Skocz do zawartości

Panda i Pingwin, a typ filtra

marek1989

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ostatnio się zastanawiałem na jedną rzeczą, którą zauważyłem. Czy przypadkiem Google nie wysyła powiadomień o filtrze w 90% tylko jeśli chodzi o np. linki, czyli dla stron którym się dostało od Pingwina, a filtry algorytmiczne są już częściej nakładane na strony którym się dostało od Pandy? Może się mylę, ale chciałbym znać też waszą opinię na ten temat.

tylko jeśli chodzi o np. linki, czyli dla stron którym się dostało od Pingwina

Filtry za nienaturalne backlinki są nakładane zarówno ręcznie, jak i w wyniku aktualizacji algorytmu. Jeśli dostajesz o tym powiadomienie, to jest to filtr ręczny - ostatnio wprowadzili nową zakładkę do WMT o nazwie "Działania ręczne" i tam możesz to sprawdzić.

Sorki, chyba źle sformułowałem pytanie niestety..

Częściej słyszy się jednak o filtrach ręcznych i jak się o nich słyszy to przeważ nie są one przez linki nienaturalne. Czy przypadkiem nie ma tak, że w takim razie jak ktoś dostaje filtra algorytmicznego to dostaje go raczej za przeoptymalizację? Wiem, że może dostać filtr algorytmiczny przez linki, ale z doświadczenia wydaje mi się że częściej filtry algorytmiczne są przez przeoptymalizowanie strony.

No ja takie coś wywnioskowałem po czytaniu postów oraz po niektórych moich klientach, którzy przyszli do mnie z filtrami w ostatnim czasie. Dwóch miało filtry ręczne i właśnie informacja w GWT o nienaturalnych linkach i jeden filtr algorytmiczny, który według mnie właśnie jest przez przeoptymalizowanie strony, szczególnie, że profil linków nie jest aż taki zły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności