Skocz do zawartości

Longtail do 1000zl

razor535

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam portal informacyjny oparty na Wordpressie. Stoi już sobie kilka miesięcy, domena ma prawie rok. Oczywiście cały jest odpowiednio zoptymalizowany. Teraz chciałbym jakoś porządnie go dopalic.

Do pozycjonowania mam 50 fraz - konkurencyjnośc slaba, ale frazy czesto mają >1mln wyników. Chciałbym zmieścic się w 1000zł (jeśli efekty mnie zaskoczą to oczywiście z czasem bedę mógł poszerzac budżet).

Osobiście myślałem nad najwyższym pakietem z mastablasta.pl, ale mam wątpliwości, czy w 2013 roku nadal pozycjonowanie preclami daje efekty. Co możecie mi polecic od siebie?

Nie sugeruj się ilością wypluwanych wyników w serwisach informacyjnych konkurencja jest duża i przeważnie są to serwisy z dużą ilością zaindeksowanych podstron co daje powera w postaci linkowania wewnętrznego i na dodatek są to serwisy o dużym stażu w sieci.

Zrób sobie prostą kalkulacje ROI i będziesz wiedział co Ci się i jak opłaci.

Jeżeli masz unikalne niusy to dawaj o nich info po serwisach społecznościowych.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1000zł miesięcznie czy jednorazowo? Jeżeli jednorazowo, to odpuść sobie. Link building to nie zlecenie kulfikowi dodania posta do swoich precli i wakacje, tylko codzienna praca. Ustal sobie maksymalny budżet miesięczny i zleć pozycjonowanie na zewnątrz. O wiele więcej niż ten 1000zł wyniesie Cię koszt programów, serwerów itd. - do tego czas, który będziesz musiał poświęcić na testy i brak pewności czy to co robisz da dobry efekt.

Reasumując: możesz sobie coś tam dłubać, albo zabrać się za to na poważnie zlecając SEO na zewnątrz.

Jeżeli zna się chociaż trochę to czemu miałby nie spróbować powalczyć.

Przy dobrej optymalizacji i nietrudnych 50 frazach, to za twój wyznaczony budżet możesz poszaleć jeśli sam się wszystkim zajmiesz. Może pomyśl o jakimś zapleczu jeśli jeszcze takowego nie posiadasz. Hosting z kilkoma współdzielonymi IP na pewno znajdziesz w przystępnej cenie + xx domen na dobry początek. Do tego jakiś automacik do podlinkowania wszystkiego. Powinno ci jeszcze na jakiegoś blasta i kilka mult1k0d0w wystarczyć bez problemu.

Tyle tylko że w pewnym momencie może ci rąk zabraknąć :P

To jest moja mała stopka ;)

Jestem ciekawy jak :

a) nie widzac strony

B) nie znajac fraz

możemy o czymkolwiek dyskutować.

Totalna strata czasu - równie dobrze możemy podyskutować o eliminacji mudy w przedsiębiorstwie produkcujnym ktore ma zoptymalizowana linie produkcyjną i 100 tys do wydania.

Troche it_management ma racje, co to za gadanie o czyms przy informacjach bliskich zero.

Jestem ciekawy jak :

a) nie widzac strony

B) nie znajac fraz

możemy o czymkolwiek dyskutować.

Totalna strata czasu - równie dobrze możemy podyskutować o eliminacji mudy w przedsiębiorstwie produkcujnym ktore ma zoptymalizowana linie produkcyjną i 100 tys do wydania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności