Skocz do zawartości

Przykładowe nienaturalne linki

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

To dość logiczne, jeśli jesteś spamerem lub łamiesz wskazówki G w celu wpływania na wyniki serpów, to zapewne będziesz korzystał z GWT, lub skorzystasz z PIO jako mekki spamerów, łamiacych z lubością wytyczne jaśnie nam oświeconego Matta. "Porządni" użytkownicy sieci nie korzystają z takich miejsc, oni co najwyżej korzystają z adwordsa.

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dotyczy :
https://www.forum.optymalizacja.com/topic/xxxxxx
- występuje tam z 2010 post mojego wspólnika z linkiem niestety EM

Także bójcie się

Ja mam kilka tys z PiO EM (jak widać w stopce) i nic

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Także bójcie się

A są jakieś wejścia z tych linków ? Bo ja mam link w blogrollu ze swojej spamiary która pobiera RSSy i jak na razie cisza :D . No ale są wejścia po linkach ze wszystkich źródeł

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie wiem, mam dużo takich przykładów, jedno co je wszystkie łączy to właśnie to, że z linków są wejścia userów realnych spedzających trochę czasu na stronach

a ja przede szystkim na "super-skuteczne" ;) metody odchudzania miałem do kilku stron tzw. naturalne linki, bo po prostu jacyś zapaleńcy wrzucali na swoje blogi, stronki, fora, itp. link do diety opisanej u mnie. I właśnie te linki od nich były podane jako nienaturalne. Ruch z nich jak łatwo się domyślić był.

Inny przykład: klient wydzielił jeden z produktów na inną domenę i zostawił link do tego produktu w menu nawigacyjnym, ale zrobił się z tego link zewnętrzny z było nie było anchorem. I też przylazł jako przykład ;)

także akurat w tego typu przypadku mam podstawy by skłaniać się ku tezie: "fuks - pech" :)

Hmmm, to może mojego profilu przestali sie czepiać jak im odpisałem na informację o "nienaturalnych linkach" per "odpierd***cie sie od tych linków bo w przeciwieństwie do Was nie kontroluję każdego kto umieszcza linki do moich stron a tak w ogóle to zajmijcie się szukaniem prawdziwych śmieci a nie czepiajcie się linków nad którymi nie ma sie kontroli" . Jak sie przypieprzyli do tego serwisu pobieraqjącego RSSy to im napisałem, że serwis wzorowałem na google news i został zbudowany w/g wytycznych ich pracownika Kaspara Szymańskiego który napisał, że google news jest QLL bo ma mozliwości komentowania niusów a u mnie internauci też komentują i standardowe "spierd****ć" no i jakoś na kilkunastu witrynach korespondencja się urwała :D

Czyli ktoś to czyta? Bo mam stronę polską, na firmę angielską, panel w GWT po polsku, maile przychodzą po angielsku, RR piszę po polsku, odpowiedź przychodzi po angielsku. Wg mnie to wszystko idzie z automatu ;)

Jakbym miał konto w google i strony do spalenia to bym im odpisywał inwektywami, pustymi mailami i sprawdzał czy to wpływa na bieg spraw ;)

ostatnio czasami ktoś to czyta a odpowiedzi wybierane są z gotowców.

w tym przypadku co dostałem to zapewne oliwy do ognia dolały linki sitewide EM :) z kilku źródeł , a przy okazji czepili się tego jednego z PIO :)

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

W nawiązaniu do wcześniejszych przykładowych linków, to po zdjęciu otrzymałem :

"Przetworzyliśmy prośbę o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia przesłaną przez właściciela witryny xxx. Sprawdziliśmy witrynę pod kątem naruszenia naszych wskazówek dotyczących jakości. Anulowaliśmy lub odpowiednio skorygowaliśmy wszelkie ręczne działania antyspamowe zastosowane w witrynie."

Zawsze tak było w odpowiedzi od nich, czy niedawno wprowadzili to "skorygowanie" ? Czyli co ? Już wszystko jest OK z jakością, ale w zasadzie to jak co złego to nie my :) ?

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

W udzielaniu przez nich odpowiedzi szkolił ich Urban ...

Anulowaliśmy lub odpowiednio skorygowaliśmy wszelkie ręczne działania antyspamowe zastosowane w witrynie."

Co w tłumaczeniu znaczy:

Filtra nie ma, kary nie ma, pozycji nie będzie.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności