Skocz do zawartości

Wpływ HTML5 na pozycje

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

lubi każdy język oby tylko był poprawnie napisany według standardów.
Ujmę to w ten sposób... Jak dotąd nie zaobserwowałem < zapewne nie tylko ja > by Google zwracało uwagę "na talerz" tylko na "zawartość talerza".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja na razie robie w xhtml, używam div. Rozwiązanie oparte na div wydaje mi sie bardziej uniwersalne niż znaczniki inne na każdą "okazję".

Moim zdaniem nie powinno mieć wpływu na pozycjonowanie jaka wersja html jest w użyciu. O ile jeszcze działa. Ale po ostatnich, różnych pomysłach Google wszystko jest możliwe. Może będa chcieli jakoś specjalnie promować html5.

<article> dla wpisu i <aside> dla sidebar w wielu theme WordPress.

Tak samo nieistotne jak rel=tag.

*PiO. Forum dezinformacji.

<article> dla wpisu i <aside> dla sidebar w wielu theme WordPress.

Tak samo nieistotne jak rel=tag.

*PiO. Forum dezinformacji.

W takim razie optymalizacja, oraz prawidłowe zakodowanie strony też nie ma sensu. W3C wprowadza nowe znaczniki które są nieistotne ^^

up

Po prostu często praktyka weryfikuje pewne założenia teoretyczne. W3C sama weryfikuje swoje wcześniejsze unormowania. Często pewnie również na podstawie sygnałów od zwykłych webmasterów.

Właśnie "praktyka" to kluczowe słowo w Tym temacie. Co poniektórzy raczej zatrzymali się na teorii, oraz większości śmieciowych artykułów wyszukanych w google na ten temat ^^.

Zacznijmy od teorii, ale zanim wyrazimy swoje zdanie przejdźmy przez praktykę.

Po prostu często praktyka weryfikuje pewne założenia teoretyczne. W3C sama weryfikuje swoje wcześniejsze unormowania. Często pewnie również na podstawie sygnałów od zwykłych webmasterów.

dokładnie :) dopóki nie będzie bezpośredniego przełożenia na jakieś wymierne korzyści każdy robi jak mu wygodniej, poza tym w3c waliduje jako poprawną stronę z nagłówkiem html5 i zbudowana na divach -> takie z reszta było założenie by uprościć całość a nie usztywnić

do mnie znaczniki typu atricle, aside, nav, header, footer nie przemawiają, inaczej nazwany div, figure jest fajny ale jego zastosowanie jest wąskie :) a struktury typu section to już dla mnie pomyłka w założeniu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności