Skocz do zawartości

Przykładowe nienaturalne linki

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widzę takie coś:

https://www.wiadomosciólubelskie.gorlice.pl/categories/236239/kostiumy-uv-dla-dziecka-dla-niemowlakow-zawodowe-informacje.php

To się zastanawiam... Co to k**** jest i kto robi takie SEO ? :sciana:

Bardzo dobr ametoda. Jednym artykulem zalatwi wszystkie keje :)

A tak na powaznie, to tak wlasnie sie niszczy serwisy, ktore to publikuja. Bo pojawia sie pytanie, co to za admin tej strony skoro nie potrafi odroznic nawet czy to zostalo po Polsku napisane. :(

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja przeszukałem już starą korespondencję i nawet ustaliłem, która to firma dodała ten śmietnik. Faktycznie z mojego zlecenia :(

Firma wyglądała na pewną, reklamowała się na PiO. Teraz czekam na odpowiedź na moją prośbę o usunięcie wszystkich wpisów....

Auuuu - i jeszcze chcą kasy za usunięcie wpisów!

tak naprawdę nie ma znaczenia. Ładne, nieładne, składne zdania czy zdania do d... Cel jest jeden a ten cel jest zakazany. Więc można ściemniać i pierdzielić farmazony, ale trafiony może zostać i ten co leci tzw. "śmietnikiem" i ten co w swoim mniemaniu robi "super/hiper wypasione pozycjonowanie" ;)

Teoretycznie ten pierwszy ryzykuje więcej i bardziej wystawia się na strzał, ale chyba tylko teoretycznie :)

• 2 tygodnie później...

Google nakręciło SPAM w internecie swoim algorytmem. Przypisanie dużej wartości linkom spowodowało, że wszyscy webmasterzy którym zależy na swojej stronie zaczeli poszukiwać sposobów linkowania. Powstały dziesiątki tysięcy katalogów, dzisiątki tysiecy precli, miliony stron zapleczowych, dzisiątki tysiące forów itd. To wszystko służy wyłącznie linkowaniu. Webmasterzy (i firmy spełniające ich potrzeby) dostosowali się do kryteriów googla.

Dzisiaj zamiast ręcznej manipulacji wynikami w wyszukiwace wystarczy linkom nadać mniejszą rangę. Dlaczego google tego nie robi - bo chodzi o kasę ! Moim zdaniem celem jest zniechęcenie firm do pozycjonowania aby intensywniej korzystali z płatnego AdWordsa. Doskonale widać jak przybywa ilość wyświetlanych linków sponsorowanych na stronie. Przyszedł czas zacząć promować inną wyszukiwarkę np. binga !

jeśli zamawiasz fotoksiążki to zapraszam tutaj: https://www.szablony.in/ fotoksiazki/

sprawa jest bardzo prosta: muszą mieć pretekst do uwalenia każdej strony, którą im się zechce. A tzw. "nienaturalne linkowanie" na to pozwala w 100%. Skoro teoretycznie wiedzą, które to te "nienaturalne" to wystarczy je ignorować, nie będą miały żadnej "mocy", więc tak jakby ich nie było. Ale to nie spełni swojego zadania podanego powyżej i nie napędzi $ z AdWordsa, więc z punktu widzenia G. nie ma sensu. I dlatego jest cały ten cyrk a o jak dużą kasę chodzi świadczy fakt jak mocno zaangażowani są w te "nienaturalne linki" i de facto ile ich to kosztuje.

Powiedzmy sobie szczerze, Google działa na oślep, dowodem są nawet linki z DMOZ. Sam John Muller powiedział, że jest to "błąd po ich stronie" ;) No ale jako przykłady lecą w powiadomieniach i takie kwiatki;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Google działa na oślep

A jak inaczej może działać algorytm? Ma myśleć?

Sam John Muller powiedział, że jest to "błąd po ich stronie"

To nie jest żaden błąd, inaczej nie mógł powiedzieć bo by zdradził tajemnicę algorytmu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Na oślep - miałem na myśli, że losuje przykładowy link ze wszystkich i puszcza z wiadomością i nie ma to nic wspólnego z naturalnością linków, bo jeśli analizować ich kolejne wypowiedzi to nawet linki wstawiony przez czytelnika strony na forum czy innym pierdupniku jest nienaturalny - swoją drogą nie mogą tego wiedzieć ludzie, a co powiedzieć algorytm.

Oczywiście pomijam tutaj szeptańca w stylu "za******e majtki kraków do kupienia w dup shopie", bo to już jest po bandzie ;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

losuje przykładowy link ze wszystkich

Tak dokładnie jest, losuje przykładowy nienaturalny link ze wszystkich nienaturalnych linków i wcześniejszy przykład dmoza był właśnie tego dowodem, a że ten pryk się z tego tłumaczył, że to błąd to jak zawsze ściemniał.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mi wczoraj w korespondencji od google przyszło po raz kolejny, że strona nie spełnia wciąż warunków i jako przykład nienaturalnych linków podali mi link do posta na forum, w którym w podpisie mam link (sygnatura).

Czepiają się coraz bardziej.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

zauważyłem że zawsze "losuje" link w treści ;)

O no to dziwne, bo ja akurat wczoraj sitewida dostałem jako przykład.

i jako przykład nienaturalnych linków podali mi link do posta na forum

Tutaj masz przykład takich nienaturalnych linków:

Kancelaria Adwokacka w Szczytnie

Bezpłatne porady prawne

I tu również :)

Netmisja.pl - 100 katalogów na WP-kat z własną dodawarką.

25% rabatu na VPS - M4S3-Y39T-HCDB https://biznes-host.pl/

Tyle, że nie bardzo widzę ich "zachęcanie" do Adwordsa. Nie wiem jakie mają mechanizmy - ale powinni widzieć, która strona korzysta z takiej formy reklamy i jakoś przychylniej na to patrzeć. Moja korzysta - a ręczne działania i tak wprowadzone.

Gdyby była normalna konkurencja to bym zapewne zabrał zabawki i pieniądze i poszedł gdzie indziej - ale tu akurat trudno promować się gdzieś indziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności