Skocz do zawartości

[startup] SeoBazy.pl - dobre publiczne bazy dla pozycjonerów

seogreen

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do nowego serwisu, oferującego wiele ciekawych baz i spisów adresowych dla pozycjonerów. Spisy można nabywać "od ręki" - nie jest wymagana rejestracja ani logowanie :)

https://seobazy.pl

seobazy.jpg

Obecnie oferowanych jest 6 różnych spisów:

- seokatalogi bezpłatne (z podziałem na wymagające PR i bez wymagań)

- grupy płatnych seokatalogów, sinooków i wp-katów

- wordpressy (z podziałem na AA i moderowane)

- lista stron na skrypcie php Link Directory

- różne skrypty: webmini, otwarty, freeglobes, qlweb, easydir, pksi, donmini

- skrypt "wiki" i guestbooków (ksiąg gości)

Co wyróżnia akurat ten serwis?

Najbardziej chyba zoptymalizowane i bardzo umiarkowane ceny spisów :)

Bazy są uaktualniane na bieżąco (+ gruntownie raz w miesiącu).

Na stronie głównej podana jest data każdego ostatniego update'u oraz bieżąca, ogólna liczba wszystkich adresów w serwisie...

Obsługiwane płatności to:

transferuj.jpg oraz paypal.jpg

Przy zakupie kompletu baz oferowany jest rabat w wys. ~20%.

kontakt: info[@]seobazy.pl lub gg:2126075

więcej detali o bazach przy każdym produkcie w opisie oraz w zakładce:

"Kontakt / FAQ" --> https://seobazy.pl/?kontakt-faq,2

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli będę miał na tyle czasu, bazy będą uaktualniane nawet co kilka dni :) - oczywiście nie wszystkie naraz w takim wariancie... Jeśli nie będę w stanie robić tego "w locie" będzie jeden gruntowny update na miesiąc. Może zamieszczę jeszcze informacje, jeśli będzie to pierwszy wariant, których baz dokładnie dotyczy update. Na razie chciałbym żeby wszystko w miarę ruszyło i projekt miał rację bytu ;)

Witam Panowie :),

dziękuję za cenne uwagi - po namyśle stwierdzam, że pójdę w stronę rzeczy najważniejszych tj.:

1. Aktualności bazy

2. Sprawdzania zaindeksowania adresów

To kluczowe sprawy, których będę się trzymał, bo zależy mi na wyrabianiu dobrej opinii "małymi kroczkami".

Co do update'ów - rzeczywiście robienie tego "w locie" wprowadzi tylko zamieszanie, zostaję więc na opcji, że każdego miesiąca (między 20 a ostatnim dniem) będę robił jeden gruntowny. Na stronie głównej będzie dokładna data i aktualna zawartość "liczbowa" całej bazy (jak do tej pory).

Postaram się też, jak znajdę jakiś dobry program do % porównania zawartości plików (swoją drogą może ktoś wie i podpowie jaki?), podawać porównanie nowej zawartości do poprzedniej, powiedzmy w skali trzech ostatnich miesięcy.

Oczywiście przy zakupie płaci się za jednorazowe otrzymanie bazy / baz. Dokładam chęci i starań, żeby ceny były przyjazne ;), a trudno żeby sprzedać bazę np. "wiki" za całe 9zł i oferować "life time update" bo to by było śmieszne... Zreszta, jak sami wiecie, projekty czasem upadają, plus trzeba by było kalkulować wtedy koszty "naprzód", czyli ceny musiałbym podnieść i w ogóle byłoby to nie fair. Pamiętacie jak Kojot robił "darmowe" update'y baz w OmniAddzie? Potem wszyscy dziękowali na forum za to, że dołożył 2 adresy (zbanowane) odjął 3 inne i taki to był interes...

Zaznaczam też, co wyraźnie jest na stronie głównej projektu, w regulaminie oraz w formularzu zakupu, że faktury VAT oferuję wyłącznie przy zakupie kompletu wszystkich spisów (+rabat).

Pozdrawiam :)

faktury VAT oferuję wyłącznie przy zakupie kompletu wszystkich spisów

A to jakaś nowośc w polskim prawie :)

"life time update"

No, ale na pół roku dac aktualizacje to brzmi ciekawie, jeśli bazy są !!!

@marcin_ek

Żadna nowość w polskim prawie - żeby tak każdy płacił uczciwie haracz jak ja ;) ... Po prostu mam małą księgowość na 15-20 faktur na miesiąc i nie stać mnie, żeby wystawiać faktury na każde kilka złotych, bo to koszty księgowości zwiększa od razu x2 albo lepiej. Przeczytaj wyraźnie regulamin pkt. 6, gdzie przy zamówieniu trzeba go zaakceptować, a gdzie wyraźnie pisze, że Kupujący dokonuje zakupu pojedynczych baz jako osoba prywatna (bez faktury), a nawet podaję, w jaki sposób rozliczam wspólnie takie właśnie "obroty bezfakturowe" - z punktu księgowego i opłaceniu VAT-u od takich transakcji jestem w porządku :)

Co do aktualizacji - jestem wrogiem wszelakich "abonamentów" i wolę czyste metody - kupujesz raz i masz. Jak uznałeś za dobre za jakiś czas wrócisz, będziesz widział, ile się w bazach pozmieniało i zadecydujesz, czy chcesz kupić ponownie - to przynajmniej jasne postawienie sprawy...

Każdy chce być OK wobec prawa.

Czyli jak kupuje mniejszą paczkę to płacę taniej o 23% , bo podatku nie płacisz od tej transakcji.

Wiem ,że nie to jest istotą, ale twoje podejście do FVAT wywołało we mnie myśl kontrowersyjną.

Jasne ,że liczy się jakość.

Zapytam czy bazy są poukładane w/g parametrów , np. Ile dofollow jest w bazie WIKI ?

@marcin_ek

Eh.. Płacę podatek VAT za wszystko co sprzedam w tym miniserwisie. Rozliczanie "obrotu bezfakturowego" to nic innego jak podanie księgowemu spisu takich transakcji, od których zbiorczo wylicza on należny podatek, ale może już skończmy ten temat bo nic do wątku nie wprowadza i zaraz admini każą nam się wymieniać poglądami prawno-księgowymi na priv ;)

Bazy zawierają adresy odfiltrowane pod kątem możliwości dodania wpisu/artykułu/linku oraz sprawdzone pod kątem zaindeksowania w guglu i tyle...

Bazy zawierają adresy odfiltrowane pod kątem możliwości dodania wpisu/artykułu/linku oraz sprawdzone pod kątem zaindeksowania w guglu i tyle...

Rozumiem ,że w paczce jest lista , która jest przez ciebie sprawdzona ,że wpis jest i jest zaindeksowany.

Możesz % podać np w worpressach ile jest dofollow ?

@marcin_ek

Po prostu mam małą księgowość na 15-20 faktur na miesiąc i nie stać mnie, żeby wystawiać faktury na każde kilka złotych, bo to koszty księgowości zwiększa od razu x2 albo lepiej.

Nie wiem jaki masz układ z księgowa ale u mnie ta liczba to liczba dokumentow na miesiac. Faktury które wystawiam podliczam sobie sam i daje ksiegowej jako jeden dokument (ewidencja obrotu). Co do faktur kosztowych to juz tak sie nie da i kazda musi byc osobnym dokumentem.

Nie wiem jaki masz układ z księgowa ale u mnie ta liczba to liczba dokumentow na miesiac. Faktury które wystawiam podliczam sobie sam i daje ksiegowej jako jeden dokument (ewidencja obrotu). Co do faktur kosztowych to juz tak sie nie da i kazda musi byc osobnym dokumentem.

jakieś rozwiązanie i podpytaj księgowa i sprzedawaj wszystko z FVAT. Chętnie wówczas coś kupię :), ale ponawiam soje pytanie z:

Rozumiem ,że w paczce jest lista , która jest przez ciebie sprawdzona ,że wpis jest i jest zaindeksowany.

Możesz % podać np w worpressach ile jest dofollow ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności