Skocz do zawartości

sąsiedztwo dobrych linków

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

przed chwilą napisałeś niemierzalne, teraz mierzalne to się zastanów przed tym jak coś piszesz. Wpływ PR na serpy możesz sobie wyjaśnić prostymi testami lub obserwując strony w TOP. Kiedyś robiłem test również taki jak Marcin test na ok 5000 stronach zapleczowych zamieszczając linki do tłustych stron wymieszanymi z linkami pozycjonuującymi, żadnego widocznego zwiększenia "mocy" nie było.

do tłustych stron wymieszanymi z linkami pozycjonuującymi

Bo te tłuste strony to mają być sitewide a nie wymieszane na podstronach razem z innymi linkami.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zawsze link do strony o dużym zaufaniu można opatrzyć atrybutem nofollow. No przecież czytam wszędzie aby urozmaicać, mieszać teksty różnej długości, z linkami i bez linków, z obrazkami i bez, itp. - po to by odejść jak najdalej od schematu.

Pewnie,że możesz takie coś zrobić,ale to i tak nie przynosi żadnych korzyści wymiernych .

Jezeli chodzi o zaplecza, to duzo lepszym sposobem jest zwyczajnie zainstalowanie profesjonalnej templatki, czyli mam tutaj myśli ucieczkę od klasycznego "blogowego" wizerunku np. wordpressa.

Moze mi się wydaje, ale Google zwyczajnie zeruje PR ( czyli odbiera moc stronie) bardzo często za "wrażenia artystyczne"

Ale zestrzeliłeś.

Moze mi się wydaje, ale Google zwyczajnie zeruje PR ( czyli odbiera moc stronie) bardzo często za "wrażenia artystyczne"

:D, wracaj do działu dla początkujących i politycznych pogaduszek bo tyle herezji w jednym poście to za dużo. Jak poszukasz to znajdziejsz dawalem linka na PIO do zaspamowanych webmini czy pliggow ( na czarno białym domyślnym szablonie) z PR4-5. PR przyznawane za linki przychodzące z PR, odbierane za handel linkami, SWL i za zwykła sąsiedzką życzliwość, strate linkow i tak dalej

Róbcie testy a nie dywagujcie o niczym. Bo to jedyna słuszna droga do znalezienie drogi w top.

Tak, ostatnio G zatrudniało absolwentòw ASP. Teraz wyjaśniło się, do mierzenia wrażeń artystycznych. Nowy parametr algo. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A przecież to, że coś jest niemierzalne to nie znaczy, że nie może być wysokie

.A przecież to, że coś jest niemierzalne to nie znaczy, że nie może być nieokreślone??

Jak najbardziej się zgadzam. Coś niemierzalnego może być nieokreślone, lecz może być także określone (przez subiektywne zwroty (duże, małe itp) i wskaźniki)

Czy jak napisał "strony o wysokim TR" to nie wiesz o strony jakiego 'typu' chodzi?

a ty wiesz???Bo ja nie wiem co w jego ocenie jest wysokie TR

Z kontekstu wypowiedzi wiem jakie serwisy miał na myśli mówiąc "dodać link do serwisów o wysokim TR". A więc wiem co w jego ocenie oznacza wysoki TR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności