Skocz do zawartości

Każdy e-mail wysłany przez Gmail jestczytany przez system

wspolczynnik

Rekomendowane odpowiedzi

Określenie lemingi nie tyczy się "masowego samobója" tylko ślepego pędu stada .... ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Każdego dnia jesteśmy monitorowani czy tego chcemy czy nie... więc jeśli ktoś ma coś do ukrycia to z reguły zaszywa się w miejscu bezpiecznym i do każdego zadania ma swoich ludzi :D jak żyć więc ?

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

ślepego pędu stada .... ;)

Wiadomo, o co chodzi w modnym ostatnio określeniu, ale w naturze nie ma "ślepego pędu" lemingów.

Używanie tego "modnego" określenia (przy okazji głaskanie własnego ego) to dopiero owczy pęd, jeśli już bawimy się we frazeologię :)

są licencje / regulaminy danych usług, ale nikt ich nie czyta, a potem jakiś "znawca pisma świętego" robi hałas o Google,

Nie ma o co robić hałasu, byle trzymali się swojego motto "don't be evil" ;)

Każdego dnia jesteśmy monitorowani czy tego chcemy czy nie...

Mamy wybór. Można ograniczyć inwigilację do niezbędnej konieczności. Całkowicie niestety nie da się.

W korporacjach skanowanie poczty jest standardem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nikt kto korzysta z internetu nie jest anonimowy

teoretycznie, praktycznie jest ważne to czym karmisz automaty, jak podajesz zawsze prawdziwe dane to wybacz .. :)

poza tym mnie nie interesuje czy ktoś czyta moje maile na gmail czy np o2 bo one służą do rejestracji na rożnych stronach i jedyne co można na nich znaleźć to kupę ... spamu :)

byle trzymali się swojego motto "don't be evil"

W momencie stania sie korpo to motto stało sie pustym frazesem bez pokrycia ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Nikt kto korzysta z internetu nie jest anonimowy

teoretycznie, praktycznie jest ważne to czym karmisz automaty, jak podajesz zawsze prawdziwe dane to wybacz .. :)

poza tym mnie nie interesuje czy ktoś czyta moje maile na gmail czy np o2 bo one służą do rejestracji na rożnych stronach i jedyne co można na nich znaleźć to kupę ... spamu :)

Są serwisy gdzie musisz podać prawdziwe dane :)

Myślisz, że jak masz prywatną skrzynkę na własnym serwerze to nie jesteś anonimowy? Wystarczy, że Ci odpowie gość co ma skrzynkę na G@ z całą korespondencją z Tobą w jednym mailu i już to co pisałeś jest przetwarzane przez wujka Google :)

Kocham Polskę

Są serwisy gdzie musisz podać prawdziwe dane

weź nie żartuj :D

e:/ btw. jak ktoś pisze z gmaila to nie warto z nim korespondować :)

• 11 miesięcy temu...

W sumie w wielu wątkach się przewija sprawa stopnia skanowania poczty w gmailu, ale ten temat z definicji chyba najbardziej pasuje.

https://niebezpiecznik.pl/post/gmail-wykryl-pedofilski-zalacznik-i-dosniosl-policji-na-uzytkownika/

Oczywiście inne tematy ich nie interesują, także można spokojnie i otwarcie pisać o wszystkim.

A ci Amerykanie… oni nie są wcale tacy źli. Oni napadną, a potem przeproszą.

Tak mi się przypomniało ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności