Skocz do zawartości

Przykładowe nienaturalne linki

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Domena EMD, od 2002 nic jej nie tykało, pandy, pingwiny i cała reszta ja omijała, do tej soboty co poleciało sporo powiadomień. Pozmieniałem linki na nf, pozmieniałem anchory na adres domeny, a jakiś automat, albo hindus z instrukcją obsługi na kolanach wysyła mi przykład nienaturalnego linku, który przed wysłaniem zgłoszenia z frazy $ zmieniłem na adres domeny... :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wysyła mi przykład nienaturalnego linku, który przed wysłaniem zgłoszenia z frazy $ zmieniłem na adres domeny... :]

A dałeś nofollow? ;> Bo jak nie, to anchor może tego Hindusa nie interesować.

Czasami jak jest nawet nofollow to nic nie daje (2 razy taki przypadek był podczas wysyłania RR, że podali właśnie zmianę na URL i nofollow - także albo walą w ciula z tymi podanami albo co, już sam nie wiem). Mam nawet przypadek, gdzie dla testu 3 razy zgłoszone RR i nic nie robione i pozytywnie rozpatrzyli... ;/

EDIT: zapomniałem dodać, jest wiele www w TOP co mają po kilka i kilkanaście linków dofollow w stopkach do swoich stron i mają się dobrze np. : https://www.gp24.pl i wiele więcej, także gówniana ich jest ta teza, że nie można mieć linków reklamowych dofollow :) bo się nie spełnia na większości www

• 3 tygodnie później...

Dziś moja mała cegiełka w dyskusji czy RR czyta automat, hindus czy jednak ktoś kompetentny:

Jako przykład nienaturalnego linka dostałem link z jednego z serwisów należących do Uniwersytetu Jagiellońskiego. Jak wygląda link?

W zakładce Partnerzy krótki akapit informujący o współpracy i zachęcający do odwiedzin w moim serwisie z linkiem w postaci 4-wyrazowego anchora będącego tytułem podstrony na który kieruje link (fraza na którą się nie pozycjonuję, która nawet nie jest podobna do fraz na które się pozycjonuję), pod akapitem link w postaci: domena.pl.

Treść tego akapitu i wygląd linków był w całości inwencją twórczą admina serwisu, nie miałem na niego żadnego wpływu.

Jakby to kogoś interesowało, dwa pozostałe przykładowe linki:

1. ze stopki na forum (anchorem była pozycjonowana fraza wpleciona w akapit tekstu), forum tematyczne, największe w Polsce w tej tematyce, profil "żyjący", udzielający się, ponad 200 postów

2. totalnie spamowy katalog :/

• 2 tygodnie później...

co robic jak po raz kolejny RR zostaje odrzucony a w przypadku 2 ostatnich odpowiedzi dostaje przyklady linkow ktore znajduja sie w disavov ?

Odczekać 2 dni i napisać jeszcze raz RR zmieniając oczywiście opis. Wymyślić kolejne działania, oczywiście nic nie robiąc.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To co wyprawia Google to już jest jakieś chore.. Jestem już chyba po 5 czy 6 zgłoszeniu o ponowne rozpatrzenie witryny.. wcześniej oczywiście zrobiłem porządek z linkami na tyle ile było to możliwe. Jednak teraz GTW czepia się już mojej strony o prawdziwe za przeproszeniem "pierdoły" i tak na przykładzie 3 przesłanych przykładowych linków, które podobno są nienaturalne

1) jakaś strona producenta wag hakowych z Pelplina na której (!) wcale nie ma i nigdy nie mogło być linka prowadzącego do mojej strony

2) forum - link w stopce w podpisie (już wcześniej przeze mnie zeedytowany), aktualnie zmieniony z frazy pozycjonowanej na typowo brandowy link np. wp.pl

3) inne forum, patrz pkt. 2

Męczy mnie już to strasznie, próbuję wyjść z filtra od 2 miesięcy i bezskutecznie a do tego wszystkiego na każdą kolejną odpowiedź trzeba czekać równe 7 dni...

I pytanie o fora - darować sobie całkowicie te linki i usunąć je bo GTW chyba każdy link umieszczony w stopce traktuje jako nienaturalny??

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Ja ostatnio napisałem, że mogą wszystkie linki przestać brać pod uwagę i... pisze kolejne RR :]

też najchętniej bym to zrobił ale mija mi jak sobie pomyśle o kasie wydanej na wpisy w wp-katach, preclach itp (choć ta jakby nie patrzeć zdąrzyła się swego czasu zwrócić) a potem czasie który został poświęcony na edycje tych wpisów

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności