Skocz do zawartości

Przymusowe wakacje ...

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Przekonajcie się wreszcie, że zadaniem żołnierza nie jest zabijanie ( wbrew powszechnej opinii) lecz zapewnienie bezpieczeństwa, nie tylko w aspekcie militarnym.

Tutaj to trochę pokręciłeś.

Od zapewnienia bezpieczeństwa w czasie pokoju są inne służby niż wojsko. Żołnierska praca to walka w czasie wojny, w czasie pokoju szkolenie na wypadek wojny. To wszystko.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

SzlafRock a udział w likwidacji zagrożeń niemilitarnych nie jest formą zdobywania doświadczenia? W ten sposób można sprawdzić procedury, sprzęt, ludzi. W końcu to coś innego niż działanie w 'konspektowych' warunkach gdzie wszystko przebiega zgodnie z konspektem? Różnorodność sytuacji wymusza niejako na dowództwie wyższego szczebla szybsze podejmowanie decyzji dzięki czemu działania podejmowane w przyszłości mogą być bardziej elastyczne.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Zawsze lubiłem liczbę13 ;) ale kurde 75zł / dzień to trochę pojechali... chyba, że 75zł + fajki + browar + strzelanie :), bo obiad to raczej bezpłatnie ;)

Wracając do dyskusji, to jesteśmy jednym z nielicznych krajów, w których nie ma pomysłu na wojsko. Pchamy się w lewo, sprzęt mamy z prawej strony. Co z tego, że jesteśmy jedną z lepszych armii na świecie, wszyscy chwalą Polaków, jak i tak nas dymają, jak chcą. (Na zasadzie przyślijcie żołnierzy niech pozamiatają, a my między siebie rozdzielimy zyski)

Bez reklamy, ale ostatnio przylajkowałem: https://www.facebook...location=stream

/edit

Zgadzam się, co do specjalizacji żołnierza, ma być nią zabijanie i tyle. Tutaj nie ma a może to, może tamto. Żołnierz ma bronić ojczyzny, w jaki sposób to robi nie ważne, ale każdy ma wroga nazwijmy to unicestwić. A burdelem i bezpieczeństwem niech się zajmie policja i tak liczna straż miejska.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Dobra łapa do góry kto był w MONie? ;)

2 lata oddałem życia ;) (w tym 9 zetki plus 3 na kaprala ;)

Dalej rozmowa niech się tyczy tematu

Kto wojska nie przeżył ten nie wie o co kaman ;)

Powtórzę jeszcze raz (widziałem nie raz elitę rezerwy, może i papier ale co wypiją to ich, co strzelą to ich, co mundur założą to ich, choćby na te 14 dni są kimś zupełnie innym, nie muszą, ale zazwyczaj słyszałem iż chcą ;)

Czyli de facto? Jak wątroba? :D

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

A profilówka została, jakoś nie mam sentymentu jej zmienić. Kurde od dziecka w zasadzie od 2 latek ojciec mnie zabierał do różnych jednostek wojskowych i takie mam przywiązanie do tego wszystkiego.

/edit

I to co Herkules pisze, nikt tak nie pije jak Wojsko Polskie.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

co wy wiecie o wojsku :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred oj wiecie wiecie;>

SzlafRock z całym szacunkiem- to nie są skrajne przypadki, to jest esencja wojskowego trudu. Wiedza i umiejętności wykorzystane w praktyce z pożytkiem dla społeczności.Wtedy wiadomo, że litry wylanego potu nie idą na marne...

Potrzebujesz linków? Pisz!

Siciliano z całym szacunkiem - esencja wojskowego trudu jest na poligonie lub w trakcie działań wojennych. Wiadomo, że litry wylanego potu na poligonie to mniej krwi przelanej w obronie kraju. Przecież w tym celu utrzymuje się armie.

O praktycznym wykorzystaniu wojska z pozytkiem dla społeczeństwa, dużo można było usłyszeć w poprzednim ustroju. Jednak nie tędy droga.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dobra teoretycy , kiblowałem w armii ponad 3 lata z czego ponad 2 miechy w Orzyszu i 65 dni w "anclu" jak wychodziłem z "kamaszów" zaczęto wprowadzać tzw "świadomą dyscyplinę" jest jakiś praktyk (nie teoretyk) do wymiany doświadczeń ?

Dodam tylko, że za kota popularną rozrywką było wybieranie wody z kibli sznurowadłem i czyszczenie kafelek cegłą tak aby "doszorować" ją do wymiarów pudełka od zapałek...

No mądrale ... Czekam ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dodam tylko, że za kota popularną rozrywką było wybieranie wody z kibli sznurowadłem i czyszczenie kafelek cegłą tak aby "doszorować" ją do wymiarów pudełka od zapałek...

No mądrale ... Czekam ....

I to wszystko za państwowe pieniądze... Myślę jednak, że można je wydać w bardziej użyteczny sposób.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności