Skocz do zawartości

[startup] SeoBazy.pl - dobre publiczne bazy dla pozycjonerów

seogreen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie :),

@szuwar i @ marcin_ek - niestety u mnie nie ma tak dobrze - faktura jest faktura i szlus. Zostawmy jednak kwestie księgowe, bo tu jest OK i skupmy się na finansach - jeśli koniecznie na każdą kwotę, nawet najmniejszą za zakup, wystawiałbym fakturę - musiałbym doliczyć zwiększone koszty własne księgowości do cen baz - powiedzmy każda baza drożej o 10zł (niektórzy nie przyjmują też e-faktur i koniecznie wymagają oryginału Pocztą - i jak to też wkalkulować?). Kupicie wtedy bazę drożej i nawet po odpisaniu kosztów Vat-u, de facto zapłacicie więcej, więc gdzie tu sens? Zarobi księgowa, zarobi więcej US, ja wyjdę na to samo a Wam drożej - to chyba kończy zasadniczo wątek ;)?

Teraz nieco konkretów - właśnie ukończyłem kompletny update na sierpień - ubyło ok 500-600 adresów, a doszło ok. 1100. Sprawdzone dokładnie zaindeksowanie i site. Ponowne odfiltrowanie pod kątem skuteczności dodań.

Na dzień dzisiejszy liczbowo jest: 14 137 adresów.

Zapraszam do zakupów :)

PS.1

Zapomniałem napisać wcześniej, że nieco pomniejszych i ciekawych, innych list można pobrać GRATIS "na zachętę" ze strony głównej "Seobaz".

PS.2.

Osoby, które zakupiły już bazy do tej pory, mogą skontaktować się na mail ze strony, a otrzymają również bezpłatnie uaktualnienie...

Dziękuję za uwagę :)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zakupiłem komplet baz, teraz testuje jak wygląda skuteczność ;)

@kaiba - testuję ja, ty tylko korzystaj ;), ale będę wdzięczny jak po użyciu skrobniesz coś tutaj obiektywnie...

Z nowości:

- można zakupić normalnie kliknięciem do koszyka komplet baz z dużym rabatem :):

https://seobazy.pl/?8,komplet_baz

- dodałem usługę "blasta" na większość baz oferowanych w sklepiku - cena również promocyjna:

https://seobazy.pl/?9...t_podlinkowanie

- doszedł nowy spis katalogów opartych na skrypcie "arfooo" - 755 szt.; o ile się orientuję jest dość unikalny, bo nigdzie nie znalazłem niczego podobnego a skrypt zacny:

https://seobazy.pl/?7,arfooo

Aktualna ilość adresów: 14892 szt.

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...

No to się cieszę, że bazy przypadły do gustu :) - będę wdzięczny za dalsze komentarze w temacie ;).

Zgodnie z planem dziś (20.09.13) dosłownie przed chwilą zaktualizowałem spisy.

Obecnie seobazy.pl zawierają 16087 pozycji ogólnie.

Usunąłem 239, a dodałem 1434 nowe adresy.

Zmiany w największym stopniu dotyczyły spisów:

- spis stron na skrypcie "wiki" oraz guestbooków

- spis WordPressów (AA i moderowanych)

- spis różnych katalogów (qlweg, webmini, pksi itp.)

- spis darmowych seokatalogów

(w tym ostatnim wyrzuciłem katalogi, które do dodania wymagają PR od 5 w górę jako mało przydatne, więc zostały tylko z zakresem 1-4 i są dodatkowo podzielone oraz opisane, który ma konkretnie jakie wymagania).

To chyba byłoby wszystko ;) ... - Zapraszam do zakupów!

Fakturę jak najbardziej można otrzymać - przy zakupie kompletu baz :) przecież. W dodatku otrzymuje się wtedy rabat ok. 20% czyli całość wszystkich adresów za 89zł (już brutto). Biorąc pod uwagę, że pojedyncze podobne listy "chodzą" na PiO po przynajmniej 30zł a czasem nawet 50zł od różnych freelancerów, wydaje mi się że oferta jest dość atrakcyjna... Jeśli projekt się odpowiednio rozkręci i będą chętni w większej ilości, spróbuję wprowadzić możliwość faktury na każdy zakup :)

Wybaczcie "posta pod postem" ;)

1. Zrobiłem mały "między-update" dotyczący bezpłatnych seokatalogów (dziś 25.09)

2. Aktualnie już każdy produkt/spis w SeoBazy.pl można nabyć "na fakturę VAT", o ile ktoś ma zyczenie :) taką otrzymać

Dziękuję za uwagę

Przy większej ilości produktów z pewnością przyda się wprowadzenie podziału list na kategorie i boczne menu z ich wyborem.

Pomyśl o listach drupal, mediawiki, ee, smf, zwiększona wp.

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

@PageSEO - za uwagi dziękuję :), co do spisu wiki - zawiera już właśnie "media", "wikka" i "tiki" - nie dzielę ich już dodatkowo, bo to do tego wystarczą np. odpowiednie bezpłatne mody w OF itp. Jeśli chodzi o fora, to też wolałbym się nie wgłębiać, bo to już ewidentnie "masówka" do podlinkowań, tak samo jak świadomie nie wprowadzam list AA do Scrapeboxa itp. Już obecna skala przedsięwzięcia zajmuje naprawdę sporo czasu ;). Co do WP zamieszczam takie, do których średniozaawansowany doda bez problemu mając soft, łamacza i proxy, a chcę z kolei uniknąć jałowych dyskusji "czy to lista jest do bani, czy to ktoś nie umie dodawać"...

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Krótka informacja :) - właśnie zrobiłem aktualizację baz (24.10). Jest kilkaset nowych adresów - najogólniej pisząc, zmiany dotyczyły w największym stopniu spisów seokatalogów (darmowych) oraz wordpressów (AA i moderowanych).

Pozdrawiam :)

seogreen

• 1 miesiąc temu...

Witam ponownie w temacie :),

dwa dni temu (29.11), jak zwykle, skończyłem gruntowny update baz. Tym razem, po ostatnich przetasowaniach gugla, poleciało sporo adresów. Niemniej jednak, udało mi się pozyskać też sporo nowych (nieco ponad 1000 pozycji). Aktualnie bazy zawierają ok. 2,5k mniej adresów, ale za to te, które pozostały nadrabiają jakością ilość i są pewne ;) ...

Do rzeczy, najwięcej zmian w seokatalogach, wordpressach, spisach katalogów różnych oraz skryptach "wiki" i guestbookach. Dodatkowo odfiltrowane i zaktualizowane zostały bazy skryptów phpLD i Arfooo.

Zapraszam do kolejnych zakupów :)

• 1 miesiąc temu...

Witam :) - comiesięczna krótka informacja - bazy po kolejnym update - tym razem głównie seokatalogów i wordpressów (tu doszło ich nieco) i nieduże zmiany aktualizacyjne w pozostałych...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności