Skocz do zawartości

Przykładowe nienaturalne linki

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

super. Odnosze wrażenie że nikt nie czyta tego co się pisze do wujka G. Przeleciałem ręcznie wszystkie linki, które widać w GWT. Podzieliłem je na 3 pliki. W jednym nie widać moich linków bo albo G ma stare informacje albo strony nie działają albo inne błędy na stronach (sprawdzane nie tylko na oko, lecz także w źródle). 2 plik to nie moje linki.(nie korzystam od dawna z swla a jednak linki w stopkach i innych miejscach są) oraz 3 plik do zgłoszenia.

Okazało się że podali 2 przykłady linków. 1 to strona z swlami w stopce(więcej niz jeden swl) - u mnie w 1 pliku z moim komentarzem że strona się nie wczytuje (jak przeglądałem to ani strona ani cała domena się nie wczytywała). Oczywiście teraz działa ta strona. Gdyby działała mi wcześniej jak przeglądałem to bym zgłosił taką stronę.

2 przykład to strona której już nie ma - w zgłoszeniu również oznaczona przeze mnie jako strona gdzie nie widać moich linków.

Krew mnie zalała i nie mam więcej pytań.....przerobienie linków zajęło mi kilka dni a czepili się widocznie chyba tej jednej strony, która mi wtedy nie wczytała się a ewidentnie bym ją zgłosił. 2 link martwy (więc po co w przykładzie?).

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

nie dotyczą katalogów, nie są sitewide -wyłapane raczej mocne linki nie śmietnikowe

A czy na tych stronach są emitowane dodatkowe linki np. w stopce, albo jest tam sporo linków z artykułów?

nie dotyczą katalogów, nie są sitewide -wyłapane raczej mocne linki nie śmietnikowe

A czy na tych stronach są emitowane dodatkowe linki np. w stopce, albo jest tam sporo linków z artykułów?

nie ma żadnych stopek, ani sitewide.....

dotarli po idealnie dopasowanych anchorach - po prostu przesadziłem z ilością linków z jednym anchorem, Uchowało się przed pingwinem. Serwis dostał TYLKO na tę jedną frazę.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mi jako przykład nienaturalnego linku wskazali: https://www.wiadomosc...te-przelomy.php

"bo przecież prawnicy też muszą zyskiwać i utrzymywać swoje notorycznie spore rodziny" :D

Mi jako przykład nienaturalnego linku wskazali: https://www.wiadomosc...te-przelomy.php

Nie no przecież to normalny link z serwisu dziennikarstwa obywatelskiego :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Też dostałem takie coś.

Żenada. Jako przykład był blog, normalny blog nie zaplecze. Blog ten miał sidebar "POLECAMY" i 4 linki do moich stron. Drugi przykład to moje forum dyskusyjne gdzie w nagłówku linkuję sobie do 3 stron swoich.

To się sam prosiłeś :P a miałes nofollow ? :P pewnie nie ...

@Beerbant - raczej obywatelsko to On nie wygląda - albo wyglądał ale jakiś czas temu - teraz obywatelko leży :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mimo, iż niewiele pozycjonowałem w swoim, krótkim SEOżyciu to IMO jest idelany przykład strony, na której nie umieszcza się linka do strony pozycjonowanej. Do zapleczowej owszem.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

A dlaczego się nie umieszcza? Czym się różni taki syfiasty precel od zadbanego precla czy katalogu? I tu i tam jest wielka kupa tekstu produkowana dla botów. Wiele osób próbuje dorabiać jakieś dziwne ideologie do tego wszystkiego a prawda jest taka, że jeśli coś działa tzn. po dodaniu linka do syfiastego precla pozycje idą do góry to trzeba z tego korzystać.

Ktoś mi powie, że to bzdura bo za miesiąc, dwa albo trzy dostanę info w GWT o nienaturalnych linkach tylko prawda jest taka, że google samo do końca nie wie za co, po co i dlaczego te filtry nakłada. Mam po kilka stron robionych dokładnie takimi samymi linkami, jedne dostają filtra inne pną się w serpach aż miło.

Ostatnio na jednym forum dostałem powiadomienie, że dostaję po duupie za linki wychodzące. Przeglądnąłem wszystkie podstrony!!! Nie znalazłem nic sztucznego ale dla bezpieczeństwa wyrzuciłem wszystkie linki, które wrzucali użytkownicy(żeby nie było, że jakieś syfki, to były linki, które w jakiś sposób uzupełniały treść danego posta). Wysłałem prośbę o ponowne rozpatrzenie i niestety dalej coś jest nie tak. Pozostaje mi powycinać linki do filmów z yt itp bo nic innego tam nie zostało. I niech mi ktoś powie, że oni dbają o jakość...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

No nie wiem, ten precel to jakaś farma linków, której nikt nie kontroluje. Nie dość, ze treści dla ludzików nie ma to jeszcze z samej strony głównej linków tyle, że w oczy kole. O wyglądzie nie wspomnę, który też coś mówi na temat samej strony. IMO wysoka jakość = sroga kontrola. I dotyczy to wszystkich typów stron, które udostępnia się dla ludzi. Lepsze zaplecze/precel z zawartością 20 różnorodnych, długich, napisanych po ludzku wpisów, z rozsądną ilością linków wychodzących niż strona z 200 postami zrobionymi jak powyżej. Nie to żebym mędrkował bo g..o jeszcze wiem ale tak mi rozumek podpowiada.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

No to przyszła era depozycjonowania. Będę sukcesywnie na moim zapleczu umieszczał linki mojej konkurencji, albo wrzucę listę 100 linków do sidebaru "LINKI" i będzie z głowy - 100 stron w filtrze. No, ale jakieś testy by trzeba zrobić jak to dział i jak szybko google reaguje na zgłoszenia itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności