Skocz do zawartości

Przymusowe wakacje ...

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

fala przede wszystkim jest po to żeby się nie nazapieprzać a żeby było zrobione bo z nią czy też bez niej musi być zrobione :) dopiero ten kto tego nie rozumie ma przeje... bo robi koło ()() innym :)

jasne że są patologie ale gdzie nie są :)

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odsiewa ludzi słabych psychicznie od normalnych.

Raczej produkuje psycholi, którzy znęcają się nad innymi przy najbliższej okazji, najczęściej przyszłej rodzinie. Tylko zaznaczem, zę mówię o prawdziwej fali, a nie jakimś szorowaniu kibli, mierzeniu korytarzy zapałką. To jest bajka, ale znałem osobę, która trafiła dużo gorzej. Bardziej jak na filmiku z tego tematu.

https://wiadomosci.wp....i&wid=13038748

Fajny cytat: "Do wyższej szkoły wojskowej trafia kandydat na oficera. Przyszli koledzy i przełożeni mają z niego zrobić żołnierza z prawdziwego zdarzenia. Chłopak ma jedną wadę - wielkie stopy, tak wielkie, że w jednostce nie ma butów w jego rozmiarze. To jednak żaden problem. Koledzy obcinają mu palce u nóg. Teraz stopy pasują do butów."

Obawiam się, że Twoja wiedza jest czysto teoretyczna lub pochodzi z podobnych źródeł. Akurat u nas z psycholami nie było problemów (może ze względu na fakt iż cały czas byliśmy w "służbie bojowej" czyli non stop z bronią załadowaną ostrymi) natomiast zdarzały się przypadki samookaleczeń i jedno samobójstwo.

Samobója strzelił chłopak którego dziewczyna rzuciła...

Koleś (mój podwładny na akcji) zasnął mi na stanowisku obserwacyjnym a mieliśmy cynk z brygady, że tej nocy ma być "pozoracja" i w przypadku jej nie wykrycia i braku "neutralizacji" cały element czyli 4 ludzi ze mną mógłby pójść do pierdla (do więzienia a nie do aresztu)siedzieć.

Przyznaję wsadziłem mu na grzbiet wszystko co ojczyzna dała plus gaśnicę i popier***dalał tak 10 km ze mną z "zadaniem na domarsz", dodatkowo pozbawiłem go przepustki do domu w efekcie dupek pociął sobie nadgarstki żyletką (na pokaz bo płytko i nawet nie zabrali go do szpitala tylko z powrotem trafił do oddziału ze zwolnieniem ze służby na tydzień) , wybuchła oczywiście afera sporo nieprzyjemności WSW, oficer polityczny, itp, itd. Przyjechali rodzice, po mojej rozmowie z ojcem i przedstawieniu jak było koleś dostał solidny wpierd*** od ojca a po wszystkim mogłem śmiało walnąć się spać w czasie akcji mając go za podwładnego bo mogłem już mu zaufać ...

Jakoś nie czuję sie zupakiem a mogłem dać mu gorzej "popalić" i nikt by mnie za to nie ścigał .

Psychole w wojsku jak juz wcześniej pisałem zdarzali się ale tych ekstremalnych szybko "eliminowano" bo kadra też chciała mieć spokój ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To nie fala przecież :P Wszystko zapewne zależało od konkretnej jednostki. Ja mam relację od osoby w wieku 52 lat o pobiciach do nieprzytomności, chłoście pasami przez kilka osób naraz, karcerach etc. Z kolei mój ojciec dobrze wojsko wspomina, pełno zdjęć na których promienieje ma z tego okresu.

No jak nie jak tak ;).

Najsmutniejsze jest to, że "fale" (której istnienie w wojsku jest jakoś tam umotywowane) przeniesiono do cywila do szkół i za coś takiego to już bym ostro karał bo akurat w tych cywilnych okolicznościach największymi sadystami są najsłabsze psychicznie dupki które są silne tylko jak czują za soba grupę .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Z kolei mój ojciec dobrze wojsko wspomina, pełno zdjęć na których promienieje ma z tego okresu.

ja też -> chociaż zrobiłem jako kot 300+ pompek jednym ciągiem praktycznie (odpoczynek z metalowym stołkiem w rękach) po czym brałem kilka dni leki przeciwbólowe na mięśnie :) teraz jak sobie o tym pomyślę to sam nie wierzę że tyle można w ogóle zrobić :D

co prawda miałem niezłą fuchę -> meteorolog :D służba 24/24 czyli za starego służba/lewizna bo po służbie przy pewnej wprawie i pomocy kolesi nikt cię nie szukał :)

Oj Pawle, ale żeś poruszył temat ;) od fali, po księdza, od patriotyzmu, po pi*dy ;) nieźle nieźle.

Wracając do wojska, to w zasadzie wszędzie w życiu jest tak, że istnieje zjawisko "fali" wchodzisz do copro i też mogą każdego przepie*dolić jak młodego. Idziesz do zakładu produkcyjnego, czy na kopalnie i miotają tobą jak szmatą. Liceum, gimbaza to samo. Więc jest to do przeżycia, może nie jest to tak bolesne, ale patrząc na ilość tematów samobójstw w wieku nastoletnim, a wśród wojska, to raczej wydaje mnie się, że fala w wojsku jest zbytnio nieszkodliwa.

Jednak najważniejsze jest to, że gdyby coś się działo, to Ci którzy gnębili ciebie w wojsku zawsze Ci pomogą, a to robi ogromną różnicę.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

tylko piz*y uzywają słowa piz*a

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Utrzymywanie wojska bez sprzętu jest dla mnie głupotą... W razie ataku na Polskę nie mamy tak naprawdę szans, w dzisiejszych czasach nie liczy się ilość wojska, a technologia. Armia, która niegdyś ilością przyprawiała o "sracz...ę" przeciwnika jest już historią. I po co? Na co? Bo musi być?

Czego wojsko uczy?

Picia...

Wulgaryzmów...

I co brać na chore nerki, wątrobę?

.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

No dokładnie.

Dlatego dobrze że to znieśli bo lepiej żeby ludzie przez ten czas się kształcili/zarabiali pieniądze niż się marnie ćwiczyć.

Chociaż i tak jak znieśli te wojsko całe to rząd swoją propagandą wpakował cały ten zaoszczędzony potencjał w marne prywatne szkoły wyższe.

Już wole nabufonowanych po wojsku niż tych co się nabufonili po szkołach prywatnych. Powie ci że on jest mądry bo ma "wyższe". A co to wyższe jest warte... a spytaj się takiego gdzie pracuje jeśli w ogóle :P

FollowUp jak to nie mamy sprzętu? Cały czas trwa modernizacja. Jakbyś przeczytał kilka stron wcześniej, to byś wiedział jak opisywałem modernizacje u nas. Przez pryzmat ostatnich kilka lat śmiało można powiedzieć, że nie ma się co do sprzętu przywiązywać, bo i tak za chwilę go zmienią. Jedyne co jest w wojsku wadliwe to proces decyzyjny, czasem potrafiący trwać za długo ( co wiąże się także z wadliwym obiegiem informacji).

Potrzebujesz linków? Pisz!

FollowUp jak to nie mamy sprzętu? Cały czas trwa modernizacja. Jakbyś przeczytał kilka stron wcześniej, to byś wiedział jak opisywałem modernizacje u nas. Przez pryzmat ostatnich kilka lat śmiało można powiedzieć, że nie ma się co do sprzętu przywiązywać, bo i tak za chwilę go zmienią. Jedyne co jest w wojsku wadliwe to proces decyzyjny, czasem potrafiący trwać za długo ( co wiąże się także z wadliwym obiegiem informacji).

No czyli jak nadleci setka nowoczesnych myśliwców to musimy tylko szybko zdecydować do jakiej jamy się schować?

Rzeczywiście to Nas uratuje...

Proszę Cię...

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Ja właśnie planuje zakup łuku ;) Przed wschodem mnie nie obroni, ale przed atakiem zombie jest szansa ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności