Skocz do zawartości

Wyjście z filtra bez powiadomienia od Google?

awtk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś się orientuje w jaki sposób Google informuje, że został zdjęty filtr ręczny? Strona, którą posiadam ma/miała filtr. Zostały poczynione kroki mające na celu usunięcie tego filtra. Zostało wysłanych wiele zgłoszeń o ponowne rozpatrzenie witryny. Od czasu wprowadzenia nowej opcji w GWT, czyli "Działania ręczne" widniała tam informacja odnośnie nienaturalnch linków przychodzących na część witryny.

Ostatnie zgłoszenie z prośbą o rozpatrzenie wniosku zostało wysłane 12.08.2013. Ku mojemu zdziwieniu, w dniu wczorajszym 17.08.2013 w zakładce "Działania ręczne" pojawił się komunikat "W witrynie nie znaleziono ręcznych działań przeciwspamowych.", jednak nie otrzymałem informacji od Google, że filtr został zdjęty.

Czy obecnie Google nie informuje o zdjęciu filtra ze strony i należy sprawdzać informacje znajdujące się w zakładce "Działania ręczne"?

Nie wiem czy się cieszyć ze zdjęcia filtra, czy może jest to jakiś błąd?

W dniu wczorajszym otrzymałem długo oczekiwany komunikat od Google.

Prośba o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny jakaś_domena.pl wycofaliśmy ręczne działania antyspamowe

Więc może Ty również otrzymasz taki komunikat.

Powiadomienia zazwyczaj wysyłane są koło godziny 2:00 w nocy. Komunikat w webmaster tools zazwyczaj jest o wiele wcześniej, a czasami przed samym powiadomieniem już widać wyniki, wiec i pojawianie się jego na koncie GWT jest opóźnione parę godzin.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności