Skocz do zawartości

[Pomysł] Przydatne narzędzie dla pozycjonerów - darmowy projekt.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono,

Od dłuższego czasu po mojej głowie chodzi mi myśl o tym, aby rozpocząć na boku jakiś otwarty projekt - całkowicie charytatywnie (na darmowej licencji). Z tego też powodu otwieram ten temat.

Może najpierw kilka słów o mnie - jestem webdeveloperem, piszę różnego rodzaju aplikacje internetowe, od zwykłych stron, po serwisy interentowe. W pracy używam głównie technologii HTML/CSS/Javascript/PHP/MySQL itd., (piszę to, abyście wiedzieli czego się po mnie spodziewać).

Znam także inne technologie i języki (Java, C, C++), mówiąc w skrócie programowanie i webdeveloperka to nie tylko moja praca, ale także i hobby.

I z tego właśnie powodu otwieram ten temat - chciałbym otworzyć jakiś otwarty i darmowy projekt, który będzie przydatny dla kogoś. Chciałbym zrobić to w celu pogłębienia swojej wiedzy, a także stworzenia czegoś ciekawego i przydatnego (nie tylko dlatego, aby się tym pochwalić, ale aby nabrać kolejnego doświadczenia i mieć z tego satysfakcję).

Z doświadczenia wiem, że najlepiej uczy się podczas tworzenia aplikacji, z tego też powodu wysuwam tutaj porpozycje dla was, pozycjonerów, o zastanowienie się nad tym, czy są jakieś narzędzia, które byłyb dla was przydatne.

Pamiętaj, że słowo może stać się ciałem - jeśli jakaś propozycja mi się spodoba, wtedy po prostu mogę to zrobić, także zachęcam Ciebie do wyrażenai swojej opinii (masz szansę, aby ktoś poświęcił masę godzin na to, aby stworzyć to, co siedzi w Twojej głowie).

A co to może być? Cokolwiek! Może to być mini-plaftofma do szybkiego tworzenia stron w stypu Pico (ktoś kiedyś zrobił taki mini-projekt). Ogólnie wszystko, co jest związane z webdeveloperką, tj. narzędzia lub serwis, który można zainstalować na serwerze i wykorzystać w jakiś sposób.

Zachęcam do opiniowania - jestem zdecydowany na taki projekt i to kwestia czasu, kiedy zostanie wykonany. W tej chwili szukam społeczności, dla której mogę wykonać coś fajnego.

Także zapraszam do działania. Jeśli jest coś, czego Ci zawsze brakowało, wtedy opisz to śmiało, poniżej przedstawiam listę pomysłów:

Pomysły:

I. To miejsce czeka na Twój pomysł.

II. To także.

III. ...

Piszcie tutaj a w razie czego mój email to damian72a(at)gmail.com

• 4 miesiące temu...

Również jestem ciekawy, bo inicjatywa godna uwagi, jednakże na forum były już osoby co tworzyły oprogramowania za free i tak samo jak szybko się pojawiały tak znikały. Daj znać Damian72, czy nadal jesteś gotów do jakiegoś projektu?

1)Proponuje projekt do automatycznego/półautomatycznego tworzenia wycen SEO (pdf) oraz ich automatycznego wysyłania do potencjalnych klientów.

2) Comment poster do komentowania na blogach napisany w php z użyciem bazy mySQL.

3) Automat do automatycznego podlinkowywania blogów który pobierał by linki do podlinkowywania z mapy strony typu ATOM 2.0 nastomiast anchorem było by losowe słowo z <meta name="keywords"

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

2) Comment poster do komentowania na blogach napisany w php z użyciem bazy mySQL.

Po co baza danych MySQL do komentowania I dlaczego ma być w PHP :hmmm:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Po co baza danych MySQL do komentowania I dlaczego ma być w PHP :hmmm:

każda kopia napisana w C++ /Visual Basic czy tam coś= 1 licencja windows. Program w PHP = nieograniczona ilość postawionych kopii bez kosztów licencji windows.

baza mySQL tak do masowego importu projektów. ( tak aby można było sobie np zaimportować 10 000 projektów i odpalić na najbliższe 2 lata :):P

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

1)Proponuje projekt do automatycznego/półautomatycznego tworzenia wycen SEO (pdf) oraz ich automatycznego wysyłania do potencjalnych klientów.

bardzo przydatne narzędzie

nie od dziś wiadomo, żeby wykonać dokładna wycenę, żadne narzędzie za nas tego dokładnie nie zrobi

jednak wspomóc może przy szybkim tworzeniu ofert

pomysł trafny

popieram

:)

[ problemy z pisownią ]

W tej chwili szukam społeczności, dla której mogę wykonać coś fajnego.

Skoro przez pół roku nikt nawet nie odpowiedział, to nie ma się co dziwić, że wybrał inną społeczność ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Nie ma się co dziwić, że posty tego typu są total ignored. Byli na forum nawet tacy, którzy na inżyniera chcieli robić darmowy seo soft. I dooopa - chyba żaden projekt nie został zrealizowany.

Stworzyć to nie problem. Problem jest wymyślić coś nowego i po to są takie "darmowe zapytania ofertowe" ;)

achęcam Ciebie do wyrażenai swojej opinii (masz szansę, aby ktoś poświęcił masę godzin na to, aby stworzyć to, co siedzi w Twojej głowie).

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności