). Założę się , że większość z Was nie wie. A w razie wojny pewnie jako pierwsi by w krzaki spier*****. Akurat ta zagadka była warunkiem , że postaram się odnaleźć moją książeczkę wojskową :D

9 do potęgi (1/3) to liczba nie wymierna ...

Więc się nie wymądrzaj bo ty też nie wiesz.

Banalny według Ciebie każdy żołnierz to idiota? To powiedz w czym Ty jesteś lepszy od nas? W razie W sam pierwszy się okopiesz w łazience i będziesz błagał o pomoc.Każdy ma zawód taki i nie inny a generalizowanie o grupach zawodowych świadczy tylko o osobie głoszącej takie tezy..

Potrzebujesz linków? Pisz!

że postaram się odnaleźć moją książeczkę wojskową

Spaliłem około 26 lat temu, na znak protestu lub pod wpływem procentów. Sam już nie pamiętam.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Spoko , a ja bym proponował , żeby teoretycy nie mający pojęcia o żadnej z nauk , w tym jej królowej , nie mówili nic i o niczym. Niech teoretycy przeczytają sobie chociaż pół wywiadu z kimś konkretnym np: ten :

https://www.wiesci.wo.../200424.xml&p=0

Później może jakaś dieta. Tak teoretycznie.

@Siciliano: nigdy tak nie powiedziałem!. Nie mam nic do żołnierzy zawodowych. Ale hierarchia w wojsku jest tak chora (uwierz mi na słowo!), że , pierwsi spier**** , ci "najważniejsi". Spróbuj się czymś wykazać ,marne szanse na awans, chyba ,że znajomości.

@Tomahawk:

Mylisz się. Na pewno nie jest to liczba cytując Ciebie "nie wymierna". Jeśli już to niewymierna. Właśnie takie pytanie zadałem JKM w luźnej rozmowie na Powiślu (chyba przed wyborami prezydenckimi). Temu "miszczowi" szachów. Miszcz szachów liczył to kilkanaście sekund , co z zasady jest głupie. Zwolennik 2-3 krotnego zwiększenia wydatków na wojsko właśnie. I to jest bardzo dobry przykład jakiego pokroju ludzie chcą nami rządzić. Nie mniej plus dla niego taki , że to jeden z niewielu polityków z którym da się normalnie pogadać jako osoba anonimowa , nie potrzebuje jak np; Radek Sikorski 10000 stacji telewizyjnych. Ale może warto na niego głosować,np: na złość PoPisowi.

Przecież sam sobie odpowiedziałeś. Chodziło mi o to , że w naszych warunkach "kimś" mogą być tylko np: komandosi typu płk. Misztala , jacyś tam komandosi ,może saperzy i ludzie od czarnej roboty. A tytuły są rozdawane po znajomości (lub mocniejszej głowie) - czym akurat jeden generał 10 kwietnia wręcz zabłysł. Geniuszu.

To ja nie wiem jakich ty znasz majorów, bo ja znam kilkunastu i każdy wyróżnia się albo inteligencją albo sprawnością fizyczną bijącą pewnie Twoją na kolana.

Zamiast krytykować, ruszyłbyś tyłek i zmienił coś w tym kraju skoro taki z Ciebie Cauchy.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Banalny sam jestem żołnierzem i to nie od wczoraj więc doskonale wiem wygląda sytuacja w Siłach Zbrojnych RP. Przez ostatnie lata naprawdę sporo się zmieniło i to widać na każdym kroku. Ktoś pisał wcześniej, że mniej jest szkoleń poligonowych. Może to wynika z tego, że poligony dopiero teraz zaczynają być modernizowane i dostosowywane do realiów współczesnego pola walki? Większość modernizacji, o ile w ogóle były, miały miejsce w okolicach 1975 roku oraz po 1985. Konflikty zbrojne od tamtego czasu sporo się zmieniło, wcześniej raczej nieznane było pojęcie konfliktów asymetrycznych, wiadomo było kto swój a kto wróg. Zwróćcie uwagę, iż Wojsko Polskie bierze także udział w zadaniach nie związanych z zagrożeniami militarnymi. Prosty przykład ? Powodzie. Gdyby nie ciężka praca żołnierzy to wiele miejscowości odeszłoby w zapomnienie wraz z przejściem fali kulminacyjnej. Mam na myśli tutaj trud żołnierzy niższych stopniem, gdzie ich pracę widać na ich dłoniach a nie "trud" sztabowy przy wpisywaniu liczb do statystyk. Przekonajcie się wreszcie, że zadaniem żołnierza nie jest zabijanie ( wbrew powszechnej opinii) lecz zapewnienie bezpieczeństwa, nie tylko w aspekcie militarnym.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności