Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie pozycjonowania strony

Olenka1987

Rekomendowane odpowiedzi

katalogi, poza nielicznymi wyjątkami to generalnie słabe/ b.słabe źródło linków, na hasła związane z e-papierosami może być ich mało, dodatkowo czy sprawdzałaś w ilu z tych katalogów G zaindeksowało wpis, przeciętnie w zależności od jakości katalogu, G indeksuje 10-30 % wpisów, dlatego tak popularne jest dopalanie wpisów..

czy jeśli nie ma słowa kluczowego w tytule to muszę to jakoś intensywniej pozycjonować ?

Musisz intensywniej pozycjonować, jeżeli nie osiągasz zamierzonych pozycji.

Słowo kluczowe w tytule pomaga, ale to nie załatwi sprawy.

Obawiam się jednak, że jeżeli pozycjonujesz elektroniczne papierosy, to będziesz musiała tak czy inaczej zwrócić się do jakiejś firmy seo. To nie są łatwe frazy, które zrobisz samymi katalogami.

@Arkaszka nie jest tak źle z tymi katalogami :D

wszystkie linki wrzucam do pliku txt i potem sobie sprawdzam przez ten program https://techformator....-index-checker/ dużo się indeksuje. Zauważyłam również, że jak się doda przez narzędzie do indeksacji to po jakiś ok 5minut widzę, że się już jakiś wpis zaidenksował, ale nie wiem, czy to tylko u mnie tak pokazuje.

czy jeśli nie ma słowa kluczowego w tytule to muszę to jakoś intensywniej pozycjonować ?

Musisz intensywniej pozycjonować, jeżeli nie osiągasz zamierzonych pozycji.

Słowo kluczowe w tytule pomaga, ale to nie załatwi sprawy.

Obawiam się jednak, że jeżeli pozycjonujesz elektroniczne papierosy, to będziesz musiała tak czy inaczej zwrócić się do jakiejś firmy seo. To nie są łatwe frazy, które zrobisz samymi katalogami.

@Arkaszka nie jest tak źle z tymi katalogami :D

no właśnie na słowa elektroniczne papierosy jestem i to dość wysoko :) a na słowo liquid wanilia, cola, czy smakowe liquidy nie bo nie mam tego słowa w tytule

w 5 minut, to czasami G indeksuje wpis z jakiegoś dobrze podlinkowanego bloggera, na linki z katalogów trzeba przeważnie poczekać.

Na 2000 katalogów dodawanych automatem ( więc marnych) indeksuje się 200-300, więc szału nie ma. Może przy lepszych katach skuteczność jest wyższa.

Słów kluczowych nie ma w tytułach/nazwach kategorii czy w ogóle nie ma ich w treści? Jeżeli nie ma ich wcale, to po co chcesz pozycjonować się na takie wyrażenia? Nawet jak będziesz na

topowych pozycjach, to użytkownicy wejdą i wyjdą, bo nie znajdą tego, czego szukali ;)

Wspolczynnik.pl - darmowy katalog stron

Słów kluczowych nie ma w tytułach/nazwach kategorii czy w ogóle nie ma ich w treści? Jeżeli nie ma ich wcale, to po co chcesz pozycjonować się na takie wyrażenia? Nawet jak będziesz na topowych pozycjach, to użytkownicy wejdą i wyjdą, bo nie znajdą tego, czego szukali ;)

Słowa kluczowe są w artykule. Nie będę wypisywała ciągu słów kluczowych w tytule artykułu czy kategorii, bo będzie to brzydko wyglądało, więc każdy smak liquda jest opisany w artykule, więc po tym powinien znaleźć ?

w 5 minut, to czasami G indeksuje wpis z jakiegoś dobrze podlinkowanego bloggera, na linki z katalogów trzeba przeważnie poczekać.

Na 2000 katalogów dodawanych automatem ( więc marnych) indeksuje się 200-300, więc szału nie ma. Może przy lepszych katach skuteczność jest wyższa.

Wczoraj dodałam wpisy do katalogów oraz do nowo powstało bloga na wordpress-ie kilkanaście wpisów. Zgłosiłam przez narzędzie do indeksacji i zaindeksowało dosłownie w kilka minut. Sprawdziłam przed chwilą jeszcze raz czy aby ta indeksacja nie była tylko chwila (albo tylko mi się wydawało, że się zaindeksowało) i nadal jest zaindeksowane.

Nie bardzo wiem jak to wytłumaczyć :)

Witam,

Mam jeszcze jedno pytania, wczoraj zapominam je zadać

Wiele osób pisze, że nie należy dodawać swoich stron zapleczowych do narzędzi dla webmastera, dlaczego ?

Jest to jedna z teorii spiskowych. Niektórzy twierdzą, że weryfikując stronę w Narzędziach dajesz Google dostęp do danych związanych z Twoją witryną.

Czy jest to prawda? Trudno powiedzieć. Niektórzy nie weryfikują nawet pozycjonowanych stron i jakoś sobie z tym radzą.

Prawda jest taka, że Google i tak zbiera wszystkie informacje na temat strony - czy tego chcesz, czy nie. Różnica polega na tym, że po adresie e-mail i IP Google może powiązać sobie Twoją aktywność z różnymi witrynami i może na tej podstawie wykonać jakieś działania. Ale to tylko teoria ;)

Jeżeli masz niskiej jakości zapleczówki to nie ma sensu ich dodawać do Narzędzi - niezależnie od tego, czy wierzysz w tę teorię, czy nie.

tak, dostanie karę niezależnie od tego czy strona jest zweryfikowana w Narzędziach czy też nie. Różnica jest taka, że jeżeli masz dodaną tam stronę zapleczową to się o tej karze dowiesz ;) Pytanie tylko, czy taka informacja jest Ci potrzebna w przypadku niskiej jakości zaplecza?

Ja osobiście weryfikuję wszystkie strony. Inni nie weryfikują żadnych stron. Czy któraś z tych "dróg" jest lepsza? Nie sądzę. W przypadku zaplecz Narzędzia pełnią rolę wyłącznie informacyjną, a nie każdemu jest to potrzebne.

Jest to jedna z teorii spiskowych. Niektórzy twierdzą, że weryfikując stronę w Narzędziach dajesz Google dostęp do danych związanych z Twoją witryną.

Czy jest to prawda? Trudno powiedzieć

Ale co jest trudno powiedzieć? Skoro dajesz im dostęp do danych, to... dajesz im dostęp do danych, a jeśli na jednym koncie GWT masz podpiętą stronę pozycjonowaną i zapleczową to wykładasz się sam. Oczywiście jeśli zaplecze to normalna strona, a termin "zaplecze" opisuje jej przeznaczenie, a nie jakość to nie będzie to tragedia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności