Skocz do zawartości

Przykładowe nienaturalne linki

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to prowadzi do jakiś absurdów. Skoro tak wszem i wobec walczy się z cenzurą w internecie to co robi Google? Dlaczego jedną stronę ma oceniać że jest wartościowa a druga nie? Przecież to jest cenzura - skoro dokonuje się oceny zawartości strony przez pryzmat merytoryczności informacji.

Zdrowy rozsądek podpowiadałby, że jeśli jest dużo linków wychodzących z jakieś strony to dla SEO takie linki nie powinny być zliczane lub powinny mieć jakąś obniżoną wartość.

A to co jest teraz prowadzi właśnie do sytuacji opisanej przez Seen88. I Wielki Brat radzi - usuń linki. Jak? Skoro do tego typu stron nie ma żadnego kontaktu.

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No teoretycznie możesz zrzekać się tych linków, ale ja w tym momencie będę robić dużo nietematycznego i spamowego zaplecza pod konkurencję, żeby umieszczać ich linki tam i żeby konkurencja nie nadążała z zrzekaniem się linków na moim zapleczu.

W sumie niegłupie było by narzedzie automatu, który sprawdza na której jest się pozycji na daną frazę. Np. po sprawdzeniu okazuje się, że jest się na pozycji 77 to w tym momencie automat pobierą listę stron 76 poprzedzających naszą stronę. Następnie te adresy wrzuca na nasze zaplecza i zgłasza spam raport, że strony te naruszają wytyczne. I tym oto sposobem teoretycznie 76 stron poleci w kosmos a nasza strona bedzie na 1szej pozycji.

Przykłąd czegoś "naturalnego" ;)

33xed1h.png

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mi jako przykład nienaturalnego linku wskazali: https://www.wiadomosc...te-przelomy.php

Słuchajcie - tak nie może być. Wykorzystuje to forum do zbierania informacji i analizy. Ale niestety na to co niektorzy piszą trzeba mieć spory dystans. Kolega się żali, że mu google wywaliło to jako SPAM, a wszyscy biadolą, jak to możliwe. Ano możliwe...

Pare tygodni temu kolega Radek pisał o desonymizacji do go część z Was go wyśmiała. A to najepszy przykład na to, że oni radzą sobei z tym bardoz dobrze.

Kolego advokat: zapomniałeś napisać, że ten tekst wysonimizowałeś na ponad 100 sposobów i teraz dziwisz się, że ci google to oznaczyło.

Ten tekst można znalezć m.in:

1. www.wiadomosciólubelskie.gorlice.pl/

2. www.wiadomosciówroclawskie.bialystok.pl

3. www.najwiekszeósamolotyóswiata.dlugoleka.pl

...

10. www.lodzkieówiadomosciódnia.babia-gora.pl

35. www.gryósamoloty.pila.pl/

...

Nie sprawdzalem wszystkiego ale tekst na ...pewne-fakty.php ma nawet te same anchory co https://www.wiadomosc...te-przelomy.php wiec o czym tu gadac... Urle te same. Profesjonalne seo kolega uprawia :)

Mi zajelo znalezienie tych duplikatow 10 sekund bez uzycia jakichkolwiek softow. Sam Google.

Jesli tak robia wszyscy to te serwisy so do D. Google wie ze tam jest tylko spam.

Kolego advokat: zapomniałeś napisać, że ten tekst wysonimizowałeś na ponad 100 sposobów i teraz dziwisz się, że ci google to oznaczyło.

...

...

Nie sprawdzalem wszystkiego ale tekst na ...pewne-fakty.php ma nawet te same anchory co https://www.wiadomosc...te-przelomy.php wiec o czym tu gadac... Urle te same. Profesjonalne seo kolega uprawia

Wypraszam sobie, że ja to zrobiłem :) To raczej sygnał dla tych, którzy podejmują się tego typu zleceń.

Ja powtórzę jedno - jako właściciel strony jestem bezsilny, bo nie mam żadnych możliwości usunięcia tego.

To raczej sygnał dla tych, którzy podejmują się tego typu zleceń.

Raczej tych co zlecają takie działania

Ja powtórzę jedno - jako właściciel strony jestem bezsilny, bo nie mam żadnych możliwości usunięcia tego.

"De facto" (że, tak pojadę slangiem prawnym :P) - czasami trzeba mysleć przed bo "po" może być za późno ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

...

...

Nie sprawdzalem wszystkiego ale tekst na ...pewne-fakty.php ma nawet te same anchory co https://www.wiadomosc...te-przelomy.php wiec o czym tu gadac... Urle te same. Profesjonalne seo kolega uprawia

Wypraszam sobie, że ja to zrobiłem :) To raczej sygnał dla tych, którzy podejmują się tego typu zleceń.

No to teraz skoro wiesz o tym, to powinienes dazyc do suniecia tych linkow zgodnie z zaleceniami google. Czyli napisac maile z prosba o usuniecie, bo przeciez jestes zainteresowany zeby ci nikt nie spamowal.

Jesli zrobisz to ta droga, to oszczedzisz serwisy ktore maja te artykuly. JEsli okazesz sie taki jak reszta to pewnie dla wlasnej wygody polecisz Disallow Toolem i przyczynisz sie do uwalenia tych serwisow.

Tak czy owak to teraz kwestia ile ci zostanie backlinkow i czy wystarczy to, zeby wypchanc serwis na top.

Dostałem maila z przykładowymi nienaturalnymi linkami, a wśród nich link wewnętrzny ze strony, na której jest przekierowanie 301. Podstrona, do której jest przekierowanie, ma w topie grafiki flag państwowych z linkami do różnych wersji językowych/domen firmy i to jedyne linki na niej poza oczywiście nawigacją. Czekam na odpowiedź od google na moje zapytanie w temacie nienaturalności nawigacji strony.

02-468x90.gif

Dostałem maila z przykładowymi nienaturalnymi linkami, a wśród nich link wewnętrzny ze strony, na której jest przekierowanie 301. Podstrona, do której jest przekierowanie, ma w topie grafiki flag państwowych z linkami do różnych wersji językowych/domen firmy i to jedyne linki na niej poza oczywiście nawigacją. Czekam na odpowiedź od google na moje zapytanie w temacie nienaturalności nawigacji strony.

Ciezko tak be zlinkow i nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale...

Zgodnie z informacjami od google linki wewnętrze nie sa karane pod warunkiem ze nie ma ich nie wiaodmo jak wiele (padla liczba 5k). Wiec teraz odpowiedz na pytanie czy tych linkow nie ma za duzo.

Czy przekierowanie nie jest do podstrony w subdomenie?

Jak widzę takie coś:

https://www.wiadomosciólubelskie.gorlice.pl/categories/236239/kostiumy-uv-dla-dziecka-dla-niemowlakow-zawodowe-informacje.php

To się zastanawiam... Co to k**** jest i kto robi takie SEO ? :sciana:

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności